Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 76 (5283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un sfert dintre călători utilizează transportul auto ilicit - FORT

Marţi, 2 Aprilie 2013 (15:11:15)

Transportul auto de pasageri fără forme legale se situa la 25% la sfârşitul lunii martie a acestui an, în creştere de la 18% în aceeaşi lună din 2012, potrivit datelor Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

"În Parlamentul României iniţiativa de modificare a legislaţiei pentru a putea aplica măsuri concrete împotriva transportului ilicit cu autoturisme şi anume propunerea pentru completarea art. 55, punctul 5 din legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi închiriere având Plx 206/2011 este abandonată în sertarele comisiei de industrii şi servicii", se arată într-un comunicat al FORT.

Potrivit datelor federaţiei, sute de autovehicule au fost modificate pentru a reduce (în acte) numărul de locuri, ocolind astfel obligaţiile legale ce se impun autovehiculelor de peste 8+1 locuri.

"Alte mii de autoturisme 8+1 se pregătesc în perioada următoare de transformare în autoturisme cu 7+1 locuri pentru a evita ultimele modificări legislative. Ca ultimă soluţie pe termen scurt FORT a elaborat un material de informare ce va fi pus la dispoziţia călătorilor cu speranţa ca aceştia vor înţelege riscurile la care se expun dacă apelează la «servicile» falşilor transportatori", mai arată federaţia.

FORT susţine că prin extinderea acestei practici bugetul de stat pierde anual direct şi indirect milioane de euro.

"Cei mai interesaţi de acest fenomen ar trebui să fie reprezentanţii Ministerului Finanţelor, celui de Interne, respectiv Ministerului Transporturilor, însă aceştia ridică din umeri şi nu fac nimic pentru intrarea în normalitate", spune FORT.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sfert dintre călători utilizează transportul auto ilicit - FORT.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un sfert dintre călători utilizează transportul auto ilicit - FORT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei