Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iun 2012 - Anul XVII, nr. 133 (5038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BEC decide miercuri asupra solicitărilor de anulare a alegerilor în patru circumscripţii

Luni, 11 Iunie 2012 (17:00:41)

Biroul Electoral Central va lua miercuri o decizie privind solicitările de anulare a alegerilor pentru fraudă electorală, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

El a precizat că, până în prezent, au fost depuse la BEC patru cereri de anulare a alegerilor: una pentru Sectorul 5 al Capitalei, făcută de către UNPR, una pentru localitatea Valu lui Traian, făcută de PSD Constanţa, una pentru localitatea Sascut, făcută de către PSD Sascut, şi una pentru localitatea ilfoveană Ştefăneştii de Jos, formulată de PC.

Muhuleţ a mai arătat că solicitările depuse la BEC prin care se cere anularea alegerilor pentru fraudă electorală nu sunt însoţite, până la acest moment, de dovezile care sunt prevăzute de lege.

Legislaţia electorală menţionează că, în cazul unei fraude electorale, cererea de anulare a alegerilor dintr-o circumscripţie electorală se poate face numai de către partidele politice, alianţele sau candidaţii independenţi care au participat la alegeri şi numai în termen de 48 de ore de la închiderea votării, sub sancţiunea decăderii.

Potrivit Legii 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, cererea trebuie motivată şi însoţită de dovezile pe care se întemeiază.

Cererea poate fi admisă numai dacă cel care a sesizat frauda nu este implicat în producerea acesteia. Cererea trebuie soluţionată până la data publicării rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial.

Dacă BEC va decide anularea alegerilor dintr-o circumscripţie electorală, în cazul în care constată, pe baza probelor administrate, că votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripţia electorală respectivă, Biroul va dispune repetarea scrutinului în termen de cel mult două săptămâni de la constatarea fraudei.

Noile alegeri au loc în aceleaşi condiţii, folosindu-se aceleaşi liste electorale şi aceleaşi liste de candidaţi şi candidaturi independente, cu excepţia cazurilor în care s-a dispus de către birou anularea unei liste de candidaţi sau a unor propuneri de candidaturi independente, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea fraudei care a determinat anularea alegerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BEC decide miercuri asupra solicitărilor de anulare a alegerilor în patru circumscripţii.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BEC decide miercuri asupra solicitărilor de anulare a alegerilor în patru circumscripţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei