Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2012 - Anul XVII, nr. 208 (5113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dezinteres total

Şcolile din Rădăuţi, lăsate de izbelişte de primarul Aurel Olărean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Directorii de şcoli şi grădiniţe din municipiul Rădăuţi reclamă dezinteresul manifestat de primarul Aurel Olărean vizavi de majoritatea instituţiilor de învăţământ. În calitate de preşedinte al Comisiei de cultură, învăţământ, educaţie şi sport din cadrul Consiliului Local Rădăuţi, consilierul Traian Andronachi, ales pe listele UNPR, s-a declarat consternat de ceea ce a găsit prin şcolile şi grădiniţele prin care a trecut în ultima perioadă. 

„O parte din imobilele destinate sistemului educaţional de pe raza localităţii sunt ţinute cu greu pe linia de plutire de conducătorii acestor unităţi, majoritatea sesizărilor înaintate către primarul municipiului fiind tratate cu lipsa de interes”, a explicat Traian Andronachi.

Consilierul local rădăuţean a venit şi cu o serie de exemple concrete, precizând însă că situaţia aproape dezastruoasă are un singur numitor comun.

„Deşi şcoala începe la 17 septembrie, domnul primar Aurel Olărean a refuzat să promoveze în cadrul Consiliului Local o hotărâre prin care să fie alocate fonduri pentru dezinfecţia, dezinsecţia şi deratizarea unităţilor de învăţământ, astfel încât directorii acestor instituţii se descurcă prin forţe proprii pentru a asigura igienizarea spaţiilor şcolare”, a dezvăluit Traian Andronachi.

 

Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi”, simbolul şcolii din Rădăuţi, un exemplu al lipsei de interes

Un exemplu concret al lipsei de interes din partea Primăriei Rădăuţi pentru şcolile din municipiu este Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi”, simbol al învăţământului din acest oraş.

„Dispreţul manifestat de domnul primar este vizibil prin starea precară a acoperişului imobilului principal, acoperiş care stă să cadă pe elevi şi profesori. Au fost mai multe licitaţii şi alocări de fonduri în ultimii trei ani, dar, din păcate, nu s-a concretizat nimic, iar în şcoala simbol din Rădăuţi plouă şi structura de rezistenţă se degradează de la o zi la alta”, a arătat consilierul local rădăuţean.

Situaţia nu stă foarte diferit nici la alte şcoli din municipiul condus de Aurel Olărean. Şcoala Nr. 4 „Regina Elisabeta", şcoală cu valoare de patrimoniu, se degradează lent dar sigur din cauza lipsei alocărilor financiare din partea administraţiei locale, iar Şcoala Nr. 2 din Rădăuţi are nevoie la fel de mult de investiţii urgente.  

„Chiar dacă a invocat mereu lipsa fondurilor pentru şcoli, în toamna anului 2011 domnul primar Aurel Olărean a contractat cu Kamer Build Company SRL lucrări de asfaltare a terenurilor de sport ale şcolilor Nr. 2 şi Nr. 3, lucrări efectuate în câteva ore şi care acum se prezintă într-o stare deplorabilă. Mai mult, lucrările au fost realizate fără a fi bugetate şi aprobate în Consiliul Local”, a completat Traian Andronachi.

Consilierul local din partea UNPR speră să nu se ajungă la acţiuni de protest din partea dascălilor faţă de „ajutorul” primit din partea Primăriei Rădăuţi, iar situaţia să se reglementeze cât nu este prea târziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile din Rădăuţi, lăsate de izbelişte de primarul Aurel Olărean.
 Vizualizări articol: 988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 8 voturi
Şcolile din Rădăuţi, lăsate de izbelişte de primarul Aurel Olărean4.658

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tara arde,baba se piaptana trimis de
( 6 sep 2012, 11:34:55
Asa este,jale mare prin scoli,iar cea mai mare greseala a fost ca directorul Olaru a taiat copacii din curtea liceului care erau odata stima si mandria urbei,acum colegiul are o imagine jalnica de Doftana sau penitenciar,iar conducerea doamnei de fier,pentru ca ea este in spatele cortinei,se cunoaste.Ce academie a fost odata Hurmuzachi...apuse vremuri,iar la Scoala patru e la fel de mare jale dupa ce s-a investit in gradina botanica de onor doamna directoare...Nu se pot amesteca portocaluil p.d.l.-ist cu albastru si rosu,e de plans,pe dumnealuyi nu il intereseaza scoala,el a ramas destul restant la invatatura,dar cum spune tot un director de scoala...prostii se plang iar desteptii gasesc solutii...
2.   Comentariu trimis de
( 6 sep 2012, 13:00:09
nu inteleg dc va plangeti nu l-ati votat ?la fel si pe chiorul acum ciocul mic a-ti vrut sa fiti slugi sunteti sa va vedem in decembrie asa va trebuie
3.   256 trimis de
( 6 sep 2012, 13:06:32
CONCRET CE A FACUT CA-CA-LETE PTR.INSTITUTIILE DE INVATAMANT CAT A FOST INSPECTOR.nimic;
4.   Comentariu trimis de
( 6 sep 2012, 15:52:07
Olarean = cine's io in fata mea! Nushule..."lucrările au fost realizate fără a fi bugetate şi aprobate în Consiliul Local”? Pai cum si de unde s'au platit lucrarile? Eh, asta'i fix pix...intrebarea e daca te tine sa dezvalui mai multe despre slaninosu' asta...

5.   Radauti trimis de
( 6 sep 2012, 18:54:50
Ce sa mai vorbim de scoli, dar drumurile (Putnei si 1 Mai) cu gurile de canal uitate in fundul pamantului dar certurile din consiliu local ? Iar la alegeri sa fim seriosi nu a avut contracandidat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei