Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 76 (5283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oficial: Facultăţile produc 2.500 IT-şti anual, ciudat că unii renunţă la meserie după 3-4 ani

Marţi, 2 Aprilie 2013 (16:47:35)

Instituţiile de învăţământ superior produc circa 2.500 de specialişti IT&C pe an, preluaţi încă din facultate de firmele de profil, însă sunt mulţi care renunţă la meserie după ce muncesc 3-4 ani din cauza regimului de lucru solicitant, spun Tudor Prisecaru, secretar de stat Ministerul Educaţiei.

"Doar la nivelul Politehnicii sunt 480-500 de absolvenţi pe an în domeniul IT&C, care sunt absorbiţi de companii încă din facultate. Întrebarea este de ce după 3-4 ani de lucru într-o companie de profil, aceştia părăsesc locurile de muncă şi ciudat se îndreaptă spre altceva", a declarat Prisecaru la o conferinţă organizată de GE şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham) pe tema inovaţiei.

El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la absenţa specialiştilor în domeniul IT&C pe care firmele de profil o invocă şi care ar îngreuna procesul de inovaţie.

"Ştiu un caz al unei persoane care a lucrat patru ani într-o companiei, cu peste 2.000 de euro pe lună, dar a renunţat şi s-a apucat de regie. Am avut o discuţie cu această persoană şi mi-a spus că a renunţat din cauza regimului de lucru. «Nu vor decât să ne sugă de inteligenţă», mi-a spus. Piaţa este mare şi sunt oameni care cedează, lucrul ăsta se vede şi în starea de sănătate. Politehnica produce 500 de absolvenţi pe an, multiplicaţi cu cinci în toată ţara, jumătate pleacă din ţară, dar nu cred că acest sector are atâţia angajaţi", a adăugat Prisecaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oficial: Facultăţile produc 2.500 IT-şti anual, ciudat că unii renunţă la meserie după 3-4 ani.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oficial: Facultăţile produc 2.500 IT-şti anual, ciudat că unii renunţă la meserie după 3-4 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei