Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iun 2012 - Anul XVII, nr. 142 (5047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IPP deplânge "modul cum Năstase a ales să se sustragă executării pedepsei privative de libertate"

Joi, 21 Iunie 2012 (16:43:29)

Institutul pentru Politici Publice (IPP) "deplânge" modul "nefericit" în care fostul premier Adrian Năstase "a ales să se sustragă de la executarea unei pedepse privative de libertate" şi consideră inacceptabil ca un fost şef de guvern şi de partid să se sustragă de la o sentinţă definitivă.

"IPP deplânge modul nefericit în care fostul premier A. Năstase a încercat să se sustragă executării pedepsei dar mai ales sfidarea principiului egalităţii în faţa legii. Institutul pentru Politici Publice (IPP) deplânge modul cum fostul Premier Adrian Năstase a ales să se sustragă de la executarea unei pedepse privative de libertate, indiferent de starea emoţională pe care o traversează în ultima perioadă. Considerăm inacceptabil ca un fost Premier, fost Preşedinte al unui important partid politic din România şi în continuare o figură marcantă a clasei politice, să se eschiveze de la respectarea unei decizii finale dată în unanimitate de completul de judecată format din 5 din cei 9 cei mai importanţi judecători penalişti ai ţării noastre aflaţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat IPP remis agenţiei MEDIAFAX.

IPP precizează că chiar dacă nu ar fi fost corectă decizia instanţei, a tuturor instanţelor care s-au pronunţat în ultimii ani pe acest caz, consideră nedemn din partea lui Adrian Năstase să nu accepte o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

"Facem această afirmaţie amintindu-ne că, în trecut, în România mii de deţinuţi politici, personalităţi ale vieţii politice de la noi, alături de multe zeci de mii de oameni au intrat în penitenciar pentru a executa pedepse abuzive impuse de un regim dictatorial, aşa cum pretinde şi fostul premier despre actualul, iar aceştia nu şi-au pus problema sinuciderii. Criticăm toţi politicienii care îl apără pe fostul Premier în public spunând că «nu şi-l imaginează în zeghe» sau care contextualizează aducând în discuţie că un om cu o astfel de activitate politică pozitivă, ce altfel nu o poate contesta nimeni, nu merită să fie condamnat. Prin aceste afirmaţii, ei lasă să se înţeleagă, la nivelul opiniei publice, că legea din România este «făcută pentru căţei», în sensul în care numai anumite categorii sociale trebuie să i se supună în timp ce oamenii în diferite funcţii nu pot suporta acelaşi tratament", se arată în comunicat.

IPP le solicită acestor politicieni să îşi exprime regretul în spaţiu privat, fiind dreptul lor să fie alături de fostul premier şi familia acestuia.

"Asemenea declaraţii politice creează un precedent în ceea ce priveşte atitudinea cetăţenilor faţă de hotărârile instanţelor din România pe care oricine are dreptul să le conteste până unde consideră necesar, dar până la urmă să le şi respecte. Institutul pentru Politici Publice nu comentează pe fond dosarul asupra căruia Instanţa Supremă s-a pronunţat ieri", se mai arată în comunicat.

Fostul premier Adrian Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat, după ce miercuri seară a încercat să se sinucidă, împuşcându-se în gât în timp ce poliţiştii se aflau la locuinţa sa din Zambaccian pentru a pune în aplicare mandatul de executare a sentinţei privative de libertate pentru doi ani în dosarul "Trofeul Calităţii".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IPP deplânge "modul cum Năstase a ales să se sustragă executării pedepsei privative de libertate".
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
IPP deplânge "modul cum Năstase a ales să se sustragă executării pedepsei privative de libertate"1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bocitoarele PDL deplang... trimis de
(21 iun 2012, 17:04:43
Acest articol m-a facut curios. Cum anume trebuia sa se sustraga Nastase de la executarea pedepsei? IPP afirma, printre hohote de "deplans", ca nu prin tentativa de sinucidere. Chiar asa, Nastase n-a invatat nimic de la "marinar"? N-a invatat sa se fofileze si sa o duca bine in acelasi timp?
Omul a incercat sa se sinucida. Deci, oricum nu se sustragea de la pedeapsa, ci a ales o alta pedeapsa, mai mare, pe care (cel putin asa se vehiculeaza ideea) o considerase mai onorabila. Adica, sa intelegem ca in Romania, nu ai voie sa alegi pedeapsa (lucru posibil in Statele Unite)? Ar fi ca si cum ai zice: criminalul in serie X din SUA a ales moartea prin injectie letala, nu pe scaunul electric. "Deplangem cu fermitate atitudinea iresponsabila a criminalului in serie X, care in loc sa plateasca pentru crimele sale, a ales... sa plateasca pentru crimele sale". Ce anume "deplange" IPP? Omul este pedepsit, oricum. De la ce se sustrage? Fundul nepupat de mult...
2.   Mari Dobitoci.... trimis de
(21 iun 2012, 17:22:36
Este jenant sa se ajunga la o asemenea concluzie de la acest institut.Se lafaie prin el cam multi CRETINI,care traiesc din banul contribuabilui.Acei oameni condamnati pe nedrept,despre care vorbiti,au plecat sa ispaseasca pedepsele cu zimbetul pe buze?? Eu nu prea cred asa ceva si va doresc si voua o pedeapsa fie ea si meritata,apoi sa vad ce mai comentati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei