Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga, despre anunţul lui Ponta că nu mai merge la CSAT: E iresponsabil!

Marţi, 31 Iulie 2012 (15:22:01)

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, referindu-se la anunţul premierului că nu va mai participa la şedinţele CSAT, că Victor Ponta este "iresponsabil", nu a înţeles nimic din ce i-a dat democraţia, arătând că nu poţi arunca în continuare cu perdele de fum pentru a-ţi acoperi incompetenţa.

Întrebat ce părare are despre decizia premierului de a nu mai participa la şedinţele CSAT, Vasile Blaga a răspuns: "Ce-aş mai putea să comentez despre poziţia unui om în care am crezut, dar încet-încet încep să nu mai cred".

El a spus că Victor Ponta are o poziţie "fragilizată" în PSD, urmare a scandalului legat de plagiat, dar că aceasta este problema lui.

"De aici, până la a fi de-a dreptul iresponsabil... Dispui de o instituţie fundamentală a statului, de CSAT şi spui că nu vii că nu-ţi convine matale! Asta e viaţa. Înseamnă că nu ai înţeles nimic din ce ţi-a dat democraţia autentică. Mergi cu sau fără plăcere, dar mergi. Ştiu că nu le convine rezultatul referendumului, dar îl accepţi. Ştiu că nu le convine că e pe capul lor FMI, dar trebuie să vadă creşterea şomajului, seceta, problemele din învăţământ, sănătate. (....) Trebuie să încerce să le rezolve. Nu poţi arunca în continuare cu perdele de fum pentru a-ţi acoperi ineficienţa, incompetenţa", a mai spus Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că va face tot posibilul să nu mai interfereze cu Traian Băsescu dacă acesta va reveni la Palatul Cotroceni şi că nici măcar nu va mai participa la şedinţele CSAT, spunând că, dacă sunt documente importante, Băsescu poate să i le transmită spre semnare.

El a spus totodată, la RTV, că nu va mai avea nicio discuţie telefonică cu Băsescu şi că îl va lăsa pe acesta să participe la reuniunile Consiliului European, conform deciziei Curţii Constituţionale.

"Nu îl voi împiedica pe preşedinte să îşi exercite atribuţiile constituţionale şi nu îl voi bloca în activitate, dar pur şi simplu nu îl voi legitima. Voi face tot posibilul să nu mai interferez, vreau să stau cât mai departe de el. Nu poţi să fii preşedinte bazat pe fantome, nesusţinut de nimeni", a spus Ponta.

Premierul a precizat că îl va lăsa pe Băsescu să participe la reuniunile Consiliului European, aşa cum a decis Curtea Constituţională, deşi consideră în continuare că acesta va merge la Bruxelles doar "în plimbare", deoarece nu se bazează pe sprijinul Guvernului şi al Parlamentului.

Atenţionat că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) sunt decizii care trebuie luate împreună, Ponta a răspuns că "nu prea se vorbeşte mare lucru, vorbeşte Băsescu singur".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga, despre anunţul lui Ponta că nu mai merge la CSAT: E iresponsabil!.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga, despre anunţul lui Ponta că nu mai merge la CSAT: E iresponsabil!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei