Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iun 2012 - Anul XVII, nr. 142 (5047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliul Naţional de Etică: Nu există nicio sesizare privind un eventual plagiat pe numele Ponta

Joi, 21 Iunie 2012 (19:14:02)

Consiliul Naţional de Etică (CNE) nu a primit nicio sesizare privind un eventual plagiat pe numele Victor Ponta, iar în regulamentul CNE nu există o prevedere legată de autosesizare, însă, cu toate acestea, instituţia nu respinge ideea abordării acestui caz.

"În regulamenul ANCS nu există această speţă de autosesizare. În varianta în care lucrurile arzătoare vor fi rezolvate, s-ar putea ajunge şi la acel moment. Până acum, nu există nicio sesizare de plagiat pe numele Victor Ponta", a spus, joi, Gabriela Catană, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) - instituţie pe lângă care funcţionează Consiliul.

CNE, însă, nu respinge ideea abordării "cazului" Ponta, a mai spus Catană.

Potrivit regulamentului CNE, orice sesizare scrisă de plagiat trebuie, mai întâi, depusă la Registratură, unde va primi un număr de înregistrare. Cererea trebuie să fie însoţită de lucrarea incriminată şi de cea care ar fi fost plagiată.

Cererile sunt analizate în funcţie de data la care au fost primite, au mai precizat cei de la CNE.

Rolul Consiliului Naţional de Etică a fost mediatizat, în luna mai, pe fondul scandalului de plagiat ce l-a avut ca protagonist pe predecesorul lui Pop la Educaţie, Ioan Mang. Acesta din urmă a fost acuzat că ar fi copiat articole ştiinţifice ale unor autori străini, iar Consiliul - organism consultativ, fără personalitate juridică - ar trebui să dea un vot în această problemă, pentru validarea deciziei fiind necesar ca opt din cei 11 membri să aibă aceeaşi opinie.

Întrebată care este situaţia sesizării privind plagiatul în cazul fostului ministru Ioan Mang, purtătorul de cuvânt al ANCS a spus că "ar putea dura" până când se va ajunge la acest caz .

"La CNE sunt multe sesizări. Ar putea dura până se va ajunge la Ioan Mang, în acest caz fiind vorba despre o sesizare mai recentă. Potrivit regulamentului, orice sesizare are un termen de 30 de zile, dar sunt foarte multe, iar analiza este întârziată. Noua conducere a CNE va încerca să prioritizeze abordarea lor, dar în limitele legale", a mai spus Gabriela Catană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Naţional de Etică: Nu există nicio sesizare privind un eventual plagiat pe numele Ponta.
 Vizualizări articol: 860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Naţional de Etică: Nu există nicio sesizare privind un eventual plagiat pe numele Ponta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei