Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2012 - Anul XVII, nr. 208 (5113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambasada SUA: Programarea interviurilor pentru viză se va putea face online din 13 septembrie

 

Ambasada SUA la Bucureşti anunţă că începând din 13 septembrie se va simplifica procedura de acordare a vizei prin introducerea programării online a interviurilor pentru solicitanţi de viză, precum şi prin expedierea gratuită printr-o firmă de curierat a paşaportului cu viza aprobată.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA remis marţi agenţiei MEDIAFAX, începând din 13 septembrie programarea interviurilor pentru solicitanţii de viză temporară în SUA se va putea face gratuit prin telefon şi online.

Solicitanţii vor putea apela numărul de telefon 031 780 0260 de pe teritoriul României sau (703)988-7105 din Statele Unite sau se pot programa pe internet la adresa www.ustraveldocs.com/ro. Centrul de programări al Ambasadei poate fi contactat şi utilizând Skype prin ustraveldocs–Romania.

De asemenea, în cazul în care solicitanţii trebuie să transmită informaţii suplimentare după interviul de viză, expedierea documentelor către Ambasada SUA se va putea face gratuit prin serviciul de curierat TNT, prin care se va putea asigura tot gratuit şi expedierea paşaportului după ce viza a fost aprobată. Serviciul de curierat gratuit cu Ambasada SUA va fi disponibil din 13 septembrie şi pentru solicitanţii de vize de imigrare.

Ambasada SUA mai precizează că solicitanţii de vize temporare care şi-au programat interviul înainte de data de 13 septembrie 2012, trebuie să se prezinte la Secţia Consulară a Ambasadei, conform programării stabilite.

Introducerea sistemului de programare online a interviului pentru solicitanţii de viză din această lună a fost anunţată pe 29 mai de consulul general al Ambasadei SUA la Bucureşti, Stephen A.Vann, cu ocazia lansării împreună cu MAE a celei de-a treia campanii anuale de informare a cetăţenilor români privind obţinerea vizei pentru SUA.

Stephen A. Vann a arătat că SUA încurajează călătoriile în interes turistic, de afaceri sau pentru studii şi că anul trecut peste 32.000 de români au primit vize temporare pentru a călători în Statele Unite.

El le-a recomandat celor interesaţi să obţină viză pentru SUA să se informeze de pe site-ul Ambasadei americane, dar şi de pe cel al MAE, cu privire la criteriile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a se reduce rata de refuz pe ţară, care reprezintă, potrivit legislaţiei americane, un criteriu privind introducerea şi a României în programul Visa Waiver, prin care cetăţenii români vor putea călători în SUA fără viză.

În prezent, România, Polonia şi Bulgaria sunt ţările membre UE care au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite, ele nefiind incluse în Visa Waiver, pe motiv că au o rată de respingere a cererilor de viză mult peste limita de 3%. De asemenea, nici Cipru nu este inclusă, având în vedere problemele sale interne.

În 2011, ţara noastră a avut o rată de respingere a aplicaţiilor pentru viză de 22%, în timp ce rata Bulgariei şi a Poloniei a fost de 16%, respectiv 10%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasada SUA: Programarea interviurilor pentru viză se va putea face online din 13 septembrie.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ambasada SUA: Programarea interviurilor pentru viză se va putea face online din 13 septembrie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei