Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 109 (5316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acces gratuit

Zilele Porţilor Deschise la Salinele Roman din cartierul Obcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Timp de trei zile, de astăzi şi până vineri (inclusiv), accesul va fi gratuit la Salinele Roman din cartierul Obcini al municipiului Suceava, în cadrul acţiunii Zilele Porţilor Deschise, prin care reprezentanţii singurei saline de suprafaţă din judeţ vor să facă cunoscut în rândul a cât mai multor suceveni efectele salinoterapiei.

Adrian Hâncu, administratorul salinei din Obcini, de pe Strada Slătioarei, lângă grădiniţa cu program normal, explică că toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi în cele trei zile, între orele 9:00-15.00, însă pentru a evita aglomerările trebuie făcute programări la numărul de telefon 0741 623 959.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de pe site-ul www.salineleromansuceava.ro, precum şi pe pagina de Facebook ale Salinelor Roman Suceava.

Salinele Roman sunt brevetate ca o soluţie alternativă la salinele naturale, fiind saline de suprafaţă create de om doar cu sare naturală după o tehnologie aparte, inclusă în Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Brevetul certifică valoarea terapeutică a salinei de suprafaţă asupra maladiilor respiratorii, fiind singura care tratează pacienţii în mod ştiinţific.

“Deschiderea unei saline în Suceava a pornit de la ideea că specificul zonei predispune populaţia la diverse afecţiuni ale aparatului respirator în care terapia prin salină este soluţia naturală optimă şi recomandată pentru prevenire şi tratare”, arată Adrian Hâncu.

Cum pe 7 mai s-a aniversat Ziua Mondială a Astmului, administratorul salinei din Obcini subliniază că salinoterapia este foarte bună pentru cei cu astm, inclusiv pentru copii. Alături de bolnavii de astm şi de cei cu alte probleme respiratorii, şi fumătorii înrăiţi se pot trata în camerele cu sare.

La Salinele Roman, datorită concentraţiei mult mai mari de aerosoli salini, o oră de expunere echivalează cu patru ore în salinele naturale, temperatura de confort este stabilă, între 18-22 de grade, vară-iarnă, iar nu în ultimul rând, este eliminată fobia de adâncime.

Salina din Obcini a fost construită din tone de sare aduse de la Salina Slănic Prahova, iar în interior sunt două camere, una pentru adulţi şi una pentru copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Porţilor Deschise la Salinele Roman din cartierul Obcini.
 Vizualizări articol: 1548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Zilele Porţilor Deschise la Salinele Roman din cartierul Obcini4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei