Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2012 - Anul XVII, nr. 233 (5138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duşa: Este nevoie de modificarea legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice

Vineri, 5 Octombrie 2012 (14:10:50)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, afirmă că este necesară modificarea legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, care "are anumite limite", având în vedere că actul normativ nu reglementează, de exemplu, adunările spontane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Duşa a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, că şi Jandarmeria a avut de suferit în urma procesului de restructurare a MAI, de anul trecut, în sensul că au fost disponibilizate multe cadre, iar acum instituţia trebuie să asigure capacitatea de intervenţie cu forţe reduse.

Ministrul a spus că nu au fost luate nici măsurile corespunzătoare de înzestrare şi dotare a Jandarmeriei, astfel încât aceasta să poată interveni eficient.

El a dat ca exemplu camioanele care au o vechime de peste 40 de ani şi care consumă foarte mult şi au viteză mică de deplasare, iar din acest motiv se analizează ca încă din acest an să fie reorganizată activitatea de transport al trupelor, cu mijloace de transport mai mici.

"Dorim să achiziţionăm microbuze cu care să ne putem deplasa eficient, operativ, acolo unde este nevoie. În acest an dorim să achiziţionăm un număr mai mic, dar vom achiziţiona şi maşini mai mici prin programul Rabla", a spus Duşa, fără a oferi mai multe detalii.

Totodată, el a afirmat că este nevoie de modificări legislaţiei în domeniu, având în vedere că Legea 60 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice "are anumite limite".

"În timp, din cauza nemulţumirilor sociale, a manifestărilor societăţii civile, ceea ce este corect, Constituţia le garantează dreptul la exprimarea cuvântului, trebuie să readaptăm şi legislaţia în domeniu pentru ca intervenţiile Jandarmeriei la acţiunile pe care le are de îndeplinit să fie în conformitate cu legea. Spre exemplu, în Legea 60 sunt reglementate adunările publice, dar nu şi cele spontane sau alte activităţi publice cu număr mare de persoane care apar şi care nu au cadru legal de desfăşurare", a spus Mircea Duşa.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a participat, vineri, la Sfântu Gheorghe, la şedinţa Consiliului Militar al Jandarmeriei Române, pe a cărei ordine de zi au figurat teme privind pregătirea şi desfăşurarea misiunilor de asigurare a ordinii publice de către Jandarmerie, stadiul elaborării "Strategiei de dezvoltare şi consolidare a Jandarmeriei Române în perioada 2014-2020 şi proiectul ordinului privind Ghidul evoluţiei în cariera militară a personalului din Jandarmerie.

Consiliul Militar al Jandarmeriei Române se reuneşte trimestrial şi analizează aspecte de interes operativ, pentru eficientizarea activităţii instituţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duşa: Este nevoie de modificarea legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşa: Este nevoie de modificarea legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei