Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 109 (5316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta:Este inadmisibil ca Poşta să se răzbune pe pensionari, poate începem plata pensiilor prin card

 

Problemele angajaţilor de la Poşta Română sunt de înţeles, dar este inadmisibil ca aceştia să se răzbune pe pensionari, mai ales că societatea mai trăieşte doar pentru că Guvernul plăteşte pensiile prin intermediul poştei, afirmă premierul Ponta, avertizând că pensiile pot fi plătite şi prin card.

Peste 1.500 de poştaşi din 21 de oficii din Bucureşti au întrerupt lucrul, luni şi marţi, nemulţumiţi că managementul Poştei Române vrea să impună un număr de zile neplătite şi să reducă programul de lucru pentru toţi salariaţii.

Liderul sindical Matei Brătianu a declarat că Poşta Română ar putea să disponibilizeze în acest an un număr de 4.000 de salariaţi, din totalul de 32.000, ca urmare a scăderii volumului de prestaţii poştale, numărul fiind estimativ şi calculat în baza normativului de activitate din 2011.

El a adăugat că, din informaţiile prezentate de conducerea Poştei Române, societatea nu poate achita salarii compensatorii, întrucât pe baza veniturilor estimate pentru acest an compania poate plăti salariile celor 32.000 de angajaţi până la 30 septembrie.

Aproximativ 3,7 milioane de pensionari primesc pensia prin Poştă, care este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, compania având 32.124 angajaţi, conform datelor transmise Ministerului Finanţelor Publice.

Autorităţile vor să privatizeze în acest an operatorul naţional poştal, pentru care aşteaptă oferte până la 28 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta:Este inadmisibil ca Poşta să se răzbune pe pensionari, poate începem plata pensiilor prin card.
 Vizualizări articol: 3237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 14 voturi
Ponta:Este inadmisibil ca Poşta să se răzbune pe pensionari, poate începem plata pensiilor prin card4.1514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ai drepatate si nu pre Gabitzule trimis de
(15 mai 2013, 12:52:13
Avansul tehnologic se poate impune si putin cu forta altfel vom ramane in arhaism inca sute bune de ani. Pentru pensionarii din mediul rural cred ca ar fi o probleme din cauza retelei slabe de unitati ATM (se poate rezolva) insa treaba cu nedescurcatul n-o inteleg. Poate vrei sa le organizeze Ponta ceva cursuri de calificare sau sa se infiinteze vreo facultate de lucrat cu ATM-ul. Cum stiu bietii pensionari sa schimbe zi de zi programele la TV din telecomanda asa vor invata sa lucreze si cu ATM-ul. In alte tari cum se poate, ce romanii e mai prosti doar suntem poporul cele mai destept, cinstit si inteligent din lume.
2.   Cum se conduc companiile statului? trimis de
(15 mai 2013, 18:25:30
Directorul general al Poştei Române, Ion Smeeianu, are o remuneraţie lunară netă cuprinsă între 6.000 de euro şi 11.000 de euro, rezultând un câştig anual plasat între 72.000 de euro şi 132.000 de euro, conform unor hotărâri AGA ale companiei, unde statul deţine 75% din acţiuni, potrivit Mediafax.
In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, compania având 32.124 angajaţi, conform datelor transmise Ministerului Finanţelor Publice.

3.   Daca era Boc... trimis de
(15 mai 2013, 21:27:22
Daca făcea Boc o astfel de declarație AROGANTĂ atunci când era prim-ministru, televiziunile și slugoii USL-ului l-ar fi executat zi de zi, pe ecran și în stradă, până când și-ar fi dat demisia.

Dar deh, gogomăniile și mizeriile pe care le face Ponta nu le mai vede nimeni... Clanurile de fini și nași care ajung în posturi de conducere, creșterea prețurilor, creșterea șomajului, lipsa investițiilor... Dacă nu zice la Antena 3, ele nu există!

Somn ușor, biet popor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei