Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2012 - Anul XVII, nr. 208 (5113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Datorii uriaşe

Plăţile populaţiei către Termica scad, în loc să crească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Recuperarea datoriilor pe care le are populaţia către Termica, prin intermediul asociaţiilor de proprietari, nu decurge aşa cum se spera. În loc să crească, încasările de luna trecută au scăzut semnificativ, punând sub semnul întrebării furnizarea apei calde către anumite asociaţii de proprietari.

Mai exact, în luna august, în loc de încasări de peste 20 de miliarde de lei vechi, cum s-a convenit la negocierile purtate între Termica şi asociaţii, încasările au fost de numai 17 miliarde de lei vechi.

Conform convenţiilor semnate, o sumă de peste 20 de miliarde de lei vechi ar trebui achitată şi în septembrie. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut apel la suceveni să facă eforturi să achite din datoriile restante la Termica, a căror valoare se apropie de 200 de miliarde de lei vechi:

“Rămâne aceeaşi rugăminte, sucevenii să facă eforturi să achite datoriile la asociaţiile de proprietari, astfel încât să putem asigura apa caldă în această perioadă”, a spus Ion Lungu.

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari sunt sceptici în privinţa încasărilor de luna aceasta.

“În discuţiile avute cu o parte dintre preşedinţii asociaţiilor de proprietari, ei spun că nici în septembrie nu o să poată strânge suma propusă, pentru că începe şcoala şi există mai multe cheltuieli...Aşa, în fiecare lună este câte ceva, ori vine Paştele, Crăciunul, începe şcoala, vin concediile...Trebuie să pricepem şi noi că nu se poate asigura o utilitate fără să o plătim. Primăria face eforturi mari prin menţinerea gigacaloriei la un preţ de 185 de lei şi acordarea de sprijin celor care nu au posibilităţi financiare”, a adăugat Ion Lungu.

Termica Suceava se confruntă cu mari probleme financiare, având la rândul ei datorii de sute de miliarde de lei vechi către furnizorii de utilităţi, precum E.ON şi ACET, precum şi la bănci, în contul creditelor luate pentru achiziţiile anuale de combustibil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăţile populaţiei către Termica scad, în loc să crească.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Plăţile populaţiei către Termica scad, în loc să crească3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 6 sep 2012, 12:08:12
Datoriile mari vin de la cei cu apartamente mari. Daca nu fac fata, sa le vanda si in loc de un apartament cu 4 camere sa-si ia cu 2 sau chiar o garsoniera. Asa vor avea cu ce acoperi restantele la asociatie si le va fi mult mai usor iarna cu banii. Cunosc pensionari singuri ce stau in apartamente cu 3-4 camere, cu datorii imense la asociatie, dar nu vor nici in ruptul capului sa vanda si sa-si ia o garsoniera.Stau toata ziua in parc si se plang ca le vine mult intretinerea.Pai mamaie, ori la bal ori........
2.   Termica trimis de
( 6 sep 2012, 13:00:21
Termica isi bate joc de oameni, caldura furnizata iarna este prea scumpa asa in cat ajungi la un apartament cu 2 camere sa platesti cate 400-500 ron pe luna, ceea ce mi se pare enorm in conditiile in care salarul minim pe economie este de 700 ron si mai intervin si alte cheltuieli pe langa, apa calda este rece, trebuie sa o lasi sa curga vreo 20 de minute ca sa se incalzeasca, si-au facut-o cu mana lor termica prin bataia de joc fata de populatie!
3.   Consumi-platesti trimis de
( 6 sep 2012, 13:54:47
Termica furnizeaza printre cele mai mici tarife(lei/gkal)din tara.Cel mai clar se vede avantajul incalzirii centralizate Termica, la apa calda.La Termica este o medie de 15 lei /tona(m.cub),in pret intrand apa rece incalzita si incalzirea apei reci).Daca faci un calcul la centrala pe apartament la apa calda te sperii.Cei care spun ca trebuie sa curga mult timp pana vine apa calda ar trebui sa taca pt. ca au Gkalorimetru,care masoara exact consumul energetic.Iar daca nu tac arata ca nu pre au fost pe la scoala n-au notiuni elementare de termotehnica ,termodinamica(Ceausescu le-a dat posibilitatea sa aiba aceste cunostinte).Iar cu centrala de apartament ne-am luat unii dupa altii ca oile(e de bon ton).Dupa scumpirile de gaz s-a ajuns sa care lumea la etaj lemne pentru a face foc la sobe(care au)
3.1  RE: Consumi-platesti trimis de
( 6 sep 2012, 14:47:43
Mai dumi, sau cum te chiama, gica e pus pentru incalzire si nu apa calda. Sunt circuite secundare separate, apa calda si caldura, care PLEACA DIN PUNTUL TERMIC. Ceea ce are in casa toata lumea, pentru apa calda se chiama apometru. Nu stiu ce meserie ai, sper sa nu fi director si ca toata lumea sa aiba apa calda cand deschide robinetul, se monteaza conducta de recirculare a apei calde pentru fiecare bloc. Apa rece costa 4 lei/ 1000 l de la ACET, restul e de la TERMICA. 10,1 LEI/ 1000L incalziti, si cu acesti bani cata energie cumperi sa folosesti un boyler electric? Du-te la scoala sau lasa stiinta in pace, Ceausescu a bagat toti prosti-n scoala si a murit ca un jeg.
4.   Va e frica sa nu pierdeti voturile? trimis de
( 6 sep 2012, 14:10:46
De ce nu actionati...va e frica sa nu pierdeti voturile? Cu dulcegarii si milogeli nu veti aduce banii de la rai platnici. Daca nu se poate cu vorba buna atunci bagati viceversa. Inconjurati-va de specialisti, faceti cumva sa scada preturile!
Ar trebui o noua organizare, o noua viziune, de schimbat vechile stereotipuri, de schimbat sistemul, ca altfel veti ramine tot o Marie, dar cu alta palarie!

Rugamintea mea este sa opriti cititorii de contoare sa ne calce lunar fara voia noastra apartamentele.
De ce suntem obligati sa facem asta cind foarte simplu putem duce noi citirea la punctele dinainte stabilite de dvs.

5.   Dumitrache ... vai si amar trimis de
( 6 sep 2012, 14:26:56
Mai Dumitrache ... Ai cumva GigaKalorimetru in casa? Cum naiba sa spui asemenea aberatii? Tu platesti ce declari ca ai consumat de pe apometre. GigaKalorimetru e pentru masurarea agentului termin pentru incalzire. CezarSV ... faza e cu repartitoarele. Inainte de repartitoare nu erau preturile asa de mari. Incercati sa fiti obiectivi si sa nu aruncati cu noroi doar de dragul de a arunca. O zi buna!
6.   Comentariu trimis de
( 6 sep 2012, 14:58:30
dar numai gazul s-a scumpit?
7.   Termica trimis de
( 6 sep 2012, 18:51:07
Eu vreau ca cei de la Termica sa-mi trimita direct factura.Si cei de la ACET la fel, si sa vina un Dorel sa-mi citeasca apometrele

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei