Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 109 (5316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duşa: Tratamentul în SUA al lui Enache costă 350.000 de dolari, am achitat o tranşă de 150.000

Miercuri, 15 Mai 2013 (15:45:26)

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, miercuri, că tratamentul în SUA al militarului Florinel Enache costă statul român aproximativ 350.000 de dolari, din care a fost achitată o primă tranşă de 150.000 de dolari, arătând că se aşteaptă şi următoarea factură, pentru a se plăti integral suma.

"Până în acest moment tratamentul din SUA ne costă în jur de 350.000 de dolari. Am şi achitat 150.000 de dolari. Aşteptăm următoarea factură, care este de 200.000 de dolari", a spus Duşa.

El a arătat că toate cheltuielile legate de deplasarea familei în SUA au fost suportate de statul român, acestea ridicându-se la 30.000 de dolari.

Potrivit lui Duşa, scaunul cu ajutorul căruia se deplasează militarul Florinel Enache este foarte modern şi a costat în jur de 32.000 de dolari. Duşa a spus că scaunul a fost realizat în ultimele zile, pentru că trebuia adaptat şi personalizat.

Ministrul a menţionat că statul român i-a achitat lui Florinel Elache toate drepturile la zi , respectiv solda în ţară, diurna lunară de 2.100 de Euro, cheltuielile legate de comunicarea cu familia şi solda dublă, în valoare de 4.400 de lei, care pe această perioadă de convalescenţă a fost încasată în ţară de familie.

"Urmează ca după ce vom avea certificatul medical de la comisia română şi pe baza biletului de ieşire din spital din SUA să primească şi acele 50 de solde compensatorii şi asigurarea, care este în valoare de 60.000 de Euro", a mai spus Duşa.

El a arătat că lui Florinel Enache i s-a pregătit o rezervă la Spitalul Militar din Bucureşti dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru ca să beneficieze de aceleaşi condiţii de tratament medical ca în SUA şi a menţionat că militarul român a fost însoţit în SUA de doi medici români care cunosc toate procedeele şi tratamentele pe care acesta trebuie să le urmeze.

Duşa a mai spus că joi dimineaţă, la ora 7.30, va merge personal în comuna natală din judeţul Vrancea a militarului pentru a continua amenajările la locuinţa proprietate personală a acestuia. El a arătat că a dispus extinderea imobilului cu încă o încăpere în care se va realiza un grup sanitar, realizarea unor rampe pentru acces şi achiziţionarea unui pat persoanlizat.

Ministrul Apărării a subliniat că nimeni din conducerea ministerului nu i-a interzis lui Florinel Enache să facă declaraţii de presă, arătând că militarul va comunica cu jurnaliştii atunci când va trece peste oboseala cauzată de zbor şi de schimbarea de fus orar şi va dori să se exprime în acest sens.

"L-am consultat, a zis că nu doreşte să facă acum declaraţii presei. A spus că e foarte emoţionat că după un şi ceva atinge pământul ţării, pe care îl iubeşte", a precizat Duşa.

Militarul român Florinel Enache, rănit grav în 2012 în Afganistan, a ajuns, miercuri, în ţară, el deplasându-se într-un scaun cu rotile, acţionat electric, deoarece şi-a pierdut ambele picioare şi mâna stângă.

Plutonierul adjutant principal Florinel Enache a sosit pe Aeroportul Otopeni Militar, cu un avion Hercules aparţinând US Air Force, el fiind întâmpinat de ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi de către comandantul brigăzii din Focşani, din care face parte.

Florinel Enache, rănit grav în 2012 în Afganistan, a sosit în România alături de soţia sa şi băiatul său, care i-au fost alături în perioada spitalizării în SUA.

Enache, din Batalionul 280 Infanterie, care aparţine Brigăzii de Infanterie Mecanizată Focşani, aflat în misiune în provincia Zabul, a fost grav rănit, în mai anul trecut, în urma exploziei unui dispozitiv artizanal.

Conform Monitorului de Vrancea, plutonierul-adjutant Enache are 45 de ani, locuieşte în comuna Gura Caliţei şi este tatăl unui băiat, elev la un liceu din Focşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duşa: Tratamentul în SUA al lui Enache costă 350.000 de dolari, am achitat o tranşă de 150.000.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşa: Tratamentul în SUA al lui Enache costă 350.000 de dolari, am achitat o tranşă de 150.0000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei