Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2012 - Anul XVII, nr. 208 (5113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Droguri de peste 600.000 de euro, confiscate în acest sezon estival pe litoral

Joi, 6 Septembrie 2012 (18:30:46)

Politiştii au confiscat în acest sezon estival droguri în valoare de peste 600.000 de euro, fiind constatate aproape 300 de infractiuni legate de criminalitatea informaticã, traficul de droguri şi traficul de fiinte umane în statiunile de pe litoral.

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanta, în acest sezon estival au fost executate 62 de acţiuni, au fost controlate şi legitimate 1216 persoane, au fost controlate 34 de societăţi comerciale şi 137 autoturisme, efectuându-se 38 percheziţii domiciliare şi 96 percheziţii informatice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu acest prilej, au fost constatate 296 de infracţiuni privind traficul cu fiinţe umane, comerţul electronic, criminalitatea informatică, traficul şi consumul ilicit de droguri, privind operaţiunile ilicite cu substanţe psihoactive şi privind criminalitatea organizată.

Totodată, poliţiştii au confiscat 3500 grame metamfetaminã (MDMA), 10.468 grame de canabis, 70 grame de haşiş, 750 comprimate ecstasy, 6 grame de cocaină, 2500 plicuri cu substanţe etnobotanice, 316.000 bucăţi ţigări, în valoare totală de 602.000 euro.

"Principala prioritate a acţiunilor desfăşurate în această perioadă s-a axat pe combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi substanţe psihoactive, fapt pentru care în această perioadă au fost organizate 36 de acţiuni cu efective lărgite, ocazionate de evenimentele desfăşurate cu precădere în staţiunile Mamaia, Vama Veche şi Costineşti, având ca rezultat prinderea în flagrant a 76 de persoane, care deţineau sau comercializau droguri de risc şi mare risc şi cu substanţe cu efecte psihoactive", se arată în comunicatul IPJ Constanţa.

Comparativ cu anul trecut, oamenii legii au remarcat o creştere cu 27,2 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut în privinţa numărului infracţiunilor constatate şi o creştere de 47,7 la sută a numărului persoanelor cercetate.

De asemenea, poliţiştii au mai constatat că cei mai mulţi tineri depistaţi cu droguri asupra lor au între 15 şi 30 de ani şi provin din Constanta şi Bucureşti, iar un număr ridicat de persoane a fost depistat în Mamaia şi în zona litorală Năvodari, cele mai multe infracţiuni de acest gen fiind constatate cu ocazia festivalurilor muzicale "The Mision şi Sunwaves".

În acest sezon estival, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea au acţionat în colaborare cu poliţiştii din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Constanţa şi Tulcea, cu Jandarmeria Constanţa şi Tulcea, cu poliţiştii Gărzii de Coastă Constanţa, cu lucrătorii Gărzii Financiare, în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor aflate în competenţa proprie de cercetare, sub supravegherea procurorilor din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa şi Biroul Teritorial Tulcea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Droguri de peste 600.000 de euro, confiscate în acest sezon estival pe litoral.
 Vizualizări articol: 320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Droguri de peste 600.000 de euro, confiscate în acest sezon estival pe litoral0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei