Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 6 (5213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Ministerul Sănătăţii va organiza, în premieră, Agenţia Naţională de Programe de Sănătate

Joi, 10 Ianuarie 2013 (17:11:19)

Ministerul Sănătăţii va avea pentru prima dată în subordine o agenţie naţională de programe, care va gestiona toate programele ce au ca scop înlăturarea sincopelor în aprovizionarea cu medicamente, a anunţat, joi, ministrul de resort, Eugen Nicolăescu.

"Am găsit o formulă practică pentru a nu-i mai aduce pe oameni în pragul disperării: vom organiza Agenţia Naţională de Programe de Sănătate. Prin această agenţie naţională, va fi câte un manager pentru fiecare program în parte, care va ţine legătura cu pacienţii, pentru a identifica eventuale goluri în aprovizionarea cu medicamente. Totodată, vom utiliza Unifarm, pe care vrem să o capitalizăm în acest an, ca să se poată mişca repede să facă importuri atunci când medicamente vitale nu există", a spus Nicolăescu, la masa rotundă cu tema "Radiografia sistemului de sănătate în 2012 şi perspective pentru 2013".

Cu acelaşi prilej, ministrul Sănătăţii a prezentat câteva direcţii urmărite în mandatul său, care au ca scop aducerea sistemului sanitar românesc la o stare de normalitate.

Astfel, în următorii ani, Ministerul Sănătăţii va pune accent pe elaborarea unor programe de sănătate de prevenţie realiste, care să producă şi efecte în timp. "Dacă vom reuşi să facem programe care să se încadreze în cei 3 E - economicitate, eficienţă şi eficacitate, cred că ne vom atinge scopul", a spus ministrul Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că grija pentru prevenţie se va reflecta şi în bugetul pentru 2013. Astfel, în acest an, vor creşte cu 50 sută fondurile pentru medicina de ambulatoriu, astfel încât să fie descurajate internările fictive. De asemenea, a precizat Nicolăescu, vor creşte fondurile pentru programul de screening de cancer de col uterin, în care femeile între 25-65 ani beneficiază, gratuit, de un test Babeş-Papanicolau.

"Am discutat cu fundaţii şi asociaţii ca, în 2013, acest program să îl gândim ca un program-pilot pentru regiunea Bucureşti, urmând ca, după evaluarea rezultatelor, să îl extindem în trei ani la toată populaţia eligibilă", a precizat ministrul.

De asemenea, ministerul va încerca, tot împreună cu societatea civilă, punerea la punct a unui mecanism de reluare a campaniei de comunicare pentru vaccinarea HPV.

Screeningul de cancer de col uterin şi vaccinarea reprezintă, în opinia specialiştilor, soluţiile pentru ca România să nu mai ocupe primul loc din Europa la mortalitatea prin cancerul de col.

Tot pe partea de prevenţie, va fi reluat, sub o altă formă, programul de reevaluare a stării de sănătate.

"Oamenii cu care m-am întâlnit în campanie mi-au solicitat reluarea acestui program. În perioada următoare, colegii mei vor face publice şi datele programului derulat în 2007", a mai pus ministrul Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii le-a vorbit pacienţilor cronici şi despre un alt obiectiv important din actualul mandat, şi anume reechilibrarea sistemului sanitar, prin regândirea sistemului de finanţare pentru medicina de familie, medicina de ambulatoriu şi spitale.

Un alt proiect important este acela pentru definirea pachetului de bază de servicii, fără de care, în continuare, ar exista o lipsă de control în sistem, potrivit MS. În opinia ministrului, contribuabilul are dreptul să cunoască de ce servicii beneficiază din contribuţia pe care o plăteşte.

"Dacă vom face pachetul de bază, vom creşte rapid şi asigurările de sănătate complementare sau suplimentare", a mai declarat Nicolăescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Ministerul Sănătăţii va organiza, în premieră, Agenţia Naţională de Programe de Sănătate.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Ministerul Sănătăţii va organiza, în premieră, Agenţia Naţională de Programe de Sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei