Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iun 2012 - Anul XVII, nr. 142 (5047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cazacu:Procedurile la CEDO şi în România nu implică suspendarea executării pedepsei pentru Năstase

Joi, 21 Iunie 2012 (14:17:22)

Toate procedurile făcute de avocaţi în cazul lui Adrian Năstase, atât la CEDO, cât şi la organele judiciare din România, nu implică suspendarea executării pedepsei în cazul fostului premier, care poate fi pusă în aplicare şi în aceste condiţii, a declarat avocatul Ion Cazacu.

"Procedura la CEDO şi celelalte proceduri folosite de noi nu înseamnă o suspendare a executării pedespei. Pedeapsa poate fi pusă în aplicare de organele abilitate din România, aceste proceduri merg fără suspendare", a spus Cazacu, aflat la reşedinţa din Zambaccian a familiei Năstase.

El a adăugat că şi dacă vor avea succes la CEDO, aceasta va fi o "problemă de imagine" întrucât până atunci pedeapsa va fi executată în întregime.

"Sper că vom avea succes la CEDO, dar va fi doar o problemă de imagine. Până atunci pedeapsa va fi executată. După o soluţie favorabilă la CEDO există proceduri care presupun revizuirea cauzei, dar până atunci pedeapsa va fi executată", a mai spus avocatul fostului premier.

El a precizat că cererea de amânare a executării pedepsei va fi depusă joi după-amiază, iar întrebat dacă ar putea fi formulată o cerere de graţiere, avocatul a spus că nu s-a consultat cu clientul său în acest sens.

Întrebat, de asemenea, dacă fostul premier a lăsat un bilet de adio, avocatul a spus că nu a fost găsit un aemenea înscris nici de către organele de anchetă, nici de către familie.

"Nu avem cunoştinţă de existenţa vreunui bilet", a precizat Cazacu.

Potrivit acestuia, soţia fostului premier, Dana Năstase, a trecut printr-un moment extrem de greu, dar şi-a revenit şi va fi alături de soţul ei.

El a precizat că miercuri la ora 19.00 a vorbit la telefon cu Năstase, iar acesta l-a întrebat care sunt oprocedurile judiciare care ar mai trebui făcute.

"Omul aceste este în proceduri judiciare de peste şapte ani, lucrurile se acumulează, nu doar pentru el, ci pentru oricine. Am vorbit cu el la telefon şi întreba în mod normal ce paşi legali mai sunt, fără nicio emoţie în glas. Nu pot să-mi dau seama ce a produs acest declic", a adăugat Ion Cazacu.

Fostul premier Adrian Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat, după ce miercuri seară a încercat să se sinucidă, împuşcându-se în gât în timp ce poliţiştii se aflau la locuinţa sa din Zambaccian pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazacu:Procedurile la CEDO şi în România nu implică suspendarea executării pedepsei pentru Năstase.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cazacu:Procedurile la CEDO şi în România nu implică suspendarea executării pedepsei pentru Năstase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei