Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 109 (5316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vot contra

Consilierii PDL nu vor vota ca Drumuri şi Poduri să preia prin negociere directă întreţinerea drumurilor judeţene

Miercuri, 15 Mai 2013 (14:34:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Consilierii judeţeni ai PDL vor vota împotriva proiectului privind acordarea operării în parte prin negociere directă către SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a serviciului de administrare, reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene. Anunţul a fost făcut miercuri de către liderul grupului consilierilor democrat liberali din deliberativul judeţean, Ilie Vasile. Proiectul iniţiat de consilierii Mihai Artene, Niculai Bosancu, Mihai Grozavu, Brînduşel Nichitean şi Constantin Proboteanu va fi discutat în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean. Ilei Vasile a declarat că procedura negocierii directe nu este legală arătând că proiectul a primit aviz negativ inclusiv de la secretarul judeţului. Democrat liberalul susţine că prin acest proiect se urmăreşte de fapt subontractrarea lucrărilor de întreţinere a drumurilor judeţene către « firme prietene » întrucât Drumuri şi Poduri nu are capacitatea de a realiza aceste lucrări. « Şi de ce spun acest lucru ? SC Drumuri şi Poduri a vândut până acum peste jumătate din activele pe care le deţine şi anume secţiile din Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Pojorâta, Milişăuţi societatae rămânând fără baze de deszăpezire şi fără principalele puncte de lucru. Maşinile şi utilajele pe care le deţine firma sunt uzate fizic şi moral. Mai mult utilajele achiziţionate în leasing au fost înapoiate firmei de leasing pentru că nu au plătit ratele corespunzătoare. Cele două staţii de  mixturi asfaltice sunt depăşite fizic şi moral. Iată de ce susţin că această hotărâre fiind ilegală aruncă o perdea de fum asupra unor interese imediate a unor alte societăţi care trebuie să preia prin subcontractare lucrările încredinţate direct societăţii Drumuri şi Poduri », a explicat Ilie Vasile.
Pentru ca Drumuri şi Poduri să devină viabilă democrat liberalii propun ca societatea al cărei unic acţionar este Consiliul Judeţean să primească cele 56 de miliarde de lei vechi datorate de Consiliul Judeţean şi cele peste 50 de miliarde datorate de unele primării pentru lucrările executate în anii trecuţi. Ilie Vasile le sugerează celor care au iniţiat proiectul privind încredinţarea prin negociere directă a lucrărilor de întreţinere a drumurilor judeţene să iniţieze la rectificarea bugetară din iulie un alt proiect prin care societăţii Drumuri şi Poduri să-i fie alocate sumele respective. «  Astfel Drumuri şi Poduri ar ieşi din insolvenţă şi ar putea să participe la licitaţii rămânând pe picioarele ei », a concluzionat Ilie Vasile. Societatea Drumuri şi Poduri se află în prezent în insolvenţă având în derulare un program de reorganizare menit să conducă la redresarea unităţii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii PDL nu vor vota ca Drumuri şi Poduri să preia prin negociere directă întreţinerea drumurilor judeţene.
 Vizualizări articol: 1451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii PDL nu vor vota ca Drumuri şi Poduri să preia prin negociere directă întreţinerea drumurilor judeţene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei