Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iun 2012 - Anul XVII, nr. 133 (5038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Urmărire

17 focuri de armă pentru prinderea unui şofer care s-a „speriat” de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nu mai puţin de 17 focuri de armă au fost trase de poliţişti pentru prinderea în trafic a unui şofer care nu a vrut să oprească la semnalul oamenilor legii şi care, încercând să scape, a călcat şi mai tare pedala de acceleraţie, intrând pe contrasens, lovind gardul unei spălătorii auto şi în cele din urmă fugind şi abandonându-şi maşina la marginea pădurii.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, întregul episod s-a petrecut vineri seară, în jurul orei 20:00.

Un echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier se afla cu autospeciala radar în funcţiune pe DN 17, pe raza comunei Păltinoasa, iar la un moment dat a surprins o autoutilitară Dacia Papuc care circula din sens opus şi al cărei şofer a depăşit un autocar pe marcajul pietonal şi în zona de acţiune a indicatorului „Depăşire interzisă”, încălcând marcajul longitudinal continuu care desparte cele două sensuri de mers.

Poliţiştii i-au făcut semn să oprească, punând în funcţiune atât semnalele luminoase, cât şi cele acustice din dotarea autospecialei, însă individul de la volan şi-a continuat deplasarea.

Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea Daciei Papuc, somându-l prin staţia de amplificare a autospecialei radar să oprească imediat.

În momentul în care a fost ajuns din urmă, şoferul a schimbat brusc direcţia de mers către stânga, pătrunzând pe contrasens, cu intenţia de a intra pe un drum lateral. Din cauza vitezei prea mari, însă, şoferul Daciei Papuc a intrat în coliziune lateral stânga cu gardul unei spălătorii auto, avariindu-şi autovehiculul, însă a continuat deplasarea.

Dându-şi seama că şoferul fugar nu are de gând să oprească, poliţiştii au făcut uz de armă şi au tras nu mai puţin de 14 focuri de armă în aer, după care au tras alte trei focuri în direcţia roţilor Daciei Papuc.

 

Şi-a abandonat maşina şi a fugit în pădure

Şoferul fugar a continuat deplasarea pe drumul de acces către Cantonul Silvic Bucovăţ, unde, după ce a parcurs o distanţă de aproximativ 500 de metri, în apropierea lizierei pădurii a oprit, a coborât de la volanul maşinii şi a fugit în pădure.

În torpedoul maşinii, poliţiştii i-au găsit documentele de identitate şi, confruntând cu imaginile surprinse de radar, au stabilit că la volan s-a aflat un anume Gheorghe Liviu Nuţu, în vârstă de 43 de ani, din Păltinoasa.

Echipaje de poliţie de la Gura Humorului şi ale Secţiei de Poliţie Rurală Păltinioasa au plecat în căutarea şoferului fugar, însă, în aceeaşi seară, în jurul orei 22:30, respectivul s-a prezentat singur la poliţie. A recunoscut că el era la volan şi a susţinut că nu a oprit la semnalele agenţiilor de poliţie rutieră, întrucât s-a speriat.

Gheorghe Liviu Nuţu a fost pus să sufle în aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,16 la mie în aerul expirat.

„Pentru faptele săvârşite conducătorul auto a fost sancţionat cu o amendă totală în valoare de 3.400 de lei, ridicarea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare şi suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă totală de 150 de zile”, se precizează în comunicatul IPJ Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17 focuri de armă pentru prinderea unui şofer care s-a „speriat” de poliţişti.
 Vizualizări articol: 2755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
17 focuri de armă pentru prinderea unui şofer care s-a „speriat” de poliţişti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Depasiri trimis de
(11 iun 2012, 14:20:22
e plin de bivoli de astia care depasesc pe trecerea de pietoni! daca s-ar monta niste camere de supraveghere la cateva treceri s-ar aduna bani buni la buget si ar ramane si saracii pietoni intregi!
2.   TOMTOM trimis de
(11 iun 2012, 15:08:41
TOMTOM,stai jos,nota 4! Din informatiile tale,cate accidente stii,intamplate pe trecere de pietoni,in timp ce era un autoturism in depasire? Accidentele pe trecerea de pietoni se intampla de fiecare data din cauza neatentiei a conducatorului auto cat si a pietonului...nu judeca aspru atata timp cat nu s-a intamplat nici un accident soldat cu victime. Fiecare participant la trafic este predispus incalcarii regulilor de circulatie din anumite motive si in anumite circumstante.
3.   De ce atatea? trimis de
(11 iun 2012, 20:19:59
era o regula inainte.regula era 3 focuri in aer,de avertisment,si dupa aia in plin.nu mai este regula asta?de ce?
3.1  RE: De ce atatea? trimis de
(12 iun 2012, 09:24:34
"poliţiştii au făcut uz de armă şi au tras nu mai puţin de 14 focuri de armă în aer, după care au tras alte trei focuri în direcţia roţilor Daciei Papuc" parca asa scrie......!

4.   :) trimis de
(11 iun 2012, 22:35:34
Se invecheste munitia si trebuie consumata,altfel risca militienii sa nu faca poc cartusuhappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei