Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 76 (5283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia juridică propune ca proiectul Constituţiei transmis în 2011 să-şi urmeze cursul legislativ

Marţi, 2 Aprilie 2013 (15:12:08)

 Comisia juridică a decis, marţi, să propună ca procedura în cazul proiectului de revizuire a Constituţiei depus la Parlament în anul 2011 să continue astfel încât comisia să întocmească un raport suplimentar, după care acesta să treacă prin plenul Camerei.

"Comisia juridică a decis că procedura proiectului de lege vizând modificarea Constituţiei aflat de anul trecut în procedură parlamentară va trebui să continue prin întocmirea unui raport pe care comisia îl dă în termenul pe care îl va stabili Biroul Permanent, dacă va fi de acord cu sugestia noastră", a declarat preşedintele Comisiei juridice, deputatul Bogdan Ciucă.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a precizat, în timpul dezbaterilor, că grupul PNL este de acord că acest proiect trebuie să urmeze procedura din regulament, la fel ca orice alt proiect.

"Şi noi am discutat acest aspect şi din punct de vedere al procedurii şi suntem de acord cu propunerea Comisiei juridice pe care o susţinem şi credem că nu ar trebui să facem deloc diferenţă între subiectul proiectului legislativ, ci pur şi simplu să urmăm procedura propusă de regulament. Este, ca orice alt proiect, nevoie de un raport suplimentar, cred că e nevoie să informăm Biroul Permanent şi ca urmare a acestei proceduri, pe care sper că o vom agrea cu toţii în comisie, vom pune pe ordinea de zi proiectul şi vom ajunge la o concluzie de susţinere sau nu a lui", a afirmat Gorghiu.

Deputatul PDL Gabriel Andronache a precizat că grupul PDL a transmis un punct de vedere prin care solicită introducerea pe ordinea de zi a plenului a acestui proiect, indiferent dacă se va face sau nu un raport în Comisia juridică, deoarece este depăşit de multă vreme termenul dat de Biroul Permanent pentru întocmirea unui raport.

Comisia juridică a discutat marţi solicitarea Biroului Permanent cu privire la proiectul de revizuire a Constituţiei aflat în procedură parlamentară din legislatura trecută.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat Camerei Deputaţilor, într-o scrisoare transmisă în 21 martie lui Valeriu Zgonea, să continue dezbaterile la proiectul de revizuire a Constituţiei transmis la Parlament în iunie 2011 şi care transpune rezultatele referendumului din 2009.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, atunci, că preşedintele Traian Băsescu nu trebuie să stabilească agenda Parlamentului, care este suveran, adăugând că proiectul din 2011 de revizuire a Constituţiei este "ilegitim politic".

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia juridică propune ca proiectul Constituţiei transmis în 2011 să-şi urmeze cursul legislativ.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia juridică propune ca proiectul Constituţiei transmis în 2011 să-şi urmeze cursul legislativ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei