Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2012 - Anul XVII, nr. 233 (5138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Cimitirele, pline de oameni de neînlocuit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am priceput, greu e drept, că Traian Băsescu e de neînlocuit. Din cei 19 milioane de locuitori ai meleagurilor mioritice, excluzându-i ca imaturi pentru o funcție prezidențială pe cei trei milioane și ceva de minori, deci din cei 15 milioane și ceva de cetățeni maturi și votanți, doar Traian Băsescu îndeplinește cerințele intelectuale, politice, patriotice, morale cerute de o asemenea funcție. Noi, în majoritate, am votat să plece. Barroso și alți câțiva mahări mondiali au zis că suntem proști și nu știm ce facem. Ca atare, demisul Băsescu, uzat, corupt, intrigant a fost înlocuit cu proaspătul Băsescu, patriot, iubitor de neam și țară, devotat Europei și cauzei mondiale. În consecință, nimeni, nimeni, nimeni din această țară nu-l poate înlocui. E unic.

Ce ne vom face, Dumnezeule, dacă Băsescu moare într-o zi, de moarte bună, firește, de moartea de care murim toți într-o zi? Ce facem? Ce se va alege de biata noastră țărișoară? Cimitirele, e o vorbă, sunt pline de oameni de neînlocuit. Da, vorba asta ironică, era valabilă cândva. Ea nu-l cuprinde, în înțelesul ei tragic-șugubăț, pe demisul nostru. Aici lucrurile se complică, iar România în întregul ei va pieri împreună cu el. Dă-i Doamne zile să ne mai bucurăm și noi nițel de exercițiul respirației!

Caracterul băsist al unicității a fost până la urmă înghițit de popor. Greu, cu noduri, cu greață. Eu vedeam ca președinte un vârstnic academician cu părul alb, la adăpostul oricărei mizerii morale, care să dea ținută și demnitate funcției. Nu-i bun, n-avem, nu se cade. Acum sunt așezat în fața altei, altor unicități. Cum, nu-i doar Băsescu de neînlocuit? Nu. De neînlocuit e madam Kovesi, procuror general până azi, și de neînlocuit e Morar, tot procuror general peste DNA. Cei doi procurori generali, expirați ca legalitate a mandatului, nu pot fi schimbați decât, eventual, unul cu celălalt. Parcă de neînlocuit era doar Băsescu? Nu, de neînlocuit sunt și Morar și Kovesi. Păi, în situația asta, de neînlocuit ar putea fi și Boc, Elena Udrea, Videanu, Pinalti, procurorii – câteva mii – prezidențiali, șefii și șefuții servicilor unși de Cotroceni, un întreg sistem și aparat. Monica Macovei, principal sfetnic băsist și informatorul principal al Occidentului în legătură cu nesfârșitele lovituri de stat din România, o fi și ea de neînlocuit? Păi dacă moare și ea într-o zi, ce ne facem? Nu vreau să mă gândesc.

Sunt, peste tot în lume, cimitirele pline de oameni de neînlocuit. La noi, numai la noi, viața noastră, sufocată de mizerii și rele, e plină de oameni vii de neînlocuit.

Europa ne-a salvat când tocmai îl dădusem afară pe Băsescu. Acum ne trage de mânecă – tot Europa! – că ne paște un pericol mortal înlocuindu-i pe Morar și Kovesi, ambii de neînlocuit. Așa că procurorul general dintr-un loc va fi înlocuit cu procurorul general din celălalt loc și invers. Minunată țară aflată la mâna atâtor oameni de neînlocuit despre care, până în urmă cu niște ani, nu știam nimic și trăiam relativ bine și oricum mai bine decât acum, de când ei ne binecuvântează și fericesc! Înlocuibili suntem doar noi, plebea, vulgul, poporul second-hand. Au dispărut în lumea largă vreo patru milioane de suflete și țara n-a crăpat. Va crăpa sigur dacă dispar, din scaunele lor, Băsescu, Kovesi, Morar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cimitirele, pline de oameni de neînlocuit.
 Vizualizări articol: 2924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cimitirele, pline de oameni de neînlocuit3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Moartea rosie smurd trimis de
( 9 oct 2012, 07:45:57
Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei