Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2012 - Anul XVII, nr. 233 (5138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duşa: Discut tot timpul cu cei de la UDMR despre probleme administrative, dar nu şi despre autonomie

Vineri, 5 Octombrie 2012 (15:14:43)

Ministrul de Interne, Mircea Duşa, afirmă, în legătură cu demersul primarului din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, privind începerea unor discuţii cu reprezentanţii românilor despre autonomia Ţinutului Secuiesc, că el discută cu liderii UDMR doar despre probleme administrative, nu şi despre autonomie.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a fost întrebat, vineri, la Sfântu Gheorghe, despre demersul primarului municipiului, Antal Arpad, care a anunţat că a elaborat un document privind autonomia Ţinutului Secuiesc, care va sta la baza dezvoltării unui dialog cu românii pe această temă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu discut tot timpul şi cu cei de la UDMR pe probleme administrative, pe chestiuni de autonomie nu discut", a răspuns Mircea Duşa.

Duşa a afirmat că el este ministru al MAI şi drept urmare veghează la respectarea Constituţiei şi a legilor ţării.

"Da, sunt şi un politician din Harghita, unul echidistant şi care niciodată nu a creat conflicte interetnice în această zonă. Avem o Constituţie în România, care trebuie respectată şi care ne spune în articolul 1 că România este un stat unitar şi orice discuţii pe lângă Constituţie sunt discuţii care nu îşi au rostul", a adăugat Duşa.

Potrivit sursei citate, când se va dezbate proiectul de modificare a Constituţiei se va analiza dacă această solicitare privind autonomia este obiectivă sau nu.

"Când vom avea în discuţie proiectul de modificare a Constituţiei, atunci vom analiza dacă această solicitare a unor cetăţeni români este obiectivă sau nu, dar deocamdată atunci când discutăm eu zic să o facem în limita Constituţiei şi a legii. Orice discuţie pe lângă lege şi Constituţie nu îşi are rostul", a spus Duşa.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a elaborat un document privind autonomia Ţinutului Secuiesc, care va sta la baza dezvoltării unui dialog cu românii pe această temă, însă spune că nu ştie dacă perioada este oportună pentru discuţii, deoarece ar avantaja naţionaliştii.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe şi preşedintele organizaţiei municipale a UDMR, Antal Arpad, a declarat, joia trecută, într-o conferinţă de presă, că a pregătit un document privind autonomia Ţinutului Secuiesc, care să stea la baza unui dialog pe această temă cu reprezentanţii comunităţii române.

Antal a spus că documentul ar putea reprezenta baza pentru dezvoltarea unui dialog cu românii despre ce se va întâmpla dacă Ţinutul Secuiesc va dobândi un statut autonom.

"Documentul l-am finalizat, dar trebuie să găsim parteneri cu care să îl putem dezbate. Nu ştiu dacă această perioadă, înaintea alegerilor parlamentare, este oportună pentru astfel de discuţii cu partenerii români, deoarece această temă ar aduce avantaje organizaţiilor naţionaliste. Totodată, poate că şi mulţi maghiari ar considera că politicienii maghiari vorbesc despre autonomie pentru că este campanie", a spus liderul local al UDMR.

Plenul Senatului a respins, în 25 septembrie, proiectul legislativ privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc, iniţiat încă din 2005 de senatorii UDMR de atunci Sogor Csaba şi Becsek-Garda Dezso. Proiectul legislativ cu caracter organic a primit 54 de voturi pentru respingere, cinci pentru adoptare şi două abţineri, Senatul fiind forul decizional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duşa: Discut tot timpul cu cei de la UDMR despre probleme administrative, dar nu şi despre autonomie.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşa: Discut tot timpul cu cei de la UDMR despre probleme administrative, dar nu şi despre autonomie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei