Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2012 - Anul XVII, nr. 233 (5138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Din nou

Scene horror pe străzile Sucevei, cu câini otrăviţi care mor în chinuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scenele de groază cu câini care se zbat şi agonizează în ochii trecătorilor revin în actualitate pe străzile Sucevei. În ultima perioadă, la interval de câteva zile, iubitorii de animale semnalează noi cazuri de câini fără stăpân care sunt otrăviţi. Ultimul episod de acest gen s-a petrecut miercuri noapte, când mai mulţi câini care se aflau pe strada Petru Rareş, în zona „Paşapoarte”, au murit după ce s-au chinuit mai bine de o oră.

 

„Sângerează, fac spume, se chinuie şi urlă foarte tare”

Printre câinii otrăviţi se numără şi un pechinez, patrupedul unei femei care locuieşte în zonă.

Felicia Onuţ a declarat:  „Am sunat la politie, la Direcţia Sanitar Veterinară (DSV), nici nu mai ştiu unde am sunat. Au fost otrăviţi vreo şapte câini numai pe această stradă. Mi-au otrăvit şi căţelul de casă, un pechinez. Acum aproximativ trei luni au mai fost omorâţi tot vreo şase-şapte şi tot în stilul ăsta. Sângerează, fac spume, se chinuie şi urlă foarte tare”.

Ieri dimineaţă, când o echipă de inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava a ajuns la faţa locului pentru a ridica patrupedele moarte şi a le examina pentru a stabili cu ce au fost otrăvite, nu le-a mai găsit.

Vasile Semeniuc, şeful Serviciului de Inspecţie şi Control al DSV Suceava, a declarat: „Echipa deplasată joi dimineaţă la prima oră a constatat că animalele nu mai erau acolo. Am făcut investigaţii în zonă, am găsit şi o serie de poze cu câinii morţi, cinci la număr. Ni s-a spus că a venit cineva şi i-a luat. Am făcut investigaţii, am sunat la primărie, să vedem dacă nu i-au luat cei de la serviciul de ecarisaj, aşa cum au obligaţia, de altfel. Ni s-a spus de acolo că ei nu au fost informaţi şi nu ştiu nimic de aceşti câini”.

 

80 de suceveni muşcaţi în fiecare lună de câini

Viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei a declarat şi el că lucrătorii de la primărie nu au nici o legătură cu acest caz şi nici nu au ridicat ei patrupedele moarte.

„Primăria Suceava, prin biroul de specialitate din cadrul Direcţiei Domeniului Public, nu are de a face cu faptele reprobabile care s-au produs miercuri noapte, însă motivaţia acestor acţiuni este una foarte simplă şi o ştie fiecare cetăţean. În medie, lunar, 80 de persoane sunt muşcate de câinii fără stăpân din Suceava. După cum se ştie, facem eforturi pentru a construi un nou adăpost pentru câinii comunitari pentru a limita acest fenomen la nivelul municipiului Suceava şi nu se pune problema de astfel de acţiuni”, a declarat Ovidiu Doroftei.

 

Oficial, câinii mor de moarte bună

În luna august a acestui an, o tânără care locuieşte în cartierul Obcini a dus la Direcţia Sanitar Veterinară trei câini care muriseră în condiţii aproape identice cu cei de miercuri seară. Deşi iniţial i s-a confirmat, e drept neoficial, că maidanezii sunt otrăviţi, răspunsul oficial a fost diametral opus.

 „În scrisoarea oficială mă anunţau că aceştia câini nu au fost otrăviţi. Este ceva comico-tragic. Trăim într-o societate în care nu-ţi găseşti nicăieri dreptate, rămâne să ne facă dreptate doar cel de sus”, a declarat tânăra.

 

Cu ce se ocupă „Pro Anima”?

În timp ce iubitorii de animale sunt convinşi că nu se doreşte căutarea celor vinovaţi, iar acţiunea de otrăvire este una organizată, există şi numeroşi suceveni care, exasperaţi de haitele de câini, au ajuns să încurajeze astfel de acţiuni de exterminare extreme, iar unii chiar să le pună în aplicare.
Foarte mulţi iubitori de animale se plâng şi de reacţiile foarte palide ale membrilor asociaţiei de protecţie a animalelor „Pro Anima”, care iau atitudine doar atunci când vine vorba de adăpostul din lunca Sucevei şi de eventuale fonduri pentru acesta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scene horror pe străzile Sucevei, cu câini otrăviţi care mor în chinuri.
 Vizualizări articol: 3281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 13 voturi
Scene horror pe străzile Sucevei, cu câini otrăviţi care mor în chinuri4.4513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A inceput! trimis de
( 5 oct 2012, 11:09:35
Si uite asa, incet incet, lumea isi face singura dreptate, daca primaria nu face nimic. Oamenii s-au saturat sa fie muscati, s-au saturat de noptile nedormite pt. ca potaile fac harmalaie, s-au saturat sa le fie teama sa-si lase copii sa mearga singuri la scoala si gradinita! Cel care a facut asta nu cred ca a facut-o ca nu avea alta treaba. Lumea NU MAI POATE SUPORTA!!!!!! Daca primaria nu face nimic, trebuie sa facem noi ceva. Si dupa ce terminam cu cainii, incepem cu ciorile! Stiti voi care.....
2.   Doamna Felicia Onut trimis de
( 5 oct 2012, 11:13:24
Trebuia sa va tineti sarla in casa sau in lant. legea pedepseste nesupravegherea animalelor fara sa mai adaugam daca a muscat pe cineva. Unde locuiesc sunt haite de 10 15 caini care sunt hraniti de babe ca dumitale ,care in loc sa creasca un copil sau un nepot tin caini si hranesc si pe ceilalti de la bloc. Sincer sunt si eu deranjat de acesti caini ,am copii si mi.e frica sa nu fie vreo unul muscat.
Pentru iubitorii de caini fara stapan:
1. luati acesti caini in patul dumneavoastra sau in casa dumneavoastra
2. Supravegheati aceste animale sa nu faca rau cuiva.
3. Adoptati cate animale doriti si lunar donati o suma fixa de bani
4. Mergeti la adapostul de caini si faceti curat acolo zilnic.
5. Intretineti acesti caini din banii dumneavoastra si faceti comert cu ei
3.   @ trimis de
( 5 oct 2012, 11:21:45
Hai Doamne odată cu sfârșitul lumii. Suntem răi Doamne, ucidem, furăm, înșelăm .... Mai dă-ne Doamne inundații pentru că nu am învățat nimic. Dă-ne Doamne foc să murim în chinuri ...
4.   Comentariu trimis de
( 5 oct 2012, 11:34:52
In Burdujeni cand ajunge? , sau sa publice reteta pe net.
4.1  RE: Comentariu trimis de
( 5 oct 2012, 11:37:53
acolo e paradisul maidanezilor , mai ales in cuza voda 2 pe langa gradinitza aschiutza , sunt turme noaptea zici ca-s de oihappy
5.   Multimea vida trimis de
( 5 oct 2012, 11:35:19
foarte bine ! ne-am saturat de ei ! imi trece si mie prin cap sa omor vreo cativa , decand sor`mea de 13 ani a fost muscata de o haita de maidanezi , dar nu stiu ce otrava sa folosesc ca am incercat cu insecticid si nu crapa .

ia uitati ce se intampla aici :
 ☭  ϑ
5.1  RE: Multimea vida trimis de
( 5 oct 2012, 11:36:01
youtube.com/watch?v=JQVk_Jyo_w
5.2  RE: Multimea vida trimis de
( 5 oct 2012, 15:23:20
Am si eu un "catel" , dintr-o rasa periculoasa, nu vrei sa iti incerci puterile cu el?
Inteleg ca nu toti iubim animalele (cu toate ca nu prea am cum sa inteleg lucrul acesta, insa ma rog), fiecare cu ale lui. DAR NU-L OMORI!

6.   Warfarina trimis de
( 5 oct 2012, 12:08:06
"Otrava" folosita cel mai des este Warfarina (un anticoagulant). Se gaseste in farmacii.

Happy hunting!
6.1  RE: Warfarina trimis de
( 5 oct 2012, 12:19:26
Cum se da Warfarina? Tre s-o diluez sau sunt pastile si le bag direct in carne sau paine?
6.2  RE: Warfarina trimis de
( 5 oct 2012, 12:44:22
Mult mai eficace este stricnina ,efect 100% garantat fara nici o sansa... Reteta simpla ... 1/2 kg salam de vara ( sa fie proaspat....nu de alta dar nu vreti sa fiti denuntati ca ati hranit potaile cu produse expirate..:)...) 2 fiole de stricnina ...( la rusi ,cata vrei..) si impartiti cu darnicie..... apropo sa aveti o sticla de ceva tarie ,ca de tre sa dati pe jos un strop de sufletu potailor....Ps ...bafta la vanatoare
6.3  RE: Warfarina trimis de
( 5 oct 2012, 13:01:18
frate nu mai pot de ras
6.4  RE: Warfarina trimis de
( 5 oct 2012, 13:26:09
Din cate am auzit asa a murit mama ta. Ai bagat in ea Warfarina pentru ca nu ai mai suportat sa fii un rebut si sa nu ai si tu casa ta unde sa o regulezi pe prietena ta ce sufera de retard sever.
7.   Pt ziaristii de la fitzuica trimis de
( 5 oct 2012, 12:28:04
Se pot sterge ultimile comentarii care incita clar la otravirea animalelor??? Inainte de a le sterge se pot denunta utilizatorii catre politie in special Barbusoi - din comentariul sau reiese ca stie despre ce este vorba asadar poate ca are conexiuni cu cei care omoara animale.........??.
7.1  RE: Pt ziaristii de la fitzuica trimis de
( 5 oct 2012, 12:50:12
Stelu, la tine oricine stie sa dea un search pe Google "stie despre ce este vorba" si automat are conexiuni cu faptasii, nu?

Inapoi la cules capsuni si lasa munca de detectiv pentru altii, spaniolule!
7.2  RE: Pt ziaristii de la fitzuica trimis de
( 5 oct 2012, 13:03:51
Stelucu tata, daca nu esti de acord cu noi, de ce nu strangi matale potaile sa le iei la tine in Spania? Mai strangi o capsuna, mai mangai o sarla pe bot....
8.   Nici chiar asa trimis de
( 5 oct 2012, 12:47:57
ar trebui stranse si omorate nu chinuite,dar nu se iau masuri
pt cei de la protectia animalelor care le tin hangu asa inflacarati a fost vreunul dintre ei muscat de vreun caine fara stapan dar serios nu doar o zgarietura din joaca potaii
am vazut la jurnal o tanti de bocea dupa javra ca era a ei si s-a dus pe copca
intrebari pt tanti cand iesiti la plimbare cu javra aveti cu dvs sacosa si manusi sa strangeti mizeria,aveti lesa si lant pt el sa nu muste pe cineva fara placa ca e mic si bland
si finalul aveti copii la ce am vazut pt o potaie daca doamne fereste se intampla ceva cu un copil va duceti dupa javra
9.   BRAVO trimis de
( 5 oct 2012, 13:07:59
Ce bucurie , asta da veste buna , pacat ca numai 5 ....era bucuria mult mai mare daca erau otraviti 1.000.000
10.   RUSINE PRIMARIEI trimis de
( 5 oct 2012, 14:01:04
Nu sunt de vina nici cei care recurg la aceste gesturi si nici bietele animale- SIGURI VINOVATI SUNT INCOMPETENTII DIN PRIMARIE -DOMNUL VICE DOROFTEI CARE ZICE CA FACE SI NU FACE - TOTI AU FOST BUNI PANA LA ALEGERI PE URMA II DOARE IN DOS. AFARA CU ACEST VICEPRIMAR ! SA OMOARE SAU SA MUSTE PE CINEVA DIN FAMILIA LOR,DOAR ATUNCI CRED CA O SA FACA CEVA. PUNETI CREIERUL LA TREABA SI FACETI CEVA PENTRU ORASUL ASTA.
11.   Stimati Suceveni,va invitam la.... dans.... trimis de
( 5 oct 2012, 14:02:09
Cine nu-i cu noi,e impotriva noastra!!!!(sa se publice cea mai eficace metoda de starpire a maidanezilor)
11.1  RE: Stimati Suceveni,va invitam la.... dans.... trimis de
( 5 oct 2012, 14:09:28
Si a cioroilor! Si a cioroilor!
12.   ... trimis de
( 5 oct 2012, 15:16:42
Iar au aparut "inteligentii" cu comentariile lor la astfel de articole. Cand unii oameni fac rau altor oameni, nu se mai comenteaza cu asa patima...penibil!

Cazuri cu caini nevinovati torturati si omorati in chinuri sunt cu sutele…sa mai aud pe vreunu ca racneste "ai domle in loc sa-ti pese de oameni" javre penale, as arunca acid sulfuric pe gunoaiele astea umane.
13.   Comentariu trimis de
( 5 oct 2012, 15:51:24
Mi-e rusine ca suntem considerati cu totii oameni.....
Se spune ca suntem mai presus decat animalele deoarece avem ratiune...unde e aceasta cand de buna voie sustinem cu inversunare uciderea unor suflete?
Inteleg, nu e firesc sa se afle pe strazi, sunt intru totul de acesi parere, insa hai sa ne responzabilizam, sa dam amenzi celor care arunca acesti catei, sa sterilizam femelele, sa se infiinteze centre in care acestia sa fie tinuti (uite asa mai creaza statul si niste locuri de munca) dar nu-i ucidem ata de brutal.
Sa te poti bucura de o asemenea fapta cruda, consider ca e un semn evident de tulburare de comportament.
Sa gasim solutii umane si firesti acestor probleme, nu metode barbare.....nu credeti?
14.   Comentariu trimis de
( 5 oct 2012, 19:57:28
Ar trebui toti cainii stransi la un loc si detonat un obuz in locul in care stau si uite asa nu va mai muri nici un caine in chinuri groaznice, ci va muri pe loc.
15.   Pt IRIBUS trimis de
( 5 oct 2012, 20:04:40
Urat, rusine, jena..... asta trebuie sa simta cei care doresc asta.....Dar stai, voi nu aveti asa ceva..... Scuze....
Gandeste ca totul se plateste in viata asta, pana si gandurile urate.....
Daca nu putem ajuta, atunci macar sa nu ingreunam lucrurile, nu crezi?
Se pare ca sunt din ce in ce mai putini OAMENI printre noi si asta ma ingrozeste!
16.   Pt cel cu otrava si pt IRISBUS trimis de
( 5 oct 2012, 21:16:40
Sigur, unor semeni de-ai nostrii, in afara bunului simt, le lipseste cel putin o jumatate de creier ! Cum poti sa ai pretentia ca faci un act civic omorand niste biete fiinte absolut nevinovate si sa nu te gandesti ce urmari pot fi lasand anumite produse garnisite cu otrava intr-un anumit spatiu public ?? Te -ai gandit tu ala, care nu poti fi numit animal pentru ca scoala ne-a invatat sa ocrotim si sa iubim animalele, tu ala !!, care nici om nu poti fi numit, ca un spatiu public este frecventat de oameni, copii, animale de companie cu stapanii lor si pot pati la fel cum au patit acele patrupede ?? Ce te-a indemnat sa faci un asemenea gest ? Esti un tip frustrat, te supara viata in general ? Pune-ti otrava la tine -n curte, la tine-n apartament, la tine-n pat, poate uiti ca ti-ai pus-o si scapam de tine !! De asta merge tara asa ca-i plina d-alde tine, un stresat ce nu mai incape de niste bieti catei ! Cert locul lor nu e pe strada, ei nu au absolut nici o vina, dar faptul ca latra ( pentru ca asta face un caine !) si uneori musca, e pentru ca -si dau seama cu cine au de-a face. Te-as lega si ti-as pune filmuletul cu moartea acestor fiinte in chinuri, de vreo cateva ori si apoi ti-as trage un glont in burta ca sa simti la fel ca ei ! Pacat ca te-ai nascut si ca nu te-au invatat parintii ca cel ce nu respecta animalele nu va respecta nici oamenii !!!
17.   ... trimis de
( 5 oct 2012, 21:50:05
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii." A.H.
18.   Ce ingusti la mine! trimis de
( 5 oct 2012, 21:52:00
Cat de cretini puteti fi sa dati de-acum retete de otravire a cainilor pe net? Chiar credeti ca aveti dreptul sa ucideti cum si cat vreti voi? Chiar ca-i tara nimanui...Sunteti de-a dreptul tampiti. Omorati caini, otraviti-i si bucurati-va cat de tari sunteti...pe moment..dupa aia va ajung ele pacatele stati linistiti! sa ucizi un animal nu e dreptate, e doar pacat.
19.   Grav... trimis de
( 5 oct 2012, 21:54:40
Intr-adevar sunt multi caini periculosi dar trebuie stransi si eutanasiati, nu otraviti, nu bagati in smoala, nu calcati cu tirurile in haite, nu schingiuiti...Totusi...
20.   Intrebare pt patimasi trimis de
( 5 oct 2012, 22:08:46
cand mancati un cotlet,cum credeti ca a sfarsit acel porc sau daca-i spune porc nu se pune
sau sunteti din aia de mancati toata viata buruiene
20.1  RE: Intrebare pt patimasi trimis de
( 7 oct 2012, 16:51:33
Este simplu, doar te prefaci ca nu intelegi:
- intreaba un nevazator de ce se bazeaza pe un caine de companie si nu pe un sobolan
- intreaba specialistii de ce recomanda un caine de casa pentru socializarea copilului si nu un sarpe
- intreaba granicerii de ce utilizeaza caini si nu merg cu crocodilii in patrula
- da un telefon la scoala de politie de la Sibiu si intreaba in ce scop sunt dresati cainii si de ce nu s-au ales porci pentru aceleasi activitati.
Ca sa nu mai zic ca, daca ai fi prins sub daramaturi la cutremur, nu cred c-ai prefera sa te caute (si sa te gaseasca) un crocodil in locul unui caine.
Prin natura lui, cainele este inteligent, docil si apropiat omului. Orice forma violenta de manifestare, exceptand turbarea, se datoreaza exclusiv, citeste inca o data ce scriu: exclusiv omului
21.   .... trimis de
( 5 oct 2012, 22:23:05
Cand a fost omorat copilul acela la darmanesti si s-a scris in ziar despre asta nu au avut curaj sa comenteze nici un "iubitor de animale" (iubitori doar din fata calculatoarelor si doar din vorbe nu si din fapte) ...acuma sar toti sa le i-a apararea vai saracele animale vai vai .......mai degraba vai saracii copii care sunt muscati si raman cu sechele toata viata...
21.1  RE: .... trimis de
( 7 oct 2012, 16:53:23
De ce faptul ca o mama isi omoara copilul, ca un tata isi violeaza fetita, ca o bunica se arunca de la etajul noua al uni bloc legata de nepot nu stirnesc aceeasi indignare? Poate ca avea dreptate Milan Kundera: cu semenii nostri e usor sa ne purtam respectuos, pentru ca avem ceva de cistigat – sau, daca ii vorbim de rau, am avea ceva de pierdut. As vrea sa citesc pe blogurile prietenilor mei ca cer aceeasi pedeapsa pentru criminali, asa cum au cerut si pentru maidanezi.
Dar probabil, pace Kundera, e mai usor sa ne varsam nervii pe porumbei, sau pe ciini. O fetita violata si apoi ucisa intr-un oras mare din Romania e un fapt neinteresant. Un copil aruncat de la etajul doi al blocului de o bona romanca in Italia (pe motiv ca plingea), nu e o stire. Dar o fetita omorita de ciini – in aceeasi saptamina – este o stire. Pentru ca pe ciini ii putem acuza – oricum nu au ce sa ne faca.
22.   :) trimis de
( 5 oct 2012, 22:24:50
daca ajungi sa compari de-acum porcul cu cainele, e grav. Care e ideea, daca mancam carne de porc, si porcul a fost taiat, atunci hai sa otravim cainii? Esti bolnavior.
22.1  RE: :) trimis de
(11 oct 2012, 05:46:31
Domnule animalele nu trebuie sacrificate,cu metode barbare,trebuie un proiect de lege de a infiinta adaposturi,si infiintare de politie al animalelor,din fonduri europene,pe care romania nu le aceseaza,decat sa dai o lege aiurea cate pisici sa tii la bloc,sau cati caini sa ai,asta e prea de tot,practic este o lege inpotriva animalelor,inseamna ca poporul roman degeaba sa inghesuie la biserica ca tampitul,cum este mai ales aici in moldova,se roaga,merge bea isi "fute nevasta",isi chinuie animalul de casa,caine,cal pisica etc,fenomenul social se intampla,mai ales la tara,deja asta e satanism animalic,de ce biserica o doare-n cur,de societatea aceasta romaneasca dementa,popi il aduc pe satana in casa domnului,nu iau masuri,sau guvernu asta de  ☭ ,de nu da fonduri,la primariile comunale sau oraselor care au caini vagabonzi abandonati pe strada,de infiintare de adaposturi.
23.   Tocmai trimis de
( 5 oct 2012, 22:48:57
nu faceam comparatie, sunt doar animale, cum am mai spus nu sunt de acord cu otravirea ,dar cu uciderea lor da nu mai sariti atata, sunt prea multi si devin violenti
sa meditam un pic se pot compara noi mancam porc in alte tari se mananca ambele si tind sa cred ca sunt taiate la fel,dar deja m-am ostenit prea mult pt un ANIMALA ca tine
24.   Comentariu trimis de
( 6 oct 2012, 03:22:46
´´ O societate pate fi judecata dupa forma in care isi trateaza animalele´´ Mahatma Ghandi ......
..... din pacate empatia in Romanie e doar un cuvant prea greu de definit cu exemple intre semenii nostrii.......
24.1  RE: Comentariu trimis de
( 6 oct 2012, 09:15:51
๏̯๏
25.   Tampiti trimis de
(19 oct 2012, 00:39:20
care comenteaza despre acest subiect cu afirmatii de genu "sa moara toti cainii vagabonzi"..etc etc...sunt din evul mediu si au creierul cat o nuca...sper sa aveti viata cainilor maidanezi si a celor care au stapan si totusi mor din cauza desteptilor care pun otravuri pe la coltul blocului sperand sa scape de cainii fara stapan....muriti voi ma in chinuri....cum a murit cainiele meu de doar 11 luni!!!!! asa sa va dea d-zeu ,dupa suflet si inima...nu ati pune cate un leu la fiecare gand gen" sa moara maidanezii" sa ajutati la un adapost si sterilizare..si sa nu aud ca vai...altii nu au un leu de paine...pai nu au la dracu sa ii ia...da de bautura si tigari au....moartea e cea mai simpla pt voi!!!!tampitilor...retarzilor aveti descriere pe pamant!!!!!scursurile pamantului!!!!va conformati cum e mai usor pentru voi...!!!!!!
26.   MOARTE MAIDANEZILOR trimis de
(21 nov 2012, 22:59:34
Libertate Romania , sa fie exterminati toti maidanezi din romania

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei