Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2012 - Anul XVII, nr. 267 (5172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Flutur: Suceava trebuie să se pregătească pentru a deveni o capitală de regiune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul democrat-liberalilorsuceveni, Gheorghe Flutur, consideră că municipiul Suceava trebuie să înceapă să se pregătească pentru a deveni capitala unei viitoare regiuni a României. Gheorghe Flutur, care candidează din partea ARD pentru un post de senator în Colegiul nr. 2 Suceava, a spus că autorităţile sucevene trebuie să se gândească încă de pe acum la spaţiile în care ar urma să funcţioneze viitoarele instituţii ale unei regiuni. Flutur a precizat că speră ca actuala conducere judeţeană să continue un proiect pe care a vrut să-l realizeze atunci când el a condus Consiliul Judeţean, şi anume amenajarea unei săli de şedinţă în curtea interioară a Palatului Administrativ.

„Este vorba despre un miniamfiteatru pentru viitorul Consiliu Regional de la Suceava. Sunt lucruri gândite şi cer administraţiei judeţene să se pregătească pentru ca Suceava să devină cu adevărat o capitală de regiune, aşa cum am început eu. Fac aceste precizări acum pentru că sunt proiectele politice ale mele pe care le voi susţine în calitatea de senator”, a declarat Gheorghe Flutur, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o în centrul Sucevei, acolo unde se construiesc cele două parcări subterane.

Prezent pe şantierul din centrul municipiului reşedinţă de judeţ, Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că proiectul de modernizare a centrului civic al judeţului a fost promovat de el împreună cu primarul Ion Lungu.

„Totul a început prin Hotărârea de Guvern prin care municipiul Suceava a fost declarat pol de dezvoltare economică. Iar unul dintre marile proiecte pentru modernizarea Sucevei a fost acesta, cu o valoare de 28 de milioane de euro, care cuprindea şi acest centru civic. Şi mă refer aici la cele două parcări subterane care au 163 de locuri de parcare, cu o suprafaţă a parcărilor de 5.300 de metri pătraţi, şi circa 1,4 hectare spaţii amenajate la suprafaţă. Şi aici mă refer atât la spaţii verzi, cât şi tot ce înseamnă placarea zonelor din faţa Casei de Cultură şi a Palatului Administrativ”, a declarat Flutur.

El a spus că amenajarea centrului Sucevei a fost gândită în perspectiva în care municipiul reşedinţă de judeţ ar urma să devină capitală de regiune. El a mai spus că tot în cadrul proiectului de modernizare a centrului Sucevei au fost amenajate trei sensuri giratorii şi a fost reabiltată strada spre Centrul Cultural Bucovina, construit pe fosta locaţie a Cinematografului Modern. „Din păcate, acest Centru Cultural a intrat în conservare în momentul de faţă, şi cer Guvernului Ponta alocarea de fonduri, pentru că noi am alocat peste 70 de miliarde de lei vechi pentru această instituţie, care pe lângă destinaţia de cinematograf, trebuie să fie sediul Ansamblului <Ciprian Porumbescu>, să aibă o sală de teatru, precum şi alte săli corespunzătoare pentru viaţa culturală din Suceava”, a mai spus candidatul ARD pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 2 Suceava.

 

Flutur spune că va iniţia o lege pentru transferul Casei Culturii la Primăria Suceava

Gheorghe Flutur a mai spus că unul dintre proiectele pe care le va susţine în calitate de senator va fi transferul Casei de Cultură a Sindicatelor în proprietatea Primăriei Suceava. Flutur a explicat că sindicatele ar urma să primească alte spaţii în compensare pentru cedarea clădirii Casei de Cultură. Liderul PDL Suceava a arătat că după preluarea Casei Culturii de către Primăria Suceava va fi nevoie de modernizarea acestei clădiri. „De asemenea, aici în centrul Sucevei trebuie să dăm drumul şi la proiecte. Şi vorbim aici de anveloparea blocurilor din zona centrală şi de schimbarea acoperişurilor”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Suceava trebuie să se pregătească pentru a deveni o capitală de regiune.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Flutur: Suceava trebuie să se pregătească pentru a deveni o capitală de regiune4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gogosi electorale trimis de
(14 nov 2012, 12:33:23
Suntem in campanie electorala si fiecare spune si promite orice ca doar nu-l doare gura.Domnul Flutur are obsesia cu capitala de regiune.Numai ca de aceasta data a zis bine.Adica nu a zis ce regiune.Eu zic ca se refera fie la Bruxelles fie la Strasbourg.Sedintele UE se vor tine la Suceava in amfiteatrul pe care vrea sa-l faca el stie unde(asa cum cineva a construit cladirea operei Amazonas in jungla braziliana)va veni Merkel,basescu,Barosso si Viviane Reding si vor vedea tragedii grecesti,portugheze,spaniole si romanesti.Referitor la centrul Sucevei lucrarea este printre cele mai complexe care s-au facut vreodata in Suceava.Felictari domnului primar si domnului Flutur.Cu o mentiune.Primaria a accesat in 4 ani doar 5 programe cu fonduri europene.Se puteau accesa sute.
2.   Proiecte proiecte trimis de
(14 nov 2012, 12:44:33
Referitor la Centrul Cultural Bucovina domnul Flutur este contrazis de primarul Lungu.Ion Lungu a declarat după finalizarea Centrului Cultural Bucovina se va face o regularizare patrimonială între Primărie şi Consiliul Judeţean. “CJ nu este partener oficial în acest proiect pentru că nefiind proprietarul Centrului Cultural Bucovina nu poate să investească.Am avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean şi este dispus să găsim o soluţie de colaborare la acest Centru Cultural. CJ a dat Primăriei în folosinţă gratuită până în 2018 etajele 3, 4 şi 5 din clădirea în care funcţionează Primăria aşa că după ce vom termina Centrul Cultural Bucovina vom ceda trei etaje de acolo Consiliului Judeţean”, a declarat Lungu. Centrul Cultural Bucovina se întinde pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi. Clădirea este compusă din subsol, trei etaje şi mansardă urmând a găzdui un teatru, o minifilarmonică şi ansamblul artistic Ciprian Porumbescu.Cat despre trecerea Casei de Cultura in proprietatea Primariei si anveloparea blocurilor si schimbarea acoperisurilor sunt idei excelente.Aceste blocuri din centru ar putea fi imbracate in structuri metalice care sa le schimbe aspectul(sa le dea un aspect modern) si sa le coreleze cu proiectul spaniol de la CUrtea Domneasca(un proiect exceptional)

2.1  RE: Proiecte proiecte trimis de
(14 nov 2012, 13:00:29
nu esti sanatos la cap Radu..mie greata sa scriu prenumele tau..te plateste Usl cu bani frumosi sa scrii toate porcariile..cei de la Monitorul sunt la fel de neseriosi..ce a facut USL pentru Romania din iunie pana acum??NIMICCCC:::DE CE sa oprit modernizarea aeroportului Salcea ??pentru ca Usl a dat bani la Iasi ca acolo sunt ei la putere..porcilor ordinari..
3.   Proiecte proiecte(Danielgolea) trimis de
(14 nov 2012, 13:22:54
In primul rand te rog sa vorbesti civilizat si decent ca nu suntem la troaca suntem la un ziar respectabil.
Directorul aeroportului Salcea , Dumitru Sahlean, a declarat că documentaţia de atribuire a contractului de lucrări va fi publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice-SEAP, iar licitaţia va avea loc în termen de 50 de zile. El a precizat că sînt luate în calcul şi eventualele contestaţii. Dumitru Sahlean este de părere că, în luna decembrie, ar putea fi făcută organizarea de şantier.Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei;
"Modernizarea aeroportululi sucevean a inceput inaintea celui de la Iasi si va fi gata inaintea celui de la Iasi si asta va fi bine si pentru Suceava si pentru Iasi. Din competitia binelui dintre cele 2 judete, veti vedea ca lumea o va duce mai bine. Nu din matrapazlacurile PDL se va face mai mult bine".

4.   Il simtim pe Flutur pe aproape!... trimis de
(14 nov 2012, 14:29:03
Il simtim pe dl Flutur mai puternic, bataios si bine intentionat. Este motivat si mai bine pregatit decat multi ce fac politica pe aici. Are acel soi de putere imbinata cu demnitate la care orice politician ravneste. Munca depusa ii da dreptul sa spere la recunostinta oamenilor.
Oamenii sunt constienti de cit a construit Flutur pentru binele lor si admira dorinta manifestata de a continua pe mai departe cele incepute.
Sa speram ca sucevenii vor veni la vot, ca altfel proiectele de modernizare a

Bucovinei nu vor fi luate in seama, ne vor fi blocate la rind toate, pentru ca vor hotari impotriva noastra cei din Olt, Vrancea si Teleorman !
Pina acuma numai Flutur a avut curajul sa-i infrunte cu proiecte si sa se bata pentru implementarea lor!

Sud-isti n-au vrut si nu vor sa avem autostrazi prin Bucovina, au grija lor, sa fie numai la ei. Doar ei sa aiba peste tot autostrazi, constructii deosebite, peste tot acolo, prin Bucuresti!

Pentru Moldova nu se gasesc niciodata fonduri ca deh, nu-s bani! Moldova este lasata mereu in saracie pentru ca moldovenii sunt blegi si tac!

Ei isi fac acolo in SUD tot ce vor: autostrazi, constructii deosebite in detrimentul moldovenilor care totusi au cersit sa se faca unirea la 7/19 august 1858.

In Moldova foarte rar se face cite ceva, aproape nimica...totdeauna doar prin forte proprii si mereu este tinuta in mare saracie.

Aeroportul de la Salcea a ,,inghetat”, soselele peste tot sunt subdimensionate, la autostrazile spre Cluj si Iasi s-a renuntat pentru totdeuna!

Flutur este cel care a incercat o schimbare de atitudine si a avut si curaj, a adus cum a putut ceva bani! Dar cu o floare nu se face primavara!
Pentru ca sunteti sprijinit de suceveni in aceasta campanie electorala, trebuie sa cistigati si sa faceti ceva mai mult decit sa confirmati!

5.   Pt laatu trimis de
(14 nov 2012, 18:35:22
nu ai minte nici cat o gaina de aia omorata de flutur esti jalnic dar o sa patiti ca taranisti
5.1  RE: Pt laatu trimis de
(14 nov 2012, 21:34:17
De unde tia-i dat seama ca am pierdut mintea, nesimtitule badaran!?

D-le, daca nu stii sa citesti, esti in eroare! Esti intr-o confuzie cu mine. Sigur nu am veleitati politice. Sunt ca si dumneata, pe aici cu atitudine.
Dupa cum vezi o fac civilizat, spre deosebire de dumneata, scandalagiu!
De unde stii ca sunt cu USL? Crezi ca daca apreciez munca sunt si cu partidul ? Cu PDL-ul am suferit ca si dumneata.
Dl Flutur a facut multe, cu curaj si intelepciune . Toti recunosc in afara de dumneata!

Aici fiecare din noi simte nevoia sa vina cu o parere, sa-si spuna un necaz sau o speranta ca va fi mai bine, ca va fi auzit si inteles, cum ar fi normal!
Nu inseamna daca nu am aceleasi convingeri ca si dumneata, sunt fara aspiratie catre mai bine!

6.   Pai vedeti ? trimis de
(14 nov 2012, 19:25:02
daca ati fost fara minte si nu l-ati votat ca presedinte al consiliului...la ora asta se incepea deja constructia autostrazii siret - bucuresti... nah lasa....de acum, sa fiti cu minte si sa-l votati... va face din suceava asta frumoasa capitala de regiune ! cata nesimtire poate sa existe in unele promisiuni electorale..
7.   MINTE DE ROMAN trimis de
(14 nov 2012, 20:28:00
ROMANII STIU SA ALEAGA HOTI TILHARI BETIVI SI KURVE KA-CI DE GOSPODARI N-AU NEVOIE.DA-I DOAMNE MINTE ROMANULUI................
8.   Haha trimis de
(15 nov 2012, 14:02:30
si inca nu sa besit iliescu cand vorbea la telefon cu tovarasii ce coordoneaza....stai sa o traga sa vezi cata forta mai are nechifor dupa...acuma poate sa le dea mai des,ca sunt doctori care ii consulta daca li se intampla ceva....:)))))
o sa mai cautati voi fluturi mult si bine...poate aveti norocul sa nu ii mai gasiti...sa vedeti cum va arata suceava din nou ca in '98.....
"sa traiti bine" e varianta originala....."sa traiti bine?!?!" e varianta usl
"jos boc":)))))))))))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei