Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 109 (5316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Datorii imense

Sucevenii n-au plătit nici măcar factura la căldura consumată în prima lună de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Locuitorii municipiului Suceava racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au ieşit din iarnă cu o datorie de aproape 220 de miliarde de lei vechi în contul căldurii şi apei calde consumate.

Mai exact, în ciuda eforturilor de impulsionare a încasărilor de la asociaţiile de proprietari, la o lună după încetarea furnizării căldurii, sucevenii nu au reuşit să achite nici măcar gigacaloriile consumate în prima lună de iarnă.

„Suntem atât de departe cu încasările, încât populaţia încă nici nu a început să plătească pentru 2013. Cea mai mare parte din populaţie este cu plăţile încă în 2012”, a spus directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.

Plăţile slabe din ultima perioadă din partea populaţiei către furnizorii de utilităţi îl îngrijorează şi pe primarul Sucevei, Ion Lungu, care a făcut apel către suceveni, prin intermediul conducerii asociaţiilor de proprietari, să achite cât mai mult din datorii, pentru a putea beneficia în continuare de utilităţi.

„Sunt probleme grave legate de plata utilităţilor la încălzire, apă caldă şi apă rece. Cu toate eforturile făcute în ultimele luni, la Termica, soldul la data de 1 mai este de 219 miliarde de lei vechi. Este o sumă enormă. În măsura în care eforturile noastre nu sunt completate şi de populaţie, nu putem garanta asigurarea apei calde pe toată durata anului, până vom da în funcţiune noua centrală. Populaţia trebuie să menţină ritmul plăţilor pentru ceea ce a consumat. Indiferent cine se va ocupa de furnizarea acestor servicii, de cine va fi primar, în Consiliul Local sau chiar prim-ministru, nu mai putem consuma fără să plătim!”, a spus şeful municipalităţii sucevene.

Pentru a stimula încasările, Ion Lungu vrea să menţină comandamentele de gestionare a datoriilor către furnizorii de utilităţi şi echipele mixte care să meargă din uşă în uşă, somând datornicii să achite ce au consumat.

 

Furnizarea apei calde, condiţionată de încasările de la populaţie

Asigurarea apei calde în municipiul Suceava în perioada următoare, până la punerea în funcţiune a noii centrale de termoficare a Adrem Invest, depinde de încasările pe care asociaţiile de proprietari le vor avea de acum înainte. Dacă acestea vor fi slabe, Termica nu va avea cu ce plăti gazul metan şi energia electrică, încât apa caldă la robinete va deveni un vis frumos.

„Avem o convenţie de reeşalonare a datoriilor cu E.ON, trebuie să plătim câte 600.000 lei lunar, ca datorie, la E.ON, pe lângă factura curentă de gaz metan şi energie electrică, care ajunge la aproximativ 800.000 lei”, a precizat Ovidiu Dumitrescu, directorul societăţii de termoficare.

Practic, lunar, Termica trebuie să încaseze de la populaţie peste 12 miliarde de lei vechi, numai pentru a putea face plăţile către E.ON, în afara altor cheltuieli curente, precum apa rece consumată, dobânzile la creditele luate pentru achiziţia cărbunelui sau cheltuielile de funcţionare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii n-au plătit nici măcar factura la căldura consumată în prima lună de iarnă.
 Vizualizări articol: 1906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii n-au plătit nici măcar factura la căldura consumată în prima lună de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taxe trimis de
(15 mai 2013, 11:46:51
pai, din cauza asta nu vor sa plateasca acesti datornici fiindca nefiind debransati sau executati silit, isi spun : se poate si asa, fara sa platesti si nu patesti nimic.....
atunci, sa nu suferim si noi cei corecti, luati masurile ce se impun....
in general, marii datornici sunt oamenii cu venituri, putin sunt cei fara venituri......
1.1  RE: Taxe trimis de
(15 mai 2013, 13:31:54
Ca de obicei comentezi sa te afli in treaba,ca de,esti bugetara si trebuie sa-ti umplii timpul cu ceva.Solutia e una singura:contractele individuale la utilitati cu drepturi si obligatii si desfiintarea capuselor numite si Asociatii de proprietari care ne dubleaza facturile la utilitati.
2.   Ptr.sorins trimis de
(15 mai 2013, 16:00:53
AI PERFECTA DREPTATE DAR CINE SA AUDA IN TARA ASTA?
3.   Fara asociatii de locatari trimis de
(15 mai 2013, 18:29:01
Solutia este desfiintarea asociatiilor de locatari.Trebuie facute contracte individuale cu Acet,Termica,Eon-electrica,Eon gaz ,.Avem contoare,apometre,repartitoare,care e problema .Iar ce nu avem sa puna firmele ca de aia au salarii enorme si platim de trei ori mai mult decat face.Un contor de gaze pot sa monteze pe apartament din banii lor. De asemenea aceste firme trebuie sa vina sa incaseze banii de la cetateni ca banu nu se castiga asa usor cum cred ei.Nu avem nevoie de administrator si femeie de servici.Fiecare poate sa-si mature in fata usii si o va face mai bine.Administratori,presedinti de cenzori,o gasca de oameni pe care ii platim si despre care nu stim ce fac cu banii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei