Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 109 (5316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Republicarea actelor normative, la aceeaşi dată cu publicarea legii de amendare

Miercuri, 15 Mai 2013 (19:29:47)

Republicarea actelor normative se va realiza concomitent, la aceeaşi dată, cu publicarea actului de normativ de amendare a actului normativ de bază şi indiferent de întinderea modificărilor pe care acesta le cuprinde, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate miercuri de Guvern.

Măsura, adoptată la propunerea Ministerului Justiţiei (MJ), este menită a facilita activitatea de aplicarea actelor normative şi accesul a cetăţenilor la aceste norme, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de MJ.

Potrivit ordonanţei, prin excepţie, termenul de republicare este de cel mult 60 de zile pentru coduri/ acte normative complexe.

"Până în acest moment, cetăţenii aveau acces la forma actualizată a actelor normative numai cu ocazia republicării acestora in Monitorul oficial. Aceasta nu se realiza însă în cea mai mare parte din cazuri. În perioada 2000 - 15 noiembrie 2012, din cele 1782 de acte normative pentru care există temei pentru republicare au fost republicate doar 344, reprezentând un procent de aproximativ 20%. În aceeaşi perioadă, au fost adoptate aproximativ 49.000 de acte normative (5.878 legi, 2.153 ordonanţe de urgenţă ale Guvernului, 821 ordonanţe ale Guvernului, 20.522 hotărâri ale Guvernului, 19.759 ordine), un volum considerabil de legislaţie care poate genera lipsa de previzibilitate şi accesibilitate a normelor juridice", a declarat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Potrivit lui Cazanciuc, pentru un cetăţean fără pregătire juridică şi chiar şi pentru specialişti, este destul de complicat să observe fiecare dintre modificările operate şi să ştie cu certitudine forma la zi a unui act normativ.

"Începând din acest moment, indiferent de câte ori se modifică un act normativ, se va publica, odată cu modificarea operată, şi noua formă pe care o va avea acel act în integralitatea lui", a explicat ministrul Justiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Republicarea actelor normative, la aceeaşi dată cu publicarea legii de amendare.
 Vizualizări articol: 1194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Republicarea actelor normative, la aceeaşi dată cu publicarea legii de amendare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei