Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2012 - Anul XVII, nr. 267 (5172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parteneriat şcolar

Lansarea proiectului educaţional internaţional „Casa de la şcoală”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Liceul ,,Mihai Eminescu” Dumbrăveni s-a lansat proiectul educaţional numit „Casa de la şcoală”, în colaborare cu Şcoala de cultură generală de gradul I – III Petraşivka, raion Herţa, regiunea Cernăuţi, Ucraina.

La proiect, care se va desfăşura pe parcursul a patru ani, participă 88 de elevi de la clasele I, a II-a şia IV-a de la Grupul Şcolar Dumbrăveni şi 45 de elevi ai şcolii partenere din ţara vecină.

Scopul demersului didactic este informarea şi implicarea părinţilor în activităţi vizând formarea şi dezvoltarea personalităţii copiilor şi o mai mare implicare a acestora în activităţile şcolii.

Coordonatorii proiectului sunt profesoarele de la învăţământul primar Laura Elena Dascălu, Mihaela Maria Rusu şi Mirela Adina Avasiloaei, din partea liceului din Dumbrăveni, şi profesorii Vasile Luncaşu şi Mihaela Lupu, din partea şcolii din Ucraina.

Din echipa de proiect fac parte inspectorul principal de poliţie Ionuţ Epureanu, psihologul Maria Pavelescu şi profesorii Mihaela Alina Niga şi Ovidiu Neculai Spiridon.

Rezultatele aşteptate sunt: cooperarea elevilor în situaţii concrete de învăţare, părinţi mai implicaţi în viaţa şcolii, o legătură mai strânsă între familie şi şcoală, între părinţi şi copii, confecţionarea unor obiecte-simbol de către elevi şi părinţi, realizarea unor expoziţii cu materiale din timpul desfăşurării proiectului şi, nu în ultimul rând, un real schimb intercultural.

Proiectul va fi finalizat în 2016, când se va desfăşura întâlnirea colaboratorilor de proiect pentru evaluarea finală. Aceasta se va materializa prin analiza portofoliului proiectului, acordarea de diplome de merit pentru elevii, cadrele didactice şi părinţii care s-au remarcat încadrul proiectului, prezentarea unui miniprogram artistic de către elevii claselor I B, a II-a C, a IV-a B.

Proiectul „Casa de la şcoală” este continuarea proiectului „Şcoala mea - viaţa mea”, desfăşurat în anul şcolar 2009-2010, cu scopul prevenirii delicvenţei juvenile, şi a avut ca partener instituţional IPJ Suceava - Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea proiectului educaţional internaţional „Casa de la şcoală”.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansarea proiectului educaţional internaţional „Casa de la şcoală”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei