Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iun 2012 - Anul XVII, nr. 133 (5038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

COM: Speranţa PDL stă în Boc. Cine ar fi crezut?

Luni, 11 Iunie 2012 (15:25:11)

În acest moment, speranţa PDL de a pune un steguleţ portocaliu - sau ce culoare o mai fi la modă în partid - într-un oraş mare pe harta României stă în Emil Boc. Soarta râde de PDL-işti şi îl ajută din nou pe Emil Boc, ce pare să aibă mai mult de nouă vieţi.

Victoria lui Emil Boc la Cluj-Napoca - anunţată deocamdată de numărătoarea paralelă făcută de PDL - ar fi practic singura performanţă notabilă a democrat-liberalilor la alegerile locale. Duminică, PDL a înregistrat înfrângeri pe linie - cu câteva excepţii, şi acelea obţinute la mustaţă - mult peste temerile democrat-liberalilor şi mult peste speranţele USL.

Încă amorţiţi de şoc, democrat-liberalii s-au închis în sediile de partid. În unele judeţe, liderii PDL nici măcar nu au mai venit la sedii, care au rămas pustii. Cei care au dat ochii cu presa au livrat ca explicaţie pentru zdrobitoarea înfrângere faptul că au dus trei ani de guvernare grea, pentru care au plătit la urne. Argumentul este plauzibil, însă motivele sunt mai profunde şi mai numeroase şi tocmai scorul fostului premier Emil Boc la Cluj îi contrazice, pentru că el este primul la care ar fi trebuit să se contabilizeze costurile dificilei guvernări. Clujenii i-au dat însă lui Boc şansa de a-şi relansa cariera politică, ce părea că se apropie de final.

Mulţi democrat-liberali intenţionau ca după locale să grăbească şi debarcarea formală a lui Emil Boc de la şefia partidului, deşi fostul premier mai are doar titulatura de "preşedinte PDL", pentru că practic nu mai coordonează formaţiunea.

De fapt, la PDL numai de coordonare nu poate fi vorba, ci dimpotrivă, se poate spune că este în degringoladă, aşa cum s-a prezentat şi în campania pentru locale - sub tot felul de denumiri, mesaje şi culori care s-ar fi vrut o mască atrăgătoare pentru alegători, dar care nu au reuşit decât să inducă în eroare şi electoratul pe care "portocaliii" îl mai aveau.

Victoria lui Emil Boc, deşi va fi aclamată de către toţi pedeliştii, fiind singura performanţă reală pe care o pot afişa, va tulbura însă şi mai tare lucrurile în partid. Săbiile se ascult de mult în PDL şi nu au fost puse în teacă decât pentru o scurtă perioadă, la momentul pierderii guvernării, aşteptându-se trecerea alegerilor locale, ignorate de către pedelişti, care au dus în mai toată ţara o campanie de non-combat, dorinţa lor de a se vedea "scăpaţi" de scrutin fiind evidentă. Şi odată cu alegerile şi de Boc, pe care mulţi îl doreau plecat de mult din Modrogan.

Numai că zarurile nu au căzut aşa cum şi-ar fi dorit. De situaţia în care se află acum PDL este responsabil, evident, în bună măsură, Emil Boc. Însă este mai greu să-i spui acum lui Boc "pleacă, piticule, de-aici!", când acesta te priveşte de la înălţimea singurei victorii notabile a partidului.

Ioana Câmpean, politic@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului COM: Speranţa PDL stă în Boc. Cine ar fi crezut?.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
COM: Speranţa PDL stă în Boc. Cine ar fi crezut?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei