Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 29 (5236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dispută Ruşanu - Ialomiţianu pe amendamente la bugetul de stat şi valoarea lui "X" în lei

Miercuri, 6 Februarie 2013 (16:40:36)

Deputaţii Dan Radu Ruşanu (PNL) şi Gheorghe Ialomiţianu (PDL) au avut, miercuri, o dispută pe holul Parlamentului, în faţa jurnaliştilor, legată de modul în care au fost redactate amendamentele Opoziţiei la bugetul de stat pe 2013.

Preşedintele Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, Dan Radu Ruşanu, a prezentat presei două exemple de amendamente formulate de Opoziţie, susţinând că sunt propuneri neserioase.

El a dat exemplul unui amendament semnat de deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu. "Din taxa pe valoare adăugată se alocă suma X milioane de lei, sumă defalcată din bugetul de stat", a citit Ruşanu dintr-o foaie cu amendamente înregistrate la comisia de buget, arătând că nu a fost menţionată suma la care se făcea referire.

Un alt exemplu de amendament a fost că s-a solicitat alocarea a 10 mii de lei de la bugetul de stat, precizându-se că "se propune amenajarea de piste pentru rolleri şi skateboard-uri în grădina publică şi celelalte parcuri din oraş". "Care oraş?", a întrebat retoric Ruşanu.

"Astea sunt amendamentele făcute aşa cum au fost făcute, numai de 13.500, majoritatea sunt la modul ăsta", a mai susţinut deputatul PNL.

Ulterior, Gheorghe Ialomiţianu a susţinut că preşedintele Comisiei de buget, deputatul PNL Dan Radu Ruşanu, ar minţi. El a menţionat că amendamentul său făcea referire expresă la sumele pe care le solicita, respectiv un miliard de lei, iar textul invocat de Ruşanu privea secţiunea alocată pentru textul iniţial al proiectului de lege propus de Guvern.

"Deci domnul Ruşanu minte (...) Aici legat...X-ul acesta nu trebuia să fie, e o eroare materială, nu avea ce căuta acolo, nu ştiu de unde a apărut, dar conţinutul amendamentului este suplimentarea sumei cu 1 miliard. (...) Nu era obligatoriu cifra aici (la secţiunea unde era prevăzut X, n.r.) pentru că eu spuneam suplimentarea. Nu trebuie să spui suma prevăzută de către Guvern, tu trebuie să ceri o sumă", a explicat Ialomiţeanu. El a menţionat că nu a cerut "X lei", ci un miliard de lei.

Deputatul PDL a acuzat puterea de faptul că amendamentele care nu au fost susţinute la nivelul comisiilor de specialitate nu au fost cuprinse în anexa prevăzută amendamentelor respinse pentru a putea fi susţinute în plen, aşa cum s-a convenit iniţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dispută Ruşanu - Ialomiţianu pe amendamente la bugetul de stat şi valoarea lui "X" în lei.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dispută Ruşanu - Ialomiţianu pe amendamente la bugetul de stat şi valoarea lui "X" în lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei