Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2012 - Anul XVII, nr. 267 (5172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă majoră

Beneficiarii primelor de 1.500 de euro pe an riscă să piardă banii din cauză că nu au ţinut evidenţe contabile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agricultorii din judeţ care au depus dosare eligibile la măsura 141 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), cea prin care micii fermieri primesc prime anuale de 1.500 de euro pe an, timp de cinci ani, riscă să nu mai primească ultimele două tranşe din ajutorul financiar oferit de Uniunea Europeană din cauză că nu au ţinut evidenţa contabilă a cheltuielilor şi veniturilor, aşa cum şi-au luat obligaţia conform contractelor încheiate.

Acest ajutor financiar deloc de neglijat, care totalizează 7.500 de euro, a fost solicitat deja de aproape 3.000 de agricultori din judeţ, deocamdată afectaţi fiind primii beneficiari, cei din 2009, care ar trebui să încaseze a patra tranşă de bani.

La începutul fiecărui an, beneficiarii au depus cereri de plată simple, însă acum au mai multe obligaţii. Ei trebuie să dovedească prin acte că şi-au crescut valoarea de producţie cu peste 20%, au urmat un curs de formare profesională în domeniu şi să depună evidenţa contabilă a celor trei ani de când au încasat ajutorul financiar de la Uniunea Europeană.

Viorel Marinache, directorul executiv al Camerei Agricole Judeţene Suceava, a declarat: „Marea problemă este că beneficiarii, înregistraţi ca persoane fizice autorizate ori ca întreprinderi familiale, nu au ţinut contabilitatea. Fac apel la cei care au accesat măsura 141 să respecte condiţiile din planul de afaceri şi să ţină o evidenţă contabilă. Cheltuielile, veniturile şi producţiile valorificate nu pot reieşi decât din actele contabile”.

 

Avertisment foarte important pentru cei care au proiecte aprobate mai recent

El a explicat că beneficiarii din 2009 trebuiau să depună evidenţele contabile în perioada 28 septembrie-28 octombrie a.c., însă deoarece, la nivelul întregii ţări, foarte puţini dintre ei s-au conformat, termenul s-a  prelungit cu 120 de zile.

„Din păcate, din cauză că nu au ţinut nici un fel de evidenţe, sunt mulţi care s-au împăcat deja cu gândul că nu mai pot lua ultimele două tranşe de bani”, a spus Viorel Marinache.

Avertismentul este deosebit de important pentru cei care au început să încaseze banii după sesiunile de proiecte din 2010, 2011 şi 2012 şi care încă mai au timp să pună ordine în ceea ce priveşte evidenţa contabilă.

Prin măsura 141 din cadrul PNDR, agricultorii din judeţ şi crescătorii de animale au putut accesa aşa-numitul ajutor pentru fermele de semisubzistenţă, 1500 de euro pe an timp de cinci ani de zile, dacă au un număr minim de animale sau teren agricol pe care îl lucrează şi se încadrează în punctajul prevăzut. După trei ani beneficiarii trebuie să demonstreze că banii primiţi de la UE au fost folosiţi corespunzător şi şi-au sporit capacitatea fermei, în caz contrar pierzând ultimele două tranşe. Din fericire, la acest tip de ajutor financiar banii primiţi în primii trei ani nu trebuie returnaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Beneficiarii primelor de 1.500 de euro pe an riscă să piardă banii din cauză că nu au ţinut evidenţe contabile.
 Vizualizări articol: 1993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Beneficiarii primelor de 1.500 de euro pe an riscă să piardă banii din cauză că nu au ţinut evidenţe contabile3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei