Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iun 2012 - Anul XVII, nr. 133 (5038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: A fost o "malformaţie constituţională" că Băsescu a reprezentat România fără consultare

Luni, 11 Iunie 2012 (13:51:18)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că faptul că Preşedinţia este singura instituţie care s-a ocupat în ultimii ani de temele de interes la nivel european pentru România a reprezentat o "malformaţie constituţională".

Premierul a susţinut că, prin faptul că Parlamentul şi Guvernul nu a fost consultate în ultimii ani de către preşedinte pe temele de politică externe, a fost generată "o malformaţie constituţională".

"Nu poţi să nu implici Parlamentul României în decizii atât de importante: Schengen, MCV, fonduri europene, bugetul 2014-2020. Era o malformaţie constituţională faptul că o singură instituţie, instituţia Preşedinţiei, se ocupa de toate lucrurile acestea, noi revenim la normal", a susţinut liderul social-democrat.

Ponta a susţinut că una dintre "bătăliile USL" pentru perioada următoare este aceea de reprezentare a României la nivel european.

"România va avea cinci teme importante pe agenda europeană: în primul rând aderarea la spaţiul Schengen - săptămâna trecută am fost în campanie electorală, nu am avut timp să vă informez - la consiliul miniştrilor de interne toate semnalele pe care le-am primit sunt îmbucurătoare. De asemenea, avem problema şi trebuie şi o vom rezolva cu bine a prezentării raportului privind MCV pe ultimii cinci ani, problema absorţiei fondurilor europene acolo unde am luat şi luăm măsuri pentru a opri orice fel de sancţiune din partea Comisiei Europene asupra României. Situaţia extrem de importantă dezbătută la Bucureşti de prim-miniştrii din nouă state ale UE privind bugetul UE (...) şi problema adoptării la nivel european a unui pact de creştere economică şi creare de locuri de muncă care să însoţească tratatul de guvernanţă fiscală", a trecut în revistă premierul cele cinci teme pe care va solicitat marţi mandatul în Parlament.

Şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care premierul Victor Ponta va prezenta o declaraţie privind problematica UE va avea loc în 12 iunie, la ora 15.00.

Actuala putere ar putea declanşa procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu dacă acesta nu va accepta un eventual mandat al Parlamentului acordat premierului Ponta de reprezentare la Bruxelles, şeful Guvernului spunând că nu doreşte acest lucru, dar nici nu exclude scenariul.

Preşedintele Traian Băsescu le-a răspuns ziariştilor care l-au întrebat, în 23 mai, la Bruxelles, dacă se vor vedea la următorul Consiliu European, din 28 iunie: "De ce? Nu veniţi?".

Preşedintele Băsescu a fost întrebat de jurnalişti, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii informale a Consiliului European, dacă îl vor vedea la reuniunea din 28 iunie. "De ce? Nu veniţi?", a răspuns Băsescu, râzând.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: A fost o "malformaţie constituţională" că Băsescu a reprezentat România fără consultare.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: A fost o "malformaţie constituţională" că Băsescu a reprezentat România fără consultare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei