Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mai 2012 - Anul XVII, nr. 124 (5029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cepoi: Cinci spitale din cele 67 închise în 2011 ar putea fi redeschise

Joi, 31 Mai 2012 (14:56:43)

Cinci spitale din cele 67 închise în 2011, respectiv cele de la Buftea, Bumbeşti Jiu, Ocna Mureş, Dărăbani şi Băneasa, ar putea fi redeschise, alte 21 fiind transformate în cămine de bătrâni şi preluate de Ministerul Muncii, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

"67 de spitale au rămas fără contract cu casa de asigurări de sănătate în 2011, iar dintre acestea, 21 au solicitat să se transforme în cămine pentru vârstnici, acestea fiind preluate de către Ministerul Muncii. Problema la accesul asistenţei medicale de specialitate rămâne şi în cazul acestor unităţi sanitare. Acolo unde spitalele sunt eficiente pot fi înfiinţate centre de sănătate, respectiv o policlinică mai complexă, dar care nu necesită ca pacientul să doarmă în spital", a declarat ministrul Sănătăţii.

Vasile Cepoi a precizat că a solicitat direcţiilor de sănătate publică situaţia dotărilor din aceste spitale, analiză din care rezultă că aproape 30 la sută au dotări corespunzătoare cu spitalele de gradul IV.

De asemenea, ministrul a solicitat direcţiilor de sănătate publică să spună dacă aceste unităţi sanitare ar putea deveni centre multifuncţionale sau dacă doresc să fie reluată activitatea de spital. În acest sens, Ministerul Sănătăţii a trimis mai multe echipe în patru judeţe, pentru a verifica situaţia unităţilor sanitare pentru care primăriile solicită reluarea activităţii.

"Printre spitalele vizitate se numără cele de la Buftea, Bumbeşti Jiu, Ocna Mureş şi Dărăbani. De asemenea, există o cerere pentru înfiinţarea unui centru de sănătate la Băneasa, unde va pleca o echipă a Ministerului Sănătăţii", a mai spus Vasile Cepoi.

Ministrul a precizat că, din primele analize, reiese că spitalul din Buftea, judeţul Ilfov, ar putea fi redeschis, dar pe o altă structură, respectiv pe obstetrică-ginecologie, pentru care există cea mai mare adresabilitate.

Şi spitalul din Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, are condiţii bune de cazare, însă este o problemă cu resursa umană, primarul promiţând că aceasta va fi rezolvată. La spitalul din Ocna Mureş, judeţul Alba, este o problemă de litigiu, iar la cel din Dărăbani, judeţul Botoşani, este aşteptat un răspuns în următoarele zile, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Cepoi a precizat că aşteaptă în trei zile răspunsurile primăriile faţă de spitalele care la 1 aprilie 2011 au pierdut contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Ministrul a adăugat că primăriile pot redeschide aceste spitale, dar trebuie să facă dovada că le pot întreţine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cepoi: Cinci spitale din cele 67 închise în 2011 ar putea fi redeschise.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cepoi: Cinci spitale din cele 67 închise în 2011 ar putea fi redeschise0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei