Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2012 - Anul XVII, nr. 208 (5113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie pentru salvarea unei profesoare bolnave de cancer, lansată de Universitatea Bucureşti

Joi, 6 Septembrie 2012 (19:11:08)

Universitatea Bucureşti (UB) anunţă lansarea unei campanii umanitare pentru salvarea profesoarei Adela Rogojinaru - conferențiar doctor la Facultatea de Litere, care a fost diagnosticată cu cancer de piele cu metastaze şi are nevoie urgentă de tratament cu citostatice.

"Universitatea din București anunță, prin decizia Consiliului de Administrație din data de 5 septembrie 2012, campania umanitară de strângere de fonduri pentru un membru marcant al comunității sale academice, dna Adela Rogojinaru, conferențiar doctor la Facultatea de Litere. Vă cerem sprijinul financiar pentru doamna Adela Rogojinaru, om cultivat și drept, de o onestitate și o decență remarcabile, bun specialist și bun dascăl totodată, și, în egală măsură, apropiată de studenți. În aproape 20 de ani de activitate universitară, a pregătit generații întregi de studenți în domeniul Comunicării și Relațiilor Publice și a muncit cu foarte multă dedicație pentru învățământul universitar", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de UB.

Potrivit sursei citate, boala profesoarei poate fi tratată printr-o intervenție agresivă cu Zelboraf, tratamentul cu citostatice, recomandat în regim de urgență, fiind de ultimă oră și acordând 80% șanse ca tumora să se restrângă, iar durerile să se diminueze considerabil.

UB precizează că medicamentul de care are nevoie de Adela Rogojinaru nu este încă introdus pe lista celor compensate, fapt care conduce la un cost total al tratamentului și al spitalizării de 15.000 de euro pe lună.

"Tratamentul durează în jur de 6 luni, costul integral ajungând la suma de 90.000 de euro. Facem un apel către întreg mediul academic, către specialiștii din domeniu, către mediul de afaceri, către foştii săi studenți, ca şi către toți cei care pot susține, cu orice contribuție financiară, tratamentul de chimioterapie, care are reale șanse de reușită, datorită citostaticului performant", se mai arată în comunicatul instituţiei de învăţământ superior.

Donațiile se pot face în conturile: RO19INGB0000999903185855 (lei), RO12INGB0000999903185496 (euro), RO96INGB0000999900893814 (dolari), deschise pe numele Lucia Astratinei (nepoata Adelei Rogojinaru)LUCIA ASTRATINEI ( nepoata doamnei Adela Rogojinaru); cod swift INGBROBU, ING BANK N.V. Amsterdam - Sucursala Bucureşti, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48, Sector 1, 011745, București, România.

Informaţii actualizate despre modalităţile de donare se regăsesc pe site-ul instituţional www.media.unibuc.ro.

Adela Rogojinaru este doctor în filologie, conferențiar la Facultatea de Litere, Universitatea din București, director al departamentului de Științe ale Comunicării şi şef de colectiv la specializarea Comunicare și Relații Publice. Pe lângă experiența didactică de peste 25 de ani, deține expertiză în programe ale Uniunii Europene, are experiență internațională în domeniul Relaţiilor Publice și Comunicării Organizaționale și este autor și coordonator al unor volume de profil, potrivit UB.

Profesoara este şi director executiv al EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association), președinte al secției de Comunicare Strategică și Organizațională al ECREA (European Communication Research and Education Association), membru în Juriul de Onoare al ARRP (Asociația Română a Profesioniștilor în Relații Publice), membru al ICA (International Communication Association) și membru al IAMCR (International Association for Media and Communication Research), precizează reprezentanţii UB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie pentru salvarea unei profesoare bolnave de cancer, lansată de Universitatea Bucureşti.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie pentru salvarea unei profesoare bolnave de cancer, lansată de Universitatea Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei