Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 76 (5283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fostul poliţist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, rămâne în arest

Marţi, 2 Aprilie 2013 (18:42:15)

Fostul poliţist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, va rămâne în arest, după ce Tribunalul Argeş a respins solicitarea avocaţilor săi de a fi cercetat în libertate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit apărătorilor fostului poliţist, decizia luată, marţi de magistraţii Tribunalului Argeş va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Magistraţii au luat în discuţie, la termenul de marţi, când a avut loc şi termenul pe fond al procesului în care Cioacă este judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodiei Ghinescu, prelungirea arestării preventive a fostului poliţist.

Procurorul de şedinţă, avocata familiei Ghinescu şi avocatul care îl reprezintă în calitate de curator pe minorul Patrick Cioacă au cerut menţinerea măsurii arestării preventive, în timp ce avocaţii poliţistului au solicitat revocarea arestării şi înlocuirea ei cu o măsură preventivă.

Cristian Cioacă a cerut, la rândul său, motivarea temeinică a unei eventuale decizii de prelungire a arestării preventive.

Următorul termen pe fond al procesului a fost stabilit pentru 30 aprilie.

Marţi, la Tribunalul Argeş a avut loc un nou termen al procesului în care fostul poliţist Cristian Cioacă este judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

La începutul şedinţei de judecată, poliţistul s-a pupat cu avocata sa, Maria Vasii, iar la un moment dat, în timpul procesului, între mama Elodiei Ghinescu şi Cristian Cioacă au existat câteva schimburi de replici dure, femeia numindu-l criminal.

Întrebat de procurorul de caz dacă recunoaşte ce scrie în rechizitoriu, respectiv că a ucis-o pe Elodia Ghinescu, fostul poliţist Cristian Cioacă a răspuns: "Eu nu am săvârşit fapta asta". De asemenea, întrebat ce faptă a comis, Cioacă a răspuns: "Pe aceea de a mă fi căsătorit cu Elodia".

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, a solicitat retrimiterea cauzei către procurori, pentru refacerea rechizitoriului, dar şi recuzarea judecătorului, spunând că dosarul reprezintă "o mare eroare judiciară".

Potrivit avocatei, judecătorul s-ar fi antepronunţat prin modul în care a validat rechizitoriul întocmit de procurori, considerându-l corespunzător, în timp ce avocaţii consideră că acesta are lacune. Magistraţii au respins ambele solicitări.

La rândul ei, avocata Elodiei Ghinescu s-a declarat deranjată de "regimul mai favorabil" de care are parte Cristian Cioacă la proces, fiindu-i permis să se pupe cu avocata lui, în sala de judecată.

În 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

În prezent, fiul Elodiei Ghinescu şi al lui Cristian Cioacă se află în plasament la familia surorii tatălui, conform unei decizii a Comisiei pentru Protecţia Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Argeş. Comisia a hotărât ca Patrick Cioacă, în vârstă de opt ani, să locuiască în familia surorii paterne, căreia i-a fost încredinţat provizoriu după arestarea poliţistului. La baza acestei decizii au stat mai multe criterii, printre care opţiunea copilului, faptul că acesta a crescut în ultimii cinci ani alături de rudele pe linie paternă, continuitatea şcolară şi posibilităţile materiale ale familiei la care a fost dat în plasament.

Avocatul Mihai Ghimiş, care îl reprezintă în calitate de curator pe fiul lui Cristian Cioacă, Patrick, a solicitat ca tatăl său să plătească lunar 3.000 de lei pentru întreţinerea copilului şi a cerut daune morale de cinci milioane de euro pentru minor.

Avocatul din oficiu, membru al Baroului Argeş, a fost desemnat prin tragere la sorţi de instanţă, după ce propunerile de curator special formulate de avocaţii care reprezintă interesele lui Cristian Cioacă şi ale familiei Ghinescu au fost respinse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul poliţist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, rămâne în arest.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul poliţist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, rămâne în arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei