Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mai 2012 - Anul XVII, nr. 124 (5029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pop: Lucrări de 200 mil. lei efectuate la şcoli, dar nefacturate, nerecepţionate şi neplătite

Joi, 31 Mai 2012 (15:30:56)

O echipă de control a Ministerului Educaţiei va verifica modul în care au fost realizate mai multe investiţii în infrastructura unor unităţi şcolare, după ce un audit al instituţiei a scos la iveală lucrări de 200 de milioane de lei efectuate, dar nefacturate, nerecepţionate şi neplătite.

Anunţul referitor la aceste verificări a fost făcut joi, într-o conferinţă de presă, de ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

"Am făcut un audit în tot cea ce a însemnat investiţii în zona infrastructurii şcolare în perioada 2006-2012, cu o valoare totală de aproximativ trei miliarde de lei. Vreau să spun că din partea autorităţilor locale, care sunt principali beneficiari ai acestor investiţii, doar 10 la sută au fost alocaţi de acolo, restul de 90 la sută de la bugetul de stat", a mai declarat Pop.

Ministrul a subliniat că "alarmant", după audit, este ceea s-a întâmplat în special în perioada 2011-2012 "şi unde, începând de vineri, se va face o analiză «în oglindă»", fiind vorba despre lucrări efectuate, nefacturate, nerecepţionate şi neplătite, în valoare de 200 de milioane de lei.

"În cel mai scurt timp, să vedem de ce s-a ajuns la aceste sume. De ce în unele unităţi şcolare s-au investit sume de sute de mii de lei, milioane de lei, fără niciun document. În momentul de faţă, pentru care, începând de azi, facem deplasări în teritoriu, controale în unităţile şcolare. Nu o să avem timpul pentru ca în două-trei săptămâni să le facem pe toate. Cert este că sunt lucrări care nasc mari semne de întrebare pentru noi", a mai spus Liviu Pop.

Ministrul interimar al Educaţiei a precizat şi că are de finalizat o analiză privind cele 166 de proiecte pe ceea ce înseamnă SAM (şcoli de arte şi meserii) şi campusuri şcolare, în valoare de 25-35 de milioane de lei. "Nu am finalizat auditul. (...) În perioada cea mai scurtă, maximum o săptămână, vom avea o situaţie", a adăugat Pop.

Arieratele Ministerului Educaţiei se ridică, în prezent, la 1,7 miliarde de lei, inclusiv cele 200 de milioane reprezentate de lucrările executate, dar nerecepţionate şi neplătite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pop: Lucrări de 200 mil. lei efectuate la şcoli, dar nefacturate, nerecepţionate şi neplătite.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pop: Lucrări de 200 mil. lei efectuate la şcoli, dar nefacturate, nerecepţionate şi neplătite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei