Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2012 - Anul XVII, nr. 233 (5138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Angajaţii de la Direcţia de Asistenţă Socială reclamă că nu li s-au plătit orele suplimentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava reclamă faptul că nu şi-au primit banii pentru orele lucrate suplimentare. Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că pentru a se găsi o soluţie la problemele semnalate de angajaţii de la Direcţia de Asistenţă Socială a convocat în cursul zilei de ieri o şedinţă a Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia a fost analizat modul de aplicare a contractului colectiv de muncă, negociat şi semnat între Sindicatul Judeţean al Angajaţilor din Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

În cadrul discuţiilor, preşedinta Sindicatului Judeţean al Angajaţilor din Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Sonia Cuseac, a reclamat nerespectarea de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a contractului colectiv de muncă încheiat în luna iunie a acestui an, respectiv neplata cu 100% a orelor lucrate sâmbăta, duminica şi în de sărbătorile legale şi acordarea de zile suplimentare la concediul de odihnă. Contractul colectiv de muncă a fost încheiat pentru un an, fiind valabil până la data de 21 iunie 2013.

Prefectul Florin Sinescu a declarat în cursul zilei de ieri că în urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că sporurile solicitate de salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava nu se încadrau în limitele legii, neputând fi bugetate pentru anul 2012, deoarece acestea nu au fost incluse până la data de 31 decembrie 2011 în salariul de bază, potrivit legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Sinescu a subliniat că plata orelor suplimentare va putea fi făcută pentru anul 2013, în cazul în care va fi modificată legislaţia în domeniul salarizării.

„Avem o deschidere totală pentru dialog, atât Instituţia Prefectului – judeţul Suceava, cât şi Consiliul Judeţean Suceava, pentru a soluţiona orice problemă, atâta timp cât nu există constrângeri de natură legislativă. Instituţia Prefectului va înainta Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale un memoriu pentru analiză şi pentru găsirea de soluţii ”, a declarat Florin Sinescu.

De asemenea, administratorul public al judeţului Suceava, Lăcrămioara Loghin, a ţinut să precizeze că administraţia judeţeană este la curent cu această problemă a salariaţilor de la Direcţia de Asistenţă Socială. Loghin a afirmat că în momentul de faţă se caută soluţii pentru rezolvarea acestei probleme, în limitele permise de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii de la Direcţia de Asistenţă Socială reclamă că nu li s-au plătit orele suplimentare.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Angajaţii de la Direcţia de Asistenţă Socială reclamă că nu li s-au plătit orele suplimentare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tupeu trimis de
( 5 oct 2012, 11:24:12
la ce bugetari se mai platesc orele suplimentare?
tupeu maxim al salariaţilor de la Direcţia de Asistenţă Socială. de ce nu va dati demisia ca sunt suficienti cei ce vor sa lucreze in locul vostru? nu mai e tatuca Flutur sa va sustina in smenuirea banului public. (apropo, tot cu 5 ron se achizitioneaza anul asta kg de cartofi?)
Domnule prefect, o curte de conturi ceva pe la DGSAPC?

2.   CE LUCRURI TRAZNITE A FACUT DGASPC trimis de
( 5 oct 2012, 11:53:14
Judeţul Suceava, fostă entitate teritorială a statului român, rebotezat "Ţara Fluturilor” în calitate de moşie a baronului PDL Gheorghe Flutur, este un teren de basm pentru Cartea Recordurilor şI un adevărat Triunghi al Bermudelor pentru bugetul public. Recordurile Sucevei, în afară de scrisul cu oi pe dealuri şI oul gigantic de Paşte, sunt mult mai prozaice.Toate astea s-au intamplat la DGASPC(Direcţia Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ) sub obladuirea fostei directoare adjuncte Mona Săndulescu,membru marcant PDL.Un cablu electric de 200 de metri în valoare de 15 000 de euro(300 ron/ml cand un cablu electric cablu electric CYY 4X16 mmp = 5.02 euro / ml) un gard de 300 de metri de 62 000 de euro, o magazie de 20 de metri pătraţI care a costat 25 000 de euro şI cea mai scumpă maşină de curăţat cartofi din lume – 8700 de euro.

3.   Pe bune... trimis de
( 5 oct 2012, 16:05:33
Stiti oare cat de mare e deficitul de personal in unitatile subordonate DGASPC? si ma refer la centre,unde pe cativa banuti se imbolnavesc angajatii si de multe ori familiile acestora au devenit cazuri sociale..???.Nu ma refer la aparatul propriu al DGASPC unde s-au facut angajari cand nu se mai faceau nicaieri(deh,persoane importante,nevestele cui trebuie).Si orele suplimentare prestate printre cei cu dizabilitati nu se compara cu orele lui ..ex-director executiv care pleaca cu masina directiei la.....BURETI (pardon,pe teren....).Ca de,tot un sefulet mai mic trebuia sa ramana...Poti ramane set,sefulet,doar daca ai fost anchetat .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei