Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Termenul pentru intrarea în dezbatere a pachetului de servicii de bază, jumătatea anului

Miercuri, 6 Martie 2013 (17:20:26)

Termenul limită pentru intrarea în dezbatere publică a pachetului de servicii de bază este jumătatea anului, iar atunci când documentul va intra în vigoare, respectiv în acest an sau în 2014, va fi însoţit de noua listă de medicamente compensate, a declarat, miercuri, ministrul Eugen Nicolăescu.

"Vreau să vă spun că este aproape gata, cu tot ceea ce se numeşte conturarea direcţiilor, pachetul de bază de servicii medicale, în care copilul îşi va găsi un loc aparte. Am identificat direcţiile principiile, modalităţile prin care să fie elaborat", a spus ministrul Sănătăţii, după conferinţa privind bilanţul campaniei "Bun venit pe lume" iniţiată de Organizaţia Salvaţi Copiii.

Întrebat care este termenul limită pentru elaborarea pachetului de servicii medicale de bază şi a noii liste de compensate, ministrul a spus că, pentru dezbaterea publică, acesta este jumătatea anului.

"Termenul limită pentru pachetul de bază pentru dezbatere publică este jumătatea anului. Pentru listă, probabil, va trebui să o punem în funcţiune odată cu pachetul, anul acesta sau anul viitor. Invit organizaţiile neguvernamentale să participe la dezbaterea publică, pe principiul corectitudinii", a mai spus ministrul Sănătăţii.

În ianuarie, ministrul Sănătăţii anunţa că, pentru prima dată, în România va exista un pachet de bază de servicii medicale care poate fi finanţat. "Mai concret, pentru prima oară, vom şti că avem o anumită sumă de bani şi ce anume servicii putem acorda din aceşti bani", a explicat ministrul Sănătăţii.

Nicolăescu a precizat atunci că vrea ca pachetul să fie pregătit pentru dezbatere publică la 30 iunie şi să fie aprobat, iar în trimestrul patru, dacă nu mai devreme, să fie pus în aplicare.

"Mi-am propus pentru mine acest termen ambiţios şi sper să se şi respecte. Adică să-l aplicăm şi să putem vedea pentru la anul ce trebuie să corectăm, să vedem ce efecte produce", a mai spus Eugen Nicolăescu.

Potrivit ministrului Sănătăţii, pachetul de servicii medicale de bază va fi introdus în toată ţara, iar apoi va fi analizat modul în care este primit.

"Să ne dăm seama cum este primit, ce efecte produce, cum se respectă din punct de vedere al fondului, al banilor pe care i-am alocat şi, mai departe, să ştim dacă este nevoie de măsuri suplimentare de control, de transparenţă, astfel încât bugetul să nu mai producă arierate", a adăugat ministrul.

Nicolăescu a mai spus că introducerea pachetului de bază de servicii este independent de sistemul de asigurări de sănătate.

"Evident, nu are nicio legătură una cu alta. Sistemul de sănătate înseamnă nişte bani dintr-o sursă sau alta. Sursa din care se face finanţarea pachetului poate fi una sau alta, despre asta discutăm acum, să ştim cât este pachetul. Orice român să ştie că de X lei poate lua compensate, de alţi lei face analize şi ce-o mai fi acolo", a conchis, în 9 ianuarie, ministrul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Termenul pentru intrarea în dezbatere a pachetului de servicii de bază, jumătatea anului.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Termenul pentru intrarea în dezbatere a pachetului de servicii de bază, jumătatea anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei