Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iun 2012 - Anul XVII, nr. 142 (5047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu îi cere lui Ponta ca Haşotti să declare pe propria răspundere că teza de doctorat nu e plagiat

Joi, 21 Iunie 2012 (16:37:55)

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Victor Ponta, joi, într-o scrisoare, ca ministrul desemnat Puiu Haşotti să declare pe propria răspundere că teza de doctorat a acestuia şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat.

Preşedinţia informează că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 25 iunie, la ora 19.00.

"Luând în considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzaţi o parte dintre membrii Executivului şi impactul major negativ asupra României în plan intern şi internaţional generat de existenţa unor astfel de suspiciuni, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, i-a solicitat joi, 21 iunie a.c., într-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor Ponta, să transmită, până la data depunerii jurământului de învestitură, o declaraţie pe propria răspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Haşotti, care să ateste că teza sa de doctorat şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat", precizează Preşedinţia.

Premierul Victor Ponta a transmis Preşedinţiei numai propunerea de numire a lui Puiu Haşotti pentru postul de ministru al Culturii, Liviu Pop urmând să mai ocupe postul de ministru interimar al Educaţiei, în limita celor 45 de zile legale, pentru finalizarea examenului de Bacalaureat.

În vârstă de 59 de ani, Puiu Haşotti este liderul grupului PNL din Senat şi vicepreşedinte al formaţiunii liberale.

El a fost deputat în legislaturile 1996-2000 şi 2000-2004, iar din 2004 este senator.

Puiu Haşotti este membru al Comisiei de cultură din Senat.

În perioda 1976-1996, Haşotti a fost, pe rând, muzeograf, muzeograf principal, cercetător principal. De asemenea, în perioada 1990-1995, el a fost consilier la Inspectoratul Judeţean pentru Cultură Constanţa. Din 1990, Haşotti este şi lector şi conferenţiar la Facultatea de Istorie a Universităţii Ovidius Constanţa.

Puiu Haşotti este absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti, iar din anul 1995 este doctor în ştiinţe istorice.

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut referiri ironice, în câteva rânduri, săptămâna trecută, în legătură cu calitatea de doctor în drept a premierului Victor Ponta. Băsescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta că nu l-a anunţat, măcar telefonic, înainte de şedinţa de Guvern, despre mutarea ICR de sub coordonarea şefului statului, afirmând că aceasta denotă o lipsă de respect, şi adăugând: "Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!".

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va renunţa la titlul de doctor dacă se va stabili, de către comisia de specialitate de la Ministerul Educaţiei, că a greşit trecând la sfârşitul tezei de doctorat autorii din care a citat la bibliografie, şi nu în subsolul paginii.

"Mă prezint la comisia de specialitate de la Ministerul Educaţiei. Sunt gata să dau toate explicaţiile necesare. Sunt gata să răspund dacă trebuia să pun la subsolul paginii bibliografia", a spus Ponta.

El a spus că nu ştie care este sancţiunea pentru o astfel de greşeală şi a precizat că va întreba comisia de specialitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu îi cere lui Ponta ca Haşotti să declare pe propria răspundere că teza de doctorat nu e plagiat.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu îi cere lui Ponta ca Haşotti să declare pe propria răspundere că teza de doctorat nu e plagiat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Doctorul" de plagiate trimis de
(21 iun 2012, 17:14:44
Dl presedinte ajunge sa dea lectii celor care au doctorate. Singur a recunoscut ca era "loaza" in timpul scolii, neplacandu-i invatatura. Tot el singur a recunoscut: scoala romaneasca produce tampiti, uitand ca si dsa a terminat, in cele din urma, scoala. Acum, umorul prezidential se revarsa intr-un crescendo inepuizabil. Cel care n-a gustat "meniul" invataturii ajunge sa-i judece, sa-i verifice, sa dea calificative celor care au doctorat. Ca sa ai doctorat, iti trebuie cel putin o facultate cu diploma. O facultate in care nu poti plagia tot timpul, oricate pile ai avea. Chiar plagiind o lucrare, tot trebuie sa ai cat de cat legaturi cu scoala, mai puternice decat acelea ale lui Il Grande. Si, oricum, inveti ceva din asta. Cum poti sa dai evaluari unor oameni care au calificari oricum mai inalte decat ale tale, decat daca intr-adevar scoala produce tampiti? Acu', dac-ar produce tampiti, n-ar fi bai. Problema e, in ce functii ajung ei...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei