Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Unii medici oncologi vor să arate că sunt probleme în sistem, ca să-şi umple buzunarele

Miercuri, 6 Martie 2013 (16:08:41)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri, răspunzând la o întrebare privind lipsa medicamentelor oncologice, că unii medici au "interese" şi spun bolnavilor că numai un anumit produs este bun, dorind să arate că sunt probleme în sistem pentru a-şi umple buzunarele.

"Căutăm soluţii pentru acele medicamente care nu se mai fabrică. (...) Bolnavii de cancer sunt trataţi de medici, dar sunt medici care au, uneori, alte interese. Când spun interese mă refer la următorul asptect. Ei (medicii - n.r.) spun unui pacient că numai cu un anume medicament te faci bine, cu toate că există, la nivelul comisiei naţionale de oncologie, un tratament alternativ. Noi avem tot ce este nevoie în ţară. Dar nu vor să-i transcrie tratamentul pacientului cu acele medicamente. Cum interpretaţi dumneavoastră această situaţie ? Eu nu o mai interpetez. Decât să vă creeze dumeavoastră senzaţia că sunt probleme în sistem, pentru că ei vor să-şi umple buzunarele în continuare", a spus Nicolăescu, după conferinţa privind bilanţul campaniei "Bun venit pe lume" iniţiată de Salvaţi Copiii România.

Ministrul Sănătăţii a precizat, în acelaşi context, că se încearcă depistarea acestor medici. "Noi încercăm să depistăm aceste cazuri. Nu este uşor. Sunt zeci de mii de cazuri pe care trebuie să le identificăm, trebuie să facem ordine", a declarat Nicolăescu.

Întrebat dacă ghidurile terapeutice nu ar rezolva problema acestor prescrieri, ministrul a spus că unii medicii nu vor să şi le aprobe. Nicolăescu a adăugat că pachetul de servicii de bază va fi "obligatoriu" însoţit de aceste ghiduri. "Atunci, vom încerca să facem ordine în sistem", a conchis Eugen Nicolăescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Unii medici oncologi vor să arate că sunt probleme în sistem, ca să-şi umple buzunarele.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Unii medici oncologi vor să arate că sunt probleme în sistem, ca să-şi umple buzunarele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei