Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iun 2012 - Anul XVII, nr. 142 (5047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marfă periculoasă

Canabis ascuns în cutii de cafea, pentru consumatorii de droguri din zona Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În dosarul dealerilor de droguri din zona Rădăuţi, în care au fost arestaţi până în prezent şapte indivizi, iar altor patru li se pregătesc zilele acestea paturi în celulele de la subsolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, surse judiciare vorbesc şi despre interceptarea unui transport de canabis, stupefiantele fiind ascunse în cutii de cafea.

S-a întâmplat pe data de 23 aprilie a.c., ca urmare a colaborării ofiţerilor Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava cu colegii lor de la Oradea.

În ziua respectivă, ofiţeri Antidrog au oprit un microbuz la scurt timp după intrarea în România prin Punctul de trecere a frontierei Borş.

Printre mai multe colete se afla unul trimis din Olanda pe numele unui anume Paul Gafencu. În coletul respectiv s-a găsit cantitatea de 123,5 grame de canabis, disimulată în cutii cu cafea.       

„Acele droguri urmau să aprovizioneze piaţa consumatorilor de astfel de substanţe din municipiul Rădăuţi”, susţin surse din cadrul anchetatorilor.

 

Comprimate de ecstasy, îngropate în cimitir

Transportul de canabis era destinat unuia dintre cei şapte inculpaţi arestaţi în acest caz, Beniamin Onesemiuc –Petrovici (35 de ani), din Milişăuţi, precum şi unuia dintre indivizii pentru care procurorii DIICOT au cerut arestarea în lipsă,  Ilie Tătar (23 de ani), din Bădeuţi.

Anchetatorii susţin că în zilele următoare, pe 24 şi 25 aprilie, Onesemiuc s-a dus la punctul de lucru al firmei de transport căreia îi aparţinea microbuzul respectiv, pentru a întreba de ce nu a mai ajuns coletul său.

Când şi-a dat seama că poliţia a intrat pe fir, aşa cum singur a mărturisit acum două zile, la recursul judecat la Curtea de Apel Suceava, Beniamin Onesemiuc –Petrovici a îngropat lângă casa din Mililşăuţi un pachet cu droguri pe care le primise anterior (aproape 200 de comprimate de ecstasy).

Pe 26 aprilie a.c., la două zile după ce coletul cu cele 123,5 grame de canabis a fost interceptat de poliţie, Onesemiuc şi-a sunat soţia şi i-a cerut să dezgroape pachetul cu comprimatele de ecstasy şi să le mute în cimitirul ortodox aflat peste drum de casa lor. Ulterior, după cum a declarat la audieri, a dat foc acelor droguri.

 

Droguri ascunse într-un ciorap folosit

Mare parte din drogurile care ajungeau pe piaţa din Rădăuţi erau trimise din străinătate de membri ai grupării.

În perioada februarie-mai 2012, susţin anchetatorii, un alt individ arestat în acest dosar, Adrian Hojbotă (17 ani), din Rădăuţi, a primit din Spania 100 de grame canabis, pe care le ţinea ascunse într-un borcan, pe care l-a băgat într-un ciorap folosit, căruia îi schimba periodic locul în care îl ţinea.

Din această cantitate, explică surse judiciare, minorul a vândut zilnic stupefiante, împreună cu un alt individ din lista celor şapte arestaţi,  Vlăduţ Donisan (19 ani). „Clientela lor era formată din prieteni de cartier şi elevi de liceu cu care cei doi erau colegi”, susţin sursele noastre.

 

Dealerul şi-a păcălit furnizorul că poliţia i-a confiscat „marfa”

Cu droguri din străinătate a fost aprovizionat şi un alt inculpat, Gabriel Romulus Cerneţchi (27 de ani), din Rădăuţi, destinatarul fiind Ilie Tătar.

Cerneţchi, susţin surse judiciare, trebuia să-i achite lui Tătar suma de 4.000 de lei pentru drogurile trimise de acesta din urmă, însă l-a păcălit, susţinând că poliţia i-ar fi confiscat „marfa”.

În realitate, stupefiantele au fost vândute de Cerneţchi prin Rădăuţi, clienţilor săi de încredere.

„Foarte mulţi adolescenţi şi tineri, atât sub influenţa anturajului, cât şi din teribilism, au devenit amatori şi consumatori constanţi ai unor substanţe psihotrope”, se arată în actul de sesizare a instanţei de judecată prin care s-a cerut arestarea preventivă a celor 11 tineri acuzaţi că fac parte din această grupare infracţională.

Şapte dintre ei au fost arestaţi preventiv sâmbăta trecută (Codruţ Mihai Pintilie (28 de ani),  Adrian Hojbotă (17 ani), Bogdan Vlăduţ Donisan (19 ani), Mihai Daniel Olari (34 de ani), Antoniu Gabriel Romulus Cerneţchi (27 de ani), toţi din Rădăuţi, precum şi Adrian Nicolae Cojocar (18 ani), din Frătăuţii Noi, şi Beniamin Onesemiuc –Petrovici (35 de ani), din Milişăuţi, iar procurorii DIICOT au cerut arestarea în lipsă şi a altor patru învinuiţi: Ilie Tătar (23 de ani) şi Marcel Constantin Lucescu (22 de ani), din Bădeuţi, Alin Vasile Andrişan (27 de ani) şi Sorin Ştefan Lupăştean (20 de ani), din Rădăuţi.

Gruparea a fost monitorizată încă de anul trecut, perioadă în care poliţişti sub acoperire au cumpărat droguri în 16 rânduri de la diferite persoane.a

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Canabis ascuns în cutii de cafea, pentru consumatorii de droguri din zona Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Canabis ascuns în cutii de cafea, pentru consumatorii de droguri din zona Rădăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Insfarsit! trimis de
(21 iun 2012, 11:25:51
insfarsit, o actiune demna de respect din partea autoritatilor, la inchisoare cu ei, sau la munca in folosul comunitatii...sa taie "iarba" de pe marginea drumului vre-o 3 ani, zilnic! mi-e mila de astia tineri (17-20 ani), ca (probabil) si-au patat viata din start iremediabil cu un cazier pentru trafic de droguri...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei