Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2012 - Anul XVII, nr. 267 (5172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 100 de sindicalişti au pichetat sediul Guvernului cu ocazia Zilei de Acţiune Europeană

Miercuri, 14 Noiembrie 2012 (16:45:39)

Aproximativ 100 de sindicalişti de la Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" au pichetat, miercuri, sediul Guvernului, cu ocazia Zilei de Acţiune Europeană, cerând modificarea Legii Dialogului Social şi rectificarea măsurilor de austeritate.

Protestatarii au avut bannere pe care scria "Stopaţi abuzurile FMI", "Bruxelles = fânarul Europei" şi "Don't fuck my job!".

Sindicaliştii au cerut modificarea Legii Dialogului Social astfel încât să poată fi reluate negocierile pentru contractele colective de muncă.

Pichetul de la sediul Guvernului s-a încheiat fără incidente.

Acţiuni de protest au avut loc în toate reşedinţele de judeţ, cu excepţia judeţelor Bihor, Iaşi şi Sălaj, unde primarii au refuzat să elibereze autorizaţii, a precizat "Cartel Alfa".

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" a organizat pichetele pentru a susţine o acţiune europeană care militează pentru păstrarea locurilor de muncă şi deblocarea negocierilor colective.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa" Petru Dandea a declarat că peste 70 de organizaţii sindicale afiliate Confederaţiei Sindicatelor Europene au organizat acţiuni de protest pentru a transmite un mesaj politicienilor europeni, partenerilor de dialog social şi oamenilor de afaceri.

Cu ocazia Zilei de Acţiune Europeană, Spania, Portugalia, Grecia şi Italia au fost în grevă generală, iar în restul statelor membre UE au fost organizate mitinguri şi acţiuni de stradă, pentru a trage un semnal de alarmă.

Sindicaliştii susţin că programele de austeritate pe care guvernele le promovează de trei ani în Europa şi-au demonstrat ineficienţa şi au pus costuri uriaşe pe salariaţi şi pensionari, fără să genereze rezultatele aşteptate.

Aceştia cer stoparea politicilor de austeritate, care au dus peste tot în Europa la stagnare economică, la reduceri salariale şi anularea principiilor de protecţie socială, destructurând modelul social-european, ceea ce a generat agravarea dezechilibrelor sociale.

Sindicaliştii europeni au realizat un studiu care a arătat că toate cele şapte state membre ale UE care au semnat un acord cu FMI au implementat aceleaşi politici şi au mers pe acelaşi tip de soluţii, respectiv diminuarea excesivă a salariilor şi uneori a pensiilor şi dereglementarea puternică a pieţei forţei de muncă.

"Calculele greşite ale FMI au un impact fără margini şi dureros asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor şi lucrătorilor. Acestea pun sub semnul întrebării întregul fundament al politicilor de austeritate, care s-au dovedit un eşec total în termeni economici şi în acelaşi timp au produs efecte devastatoare în sfera socială", susţin sindicaliştii.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" a trimis, miercuri, scrisori deschise preşedinţilor Comisiei Europene şi Consiliului European prin care critică politicile de austeritate din ultimii trei ani, cerând rectificarea lor, întrucât sunt "greşite şi abuzive".

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" a transmis scrisorile în semn de solidaritate cu lucrătorii europeni care participă la Ziua de Acţiune Europeană, solicitată de Confederaţia Europeană a Sindicatelor.

Sindicaliştii români arată în scrisorile transmise lui Jose Manuel Barroso şi Herman Van Rompuy că politicile de austeritate şi reformele structurale impuse timp de trei ani s-au dovedit a fi un "eşec total din punct de vedere economic" şi au produs "efecte devastatoare în sferele sociale şi de muncă". În opinia semnatarilor scrisorii, obiectivele propuse nu au fost atinse, iar în anumite privinţe situaţia este chiar mai rea decât înaite de aplicarea noilor politici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 100 de sindicalişti au pichetat sediul Guvernului cu ocazia Zilei de Acţiune Europeană.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 100 de sindicalişti au pichetat sediul Guvernului cu ocazia Zilei de Acţiune Europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei