Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2012 - Anul XVII, nr. 267 (5172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UE lansează un concurs prin care patru tineri vor participa la înmânarea Nobelului pentru Pace

Miercuri, 14 Noiembrie 2012 (17:53:15)

Uniunea Europeană (UE) a lansat miercuri un concurs adresat tinerilor europeni, care vor putea participa în acest fel la ceremonia de înmânare a Premiului Nobel pentru Pace, anunţă Comisia Europeană (CE) într-un comunicat.

UE a lansat miercuri un concurs de desenat şi în scris care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între opt şi 24 de ani, ai cărui patru învingători vor fi invitaţi să participe la ceremonia înmânării Premiului Nobel pentru Pace din 2012, la Oslo. Concursul este organizat în parteneriat cu European Youth Forum (EYF). Cei patru învingători vor fi invitaţi de către preşedinţii Consiliului European, CE şi Parlamentului European (PE) să facă parte din delegaţia oficială a UE care va efectua o vizită la Oslo pentru a primi premiul.

"Premiul Nobel pentru Pace din 2012 nu este doar o recunoaştere a realizărilor trecute ale UE, el priveşte totodată viitorul. Sarcina noastră este să inspirăm mereu următoarea generaţie de europeni. De aceea, dorim ca tineretul european, care moşteneşte un continent de pace şi care va fi responsabil de viitorul Europei, să vină cu noi la Oslo", au declarat preşedinţii Van Rompuy, Barroso şi Schultz, citaţi în comunicat.

"Premiul Nobel pentru Pace este o oportunitate să ne amintim importanţa angajamentului societăţii civile şi cetăţenilor UE, în special tineri, în instaurarea păcii pe continent. Tineri activi au reprezentat forţe dinamice într-o Europă împreună cu care au crescut, iar un tineret european puternic reprezintă o precondiţie a continuării evoluţiei paşnice către o Europă unită", a declarat Peter Matjašic, preşedintele EYF.

"Pace, Europa, Viitor: Ce înseamnă pacea în Europa pentru tine?" este întrebarea la care sunt invitaţi să răspundă tinerii din UE. Tinerii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani sunt invitaţi să răspundă la întrebare printr-un desen, iar cei cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani sunt invitaţi să răspundă în scris, într-un text de maximum 120 de caractere, în oricare dintre cele 23 de limbi oficiale ale UE.

Concursul se va încheia pe 25 noiembrie, la miezul nopţii. EYF va preselacta 16 cele mai bune răspunsuri pentru fiecare dintre cele trei categorii de vârstă (8-12, 13-17 şi 18-24 de ani). Un juriu va selecta trei dintre învingătorii finali - câte unul din fiecare grupă de vârstă - care vor câştiga o excursie la Oslo.

Cele 16 candidaturi preselectate la categoria de vârstă 18-24 de ani vor fi postate pe Facebook, în vederea unui vot din partea publicului. Candidatul care va obţine cele mai multe voturi va fi invitat la Oslo. Acest învingător va fi invitat şi la Strasbourg, la un eveniment special dedicat Premiului Nobel pentru Pace, pe 12 decembrie, alături de următorii cei mai bine plasaţi nouă candidaţi.

Numele câştigătorilor urmează să fie anunţate în săptămâna dinaintea datei de 3 decembrie, se mai precizează în comunicat. Ei vor participa la ceremonia oficială de la 10 decembrie, dar şi la concertul de la 11 decembrie. Înscrierile în concurs, dar şi propuneri, se pot face pa pagina www.peaceuropefuture.eu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UE lansează un concurs prin care patru tineri vor participa la înmânarea Nobelului pentru Pace.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UE lansează un concurs prin care patru tineri vor participa la înmânarea Nobelului pentru Pace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei