Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iun 2012 - Anul XVII, nr. 133 (5038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cătălin Flutur a pierdut funcţia de primar la Botoşani în favoarea USL, care câştigă şi şefia CJ

Luni, 11 Iunie 2012 (15:12:17)

Candidaţii USL la funcţiile de primar în municipiul Botoşani şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Ovidiu Portariuc şi Florin Ţurcanu, au câştigat alegerile, în faţa actualului primarul Cătălin Flutur (PDL) şi actualului preşedinte al CJ, Mihai Ţâbuleac (PDL).

Potrivit datelor centralizate la Biroul Electoral Judeţean Botoşani, după numărarea voturilor din 75 din cele 85 de secţii de votare din municipiu, primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur (PDL), care a candidat din partea Mişcării pentru Botoşani, a pierdut alegerile la distanţă de aproximativ şapte procente, obţinând 39,5% din voturi, faţă de 46,7% acumulate de candidatul USL, Ovidiu Portariuc.

Potrivit numărătorii paralele realizate de USL, Ovidiu Portariuc ar fi câştigat aproximativ 55 la sută din numărul voturilor.

Rezultatele parţiale de la Biroul Electoral Judeţean Botoşani, după numărarea voturilor din 157 de secţii de votare din totalul de 417 din judeţ, îl indică drept câştigător pe candidatul USL, deputatul Florin Ţurcanu, preşedinte al PNL Botoşani, care a obţinut 51,3 la sută din voturi, faţă de preşedintele în funcţie al CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac (PDL), candidat al Mişcării pentru Botoşani, care a fost votat de 31,11 la sută dintre botoşăneni.

Conform numărătorii paralele efectuate de USL, Florin Ţurcanu ar obţine aproximativ 60 la sută din voturi.

Candidatul USL la funcţia de primar al municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a declarat că în Botoşani "oamenii au ales schimbarea", pe care echipa USL o va realiza imediat.

"Este o victorie a botoşănenilor şi le mulţumesc pentru votul acordat. De asemenea, promit că voi fi primarul tuturor botoşănenilor şi nu numai al celor care m-au votat. Înfrângerea lui Cătălin Flutur este o lecţie pentru mine în ceea ce înseamnă a nu te îndepărta de oameni, a nu pierde contactul cu alegătorii, a fi mereu în mijlocul oamenilor. Asta mi-am propus, să fiu în mijlocul oamenilor şi nu închis în birou, făcând proiecte. Specialiştii trebuie să-şi facă treaba, primarul trebuie să fie printre oameni, să vadă care le sunt nevoile şi să aibă viziunea de dezvoltare a oraşului", a spus Portariuc.

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a declarat că, din păcate, "harta s-a înroşit din nou" şi consideră că situaţia a fost determinată de faptul că PDL nu a ştiut să comunice cu electoratul.

"Constat, din păcate, că harta României s-a înroşit din nou. Cred că ceea ce s-a întâmplat în această perioadă nu a fost foarte bine înţeles de electorat. Poate este şi una dintre marile noastre probleme, că nu am ştiut că comunicăm cu electoratul", a spus Cătălin Flutur.

Pe de altă parte, preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, care a obţinut şefia CJ Botoşani, a declarat că botoşănenii au înţeles că este nevoie de schimbare în judeţ.

"Cred că am dat un test de democraţie şi vreau să promit că USL nu va face niciodată ce a făcut PDL: a cumpărat voturi la vedere. Avem filmări, avem plângeri. Şi-au bătut joc de cetăţenii judeţului. Vom demonstra că doi oameni tineri vor conduce judeţul aşa cum merită să fie condus de foarte mulţi ani", a spus Ţurcanu.

Cătălin Flutur este liderul organizaţiei judeţene Botoşani a PDL şi a fost primar al municipiului începând cu 2004.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Flutur a pierdut funcţia de primar la Botoşani în favoarea USL, care câştigă şi şefia CJ.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cătălin Flutur a pierdut funcţia de primar la Botoşani în favoarea USL, care câştigă şi şefia CJ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei