Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 76 (5283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teodorovici: Angajaţii ineficienţi din sistemul fondurilor UE să îşi caute de muncă de la 1 iunie

Marţi, 2 Aprilie 2013 (18:28:32)

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că până la 1 iunie se va ajunge la zi cu evaluarea proiectelor cu fonduri UE depuse şi verificarea şi plata cererilor de rambursare restante, apoi vor fi impuse termene pentru funcţionari, care riscă "eliminarea" în caz de noi întârzieri.

"De la 1 iunie dorim să terminăm cu tot ce înseamnă deficienţă sau restanţă a statului faţă de beneficiarii de fonduri europene", a afirmat Teodorovici, marţi, la o întâlnire cu grupul PSD de la Senat.

El a adăugat că până la acea dată vor fi evaluate toate proiectele cu fonduri UE depuse şi încheiată atribuirea sumelor prevăzute pentru 2007-2013 rămase încă nealocate, iar de asemenea vor fi procesate şi plătite "până la ultima" cererile de rambursare depuse de beneficiari şi care sunt restante de "foarte multe luni de zile".

"Astfel încât de la 1 iunie printr-o instrucţiune foarte clară emisă către fiecare structură de management sau organism intermediar, se va spune foarte clar «pentru verificarea cererilor de rambursare astea sunt zilele pe care le ai la dispoziţie, pentru evaluarea unui proiect astea sunt zilele». Orice întârziere pe care un funcţionar o înregistrează va duce clar la eliminarea acestuia din sistem. Deci de la 1 iunie nu vrem să mai acţionăm, cum încă mai fac şi eu astăzi personal, pompieristic", a spus Teodorovici.

El a adăugat apoi, la finalul întrevederii cu senatorii PSD, că "funcţionarii care de la 1 iunie nu vor respecta termenele impuse, e timpul să îşi găsească un alt loc de muncă".

Întrebat cum se va face concedierea celor ineficienţi, Teodorovici a spus că toţi funcţionarii vor trebui să îşi însuşească termenele stabilite pentru procesarea documentelor transmise de beneficiari.

"Va fi o procedură foarte clară transmisă şi însuşită de fiecare dintre aceştia la fiecare nivel la care operează. Desigur, în condiţiile legii, fără niciun fel de problemă, dar aceste termene vor prezenta obligaţii foarte stricte în tot ce fac ei în fiecare zi pentru că v-am spus că nu pot să accept ideea ca o cerere de rambursare să aştepte, verificarea şi plata acesteia, săptămâni sau poate luni de zile în condiţiile în care poate o companie, un privat sau un beneficiar poate chiar şi să dispară pentru o astfel de sincopă în derularea unui proiect european. Deci acest lucru nu se poate accepta", a spus Teodorovici.

El a mai arătat că vrea să imprime această mentalitate în sistem şi în perspectiva pregătirii exerciţiului financiar 2014-2020, pentru care România a primit o alocare de 21,8 miliarde euro pe coeziune.

Teodorovici a declarat săptămâna trecută, la Conferinţa Mediafax talks about SMEs, că numărul angajaţilor Ministerului Fondurilor Europene trebuie redus.

"Avem un nou minister, supradimensionat pentru că am preluat de la Ministerul Finanţelor două direcţii. Vrem să-l reducem de la 300 la 200 de poziţii. Ţin să avem strucuri suple şi eficiente, nu suprastructuri. Este adevărat că sunt locuri cu personal insuficient şi unde pregătirea nu este tocmai bună, sunt de asemenea diferenţe de salarii între diferite ministere şi vrem să le aliniem la nivelul de sus", a spus el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teodorovici: Angajaţii ineficienţi din sistemul fondurilor UE să îşi caute de muncă de la 1 iunie.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teodorovici: Angajaţii ineficienţi din sistemul fondurilor UE să îşi caute de muncă de la 1 iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei