Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 109 (5316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermierii vor putea accesa credite de investiţii de maxim 75.000 de euro dintr-un fond al MADR

Miercuri, 15 Mai 2013 (16:32:27)

Ministerului Agriculturii va înfiinţa un fond pentru acordarea de microcredite în agricultură, din care fermierii vor putea primi până la 75.000 euro pentru cofinanţarea fermelor de familie şi cel mul 25.000 euro pentru investiţii care nu sunt eleigibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

"Fondul se constituie din prevederile bugetare ale Ministerului Agriculturii, din sumele existente la dispoziţia minister provenite din sumele rambursate de instituţiile de credit şi din sumele disponibilizate ca urmare a restituirii împrumuturilor acordate Fondurilor de Garantare pentru emiterea scrisorilor de garanţiei în favoarea APDRP", se arată în textul unei ordonanţe de Urgenţă aprobate miercuri de Guvern.

Pentru acordarea de microcredite de investiţii în domeniul agricol, neeligibile pentru finanţarea din Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) sau obiective de investiţii situate sub nivelul minim de finanţare din PNDR, suma maximă este de până la 15.000 de euro pentru un beneficiar.

Vor primi până la 75.000 de euro credite pentru asigurarea cofinanţării unor proiecte de investiţii în domeniul agricol cu o valoare eligibilă de până la 125 000 Euro şi fermele de familie care beneficiază de sprijin prin PNDR.

Totodată, fermierii vor primi microcredite de maxim 25.000 de euro pentru asigurarea resurselor financiare necesare pentru realizarea producţiei agricole.

Fondul va fi "accesat şi derulat" de către instituţii financiare bancare şi nebancare.

Termenul maxim de restituire a creditelor este de 10 ani, iar perioada de graţie acordată de instituţiile pentru beneficiarii de microcredite credite este cuprinsă între unu şi trei ani, în funcţie de specificul proiectului de investiţii.

Anual, prin ordin al ministrului Agriculturii, se stabilesc tipurile de investiţii care pot beneficia de microcredite, precum şi plafonul maximum de microcreditare finanţat. Termenele de rambursare a microcreditelor şi de plată a dobânzilor aferente acestora se stabilesc prin negociere între beneficiarii microcreditului şi instituţia selectată.

Microcreditele acordate pot fi garantate de fondurile de garantare şi/sau de către împrumutat prin garanţii reale pe animale, maşini şi utilaje agricole, ipotecă asupra clădirilor şi terenurilor agricole, plantaţiilor sau orice alte garanţii agreate de instituţiile de credit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii vor putea accesa credite de investiţii de maxim 75.000 de euro dintr-un fond al MADR.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii vor putea accesa credite de investiţii de maxim 75.000 de euro dintr-un fond al MADR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei