Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iun 2012 - Anul XVII, nr. 142 (5047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Caniculă

Suceava se topeşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Canicula le-a dat bătăi de cap sucevenilor, dar mai ales transpiraţii şi palpitaţii, drept pentru care aceştia s-au prezentat cu sutele la centrele de prim-ajutor amenajate de Primăria Suceava în incinta pieţelor şi a Bazarului.

La fel de căutate au fost şi cişmelele, folosite de mulţi nu doar pentru a se hidrata, ci şi pentru a se răcori cu apă pe faţă şi pe braţe.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că, în conformitate cu planul de măsuri stabilit pentru perioadele în care este emis cod galben de caniculă, au fost amenajate cinci puncte de prim-ajutor, deservite de asistenţă medicală de specialitate, dotate cu instrumente de determinare a tensiunii şi apă potabilă.

De asemeni, au fost luate măsuri pentru reducerea disconfortului provocat de căldură pentru cei aflaţi în trafic, cu automobilul sau pe jos.

“Începând de astăzi şi până duminică, într-o primă fază, vom stropi cu apă pe străzi, începând cu ora 11.00 şi până la ora 15.00, principalele bulevarde, pentru a diminua efectele caniculei”, a declarat Ion Lungu.

În paralel, atât la sediile administrative ale Pieţei Centrale, Pieţei George Enescu, Pieţei Burdujeni, Pieţei Angro şi Bazarului, unde au fost amenajate punctele de prim-ajutor, cât şi în alte zone intens circulate, au fost afişate o serie de reguli care trebuie respectate de populaţie în perioadele de caniculă.

Conform acestora, persoanele vârstnice, copiii şi bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările între orele 11.00 şi 18.00, în cazul expunerii la soare să folosească pălării, umbrele, iar persoanele care fac plajă să folosească o cremă de protecţie cu factor de protecţie mare.

De asemenea, se recomandă evitarea scăldatului, pentru prevenirea şocului termic; consumarea de lichide la temperatura camerei, între doi şi patru litri pe zi – apă minerală, plată sau ceaiuri; evitarea alimentelor bogate în grăsimi, reducerea consumului de cafea şi băuturi alcoolice, luarea la timp a pastilelor pentru cei bolnavi cronic.

 

Zece suceveni au ajuns la spital din cauza caniculei

Căldura excesivă din ultimele zile a afectat în mod deosebit persoanele vârstnice şi zece suceveni cu vârste peste 65 de ani au ajuns până acum la spital, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, medicul urgentist Tiberius Brădăţan.

Şi în perioada care urmează se anunţă zile cu temperaturi extreme. Meteorologii au emis avertizare de caniculă, iar indicele de confort termic ar putea depăşi pragul critic.

Primăria municipiului Suceava a amenajat cinci puncte de prim-ajutor în Bazar şi în Pieţele Centrală, George Enescu, Cuza Vodă şi în cea angro din zona Gării Burdujeni, dotate cu instrumente de prim-ajutor si cu apă potabilă.

Măsuri similare au fost luate şi de Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă din celelalte oraşe ale judeţului.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava (DSP) a emis un comunicat prin care le transmite sucevenilor câteva reguli pe care aceştia trebuie să le respecte în zilele caniculare. Medicii recomandă populaţiei, în special copiilor, bătrânilor şi persoanelor cu afecţiuni cardiace să evite ieşirile afară între orele 11:00-18:00. „Dacă, totuşi este necesară ieşirea din case, trebuie să vă îmbrăcaţi subţire, acoperiţi-vă capul şi consumaţi cât mai multă apă şi ceaiuri, limitând cafeaua şi băuturile alcoolice, iar la plajă, protejaţi-vă pielea cu creme cu factor ridicat de protecţie solară şi evitaţi să vă scăldaţi în ape curgătoare, pentru a preveni şocurile termice”, spun reprezentanţii DSP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava se topeşte.
 Vizualizări articol: 1500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Suceava se topeşte4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se topeste grasimea trimis de
(21 iun 2012, 16:25:47
Toata lumea munceste la 40-45 grade si
nimeni nu se plinge (intr o tara indepartata) .Dar ginditiva care lucreaza toata ziua in soare la 40-45grade si numai la amiaza au 2 ore pauza.Schimbati alimentele,salate fructe ,apa multa si ....la munca.Lasa ti gratarele si mincarea grasa ca la 40 50 ani o sa dati coltul
2.   Alimentatie nesanatoasa trimis de
( 1 iul 2012, 15:27:31
chinezilor le dauneaza prea mult orez consumat, iar noua Romanilor modul de alimentatie ce-l mostenim din famile,si anume "prajeli",etc.grasimi in exces,sport deloc si alcool la refuz.Dumnezeu a dat omului iarba de pe cimp ca hrana si totodat intelepciune dar noi suntem un popor ignorant,deocamdata e bine tot ce primim din afara ,adica 80%chimicale,si nu zice nimeni nimic.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei