Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iun 2012 - Anul XVII, nr. 142 (5047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rus a discutat cu Năstase şi şi-a dat seama că acesta ar putea recurge la sinucidere - gandul.info

Joi, 21 Iunie 2012 (16:50:09)

Ministrul de Interne Ioan Rus i-a telefonat lui Adrian Năstase miercuri seară, în urma discuţiei cu acesta dându-şi seama că fostul premier nu era dispus să ajungă în situaţia de a pleca la arest cu poliţiştii şi că "a luat deja o altă decizie", sinuciderea, scrie gandul.info.

Ioan Rus a confirmat pentru gandul.info că a avut această discuţie cu fostul premier.

Surse apropiate familiei Năstase au declarat pentru gandul.info că Ioan Rus şi-ar fi dat seama că Adrian Năstase este dispus să comită gestul sinuciderii şi a încercat să ia măsuri pentru a preveni tragedia, atât cât i-a permis legea: a chemat o ambulanţă în apropierea străzii Zambaccian şi a dispus ca pentru aducerea lui Adrian Năstase la arest să fie trimişi doar poliţişti în civil, pentru a nu adânci starea de depresie a fostului premier.

Premierul Victor Ponta a fost informat de discuţia dintre Rus şi Năstase şi de faptul că fostul premier ar putea să recurgă chiar şi la sinucidere, scrie gandul.info.

Ministrul Rus i-a explicat lui Năstase că sunt două variante pentru aducerea sa la arest: să vină el singur, de bunăvoie, la arestul Poliţiei Capitalei (varianta cea mai bună) sau să vină poliţiştii la el acasă pentru a-l aduce.

Lui Adrian Năstase i s-a explicat la telefon că poliţiştii trebuie să îşi facă datoria şi să respecte procedurile, iar el, pentru a evita imagini degradante la televizor, ar trebui să le deschidă uşa şi să le permită să bage maşina în garaj: "Să nu se ajungă la mascaţi, la sărit gardurile, pentru că râde lumea de noi, ajungem la CNN", i-ar fi spus ministrul, potrivit surselor citate.

Pentru a evita imaginile compromiţătoare cu Adrian Năstase dus la arest, au fost trimişi la domiciliul său din Zambaccian numai poliţişti în civil şi maşini civile de poliţie. O maşină de salvare a fost amplasată în apropierea casei lui Adrian Năstase.

Totuşi, ministrul Rus şi-a dat seama că Adrian Năstase nu era dispus să ajungă în situaţia de a pleca la arest cu poliţiştii şi că "a luat deja o altă decizie": sinuciderea.

"Părea clar că nu va pleca de acolo şi că a luat o altă decizie", au declarat sursele gandul.info.

Ioan Rus şi Adrian Năstase se cunosc de aproximativ 15 ani, Rus fiind ministru de Interne în Guvernul condus de Adrian Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri seară, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rus a discutat cu Năstase şi şi-a dat seama că acesta ar putea recurge la sinucidere - gandul.info.
 Vizualizări articol: 400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rus a discutat cu Năstase şi şi-a dat seama că acesta ar putea recurge la sinucidere - gandul.info0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei