Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 76 (5283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţii adoptivi au, în medie, între 35 şi 45 de ani şi venituri de peste 2.500 de lei lunar

Marţi, 2 Aprilie 2013 (15:44:18)

Membrii familiilor care adoptă au în medie, la data finalizării adopţiei, vârsta de 35-45 de ani, studii universitare sau liceale, iar valoarea medie a veniturilor se situează peste 2.500 de lei, rezultă dintr-un studiu prezentat, marţi, de Oficiul Român pentru Adopţii (ORA).

Studiul privind strategiile de comunicare despre adopţie între părinţii adoptivi şi copilul adoptat, realizat de ORA, Unicef şi Facultatea de Soiologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti, arată că majoritatea celor care adoptă au în medie vârsta de 35-45 ani la data finalizării adopţiei.

Din punct de vedere al educaţiei, cei mai mulţi părinţi adoptivi au studii universitare absolvite (40 la sută), liceale (37 la sută), gimnaziale finalizate (10 la sută), în timp ce trei la sută nu au absolvit nicio şcoală.

De asemenea, 71 la sută dintre familiile care au fost incluse în eşantion locuiesc în mediul urban şi au un loc de muncă stabil.

"Foarte probabil, ca urmare a crizei economice din ultimii ani, 18 la sută dintre respondenţi au declarat că în prezent nu au un loc de muncă sau că sunt în şomaj, în timp ce doar opt la sută dintre respondenţi au propria afacere. Principala sursă de venit a familiilor este salariul unuia dintre soţi (74 la sută dintre familii), la care se adaugă venituri din activităţi suplimentare (trei la sută). Mai puţin de 1 din 10 au venituri din propria afacere (nouă la sută), în timp ce cinci la sută au venituri din pensii, unu la sută din ajutor social, unu la sută din închiriere de imobile, iar şase la sută nu precizează surs", se mai arată în studiu.

Apreciindu-şi veniturile, 12 la sută dintre respondenţi declară că acestea le ajung pentru strictul necesar, 40 la sută, pentru un trai decent, fără a-şi putea permite lucruri scumpe, 31 la sută susţin că îşi permit să cumpere şi bunuri mai scumpe, dar economisind în alte domenii, iar 15 la sută, că îşi pot permite să cumpere tot ce le trebuie fără a se abţine de la ceva.

"Răspunsurile arată că familiile adoptive sunt situate din punct de vedere material deasupra populaţiei generale, având în vedere comparaţia cu datele culese în 2010 de Institutul pentru Cercetarea Calităţii Vieţii. Aproape jumătate dintre familii (46 la sută) au venituri lunare peste 2.000 lei, în timp ce venitul mediu net din economie publicat de Institutul Naţional de Statistică pentru luna iunie, 2012 a fost de 1.557 de lei", se arată în studiu.

La extrema cealaltă, cu venituri sub nivelul salariului minim brut pe economie (700 de lei) sunt 11 la sută dintre respondenţi.

"Atât valoarea medie, cât şi mediană a veniturilor familiilor adoptive se situează peste 2.500 de lei", precizează iniţiatorii studiului.

Din punct de vedere al structurii familiei, cei mai mulţi dintre respondenţi sunt cupluri căsătorite (88 la sută) şi doar 11 la sută sunt celibatari sau văduvi, în timp ce unu la sută declară că sunt în uniune consensuală.

Din punct de vedere al locuirii, 96 la sută dintre familii au o locuinţă în proprietate personală în care locuiesc doi părinţi şi un copil.

În ceea ce priveşte etnia, 94 la sută dintre părinţi şi 93 la sută dintre copiii adoptaţi sunt de etnie română.

Cele mai multe familii - 87 la sută au ales să adopte un singur copil, iar celelate 13 la sută au adoptat doi copii. O majoritate de 81 la sută nu au şi copii biologici.

Distribuţia este echilibrată în ceea ce priveşte sexul copilului adoptat - 51 la sută sunt băieţi, iar 49 la sută, fete, se mai arată în studiu.

Cercetarea a utilizat metode mixte de culegere a datelor: ancheta de opinie, prin aplicarea unui chestionar pe un eșantion reprezentativ de 516 familii adoptive, care au încheiat procedura de adopție cu cel puțin doi ani în urmă, adică au trecut de perioada obligatorie de monitorizare post-adopție, și interviuri de tipul "povestea vieții", cuprinzând relatări ale familiilor adoptive și ale unor persoane adoptate despre procesul de comunicare despre adopție.

Deși eșantionul inițial a fost stabilit la 570 de persoane, în perioada destinată culegerii datelor au fost identificate și intervievate 516 persoane. Astfel, marja de eroare teoretică a crescut de la ±4 la sută la ±4.21 la sută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii adoptivi au, în medie, între 35 şi 45 de ani şi venituri de peste 2.500 de lei lunar.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinţii adoptivi au, în medie, între 35 şi 45 de ani şi venituri de peste 2.500 de lei lunar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei