Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2012 - Anul XVII, nr. 208 (5113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Armstrong: mortul-erou şi eroul mort

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La distanţă mică unul de altul, două evenimente ne-au adus în prim plan pe la mijlocul săptămânii trecute acelaşi nume: Armstrong. Nu, nu e un nume comun, deşi a existat şi un al treilea purtător al acestuia printre celebrităţi: Louis Armstrong, marele „Satchmo”, stăpânul absolut al jazz-ului. Cei doi despre care vorbim aici provin din zone care n-au nimic în comun una cu alta la o primă impresie. Le leagă poate doar condiţia fizică indispensabilă fiecăreia din cele două activităţi. Primul dintre ei, atât în ordinea vârstei cât şi în cea a intrării în conştiinţa umanităţii este Neil, autorul celebrului „pas mic pentru om dar mare pentru omenire”. Omul care a păşit primul pe Lună. Ajunşi aici, s-ar cuveni să amintim şi faptul că s-au găsit destui contestatari ai evenimentului, Neil şi „antrenorii” lui de la NASA fiind acuzaţi nu doar de doping ci şi de blat, în sensul că presupuşii paşi pe Lună ar fi fost doar o remarcabilă producţie SF hollywoodiană. Dovezi imbatabile neexistând însă, Neil Armstrong a murit săptămâna trecută, urmând a fi îngropat în cărţile de istorie. Un mort rămas erou. Celălalt Armstrong, Lance, a intrat şi el în cărţile de istorie, eventual doar de istoria sportului. Este autorul unei performanţe unice şi, mai mult ca sigur, irepetabile: câştigarea competiţiei supreme a ciclismului, Turul Franţei, de 7 ori consecutiv (!!) între 1999 şi 2005. ceea ce multiplică la infinit valoarea performanţei acesteia uluitoare este că succesele le-a obţinut după ce fusese diagnosticat cu cancer şi operat. Săptămâna trecută, lui Lance i-au fost retrase titlurile. Doping, desigur. Atenţie, însă: nedovedit! Refuzând lupta, eroul Armstrong şi-a semnat decesul ca sportiv şi ieşirea din cartea de istorie. Rămâne însă cu o realizare încă mai importantă decât cele 7 Tour de France: fundaţia sa de luptă împotriva cancerului a donat până acum 470 de milioane de dolari. A ajutat 2,5 milioane de supravieţuitori în lupta cu cancerul. Face asta cât pasul pe Lună al celuilalt Armstrong? Eu cred că da. Ba chiar mai mult.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Armstrong: mortul-erou şi eroul mort.
 Vizualizări articol: 1078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Armstrong: mortul-erou şi eroul mort5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei