Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mai 2012 - Anul XVII, nr. 124 (5029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Fostul sediu al Poliţiei Rutiere, acoperit de graffiti şi obscenităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clădirea în care până în 2009 a funcţionat Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Suceava şi până în 2011 Biroul de Evidenţă a Persoanelor a ajuns într-o stare deplorabilă. Pereţi acoperiţi de graffiti, mesaje obscene, geamuri sparte şi multă mizerie, toate tronează inadmisibil pe o clădire şi într-o curte care încă aparţin de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, structură a Ministerului Administraţiei şi Internelor.  

În februarie 2011, la puţin timp după ce din clădirea de pe strada Oituz din municipiul Suceava s-a mutat şi Biroul de Evidenţă a Persoanelor, şoferii care mai aveau maşini parcate în curtea instituţiei au fost somaţi să şi le ridice, iar accesul în interior a fost blocat, responsabilii IPJ Suceava anunţând că atât clădirea, cât şi curtea vor fi securizate pentru uzul intern al poliţiei.

În câteva luni de zile însă situaţia s-a schimbat, doar accesul auto rămânând închis. Acum, la final de mai 2012, efectele liberului acces pentru pietoni sunt cât se poate de vizibile.   

Pereţii clădirii sunt acoperiţi de graffiti, iar mesajele şi desenele tronează inclusiv pe panourile inscripţionate „Biroul Poliţiei Rutiere” şi „Poliţia de Ordine Publică”. Majoritatea geamurilor au fost sparte, inclusiv cele de la uşa de acces, pe care încă se află panoul cu „Biroul de Evidenţă a Persoanelor”.

În rest multă, foarte multă mizerie şi în curte, spaţiul care pe hârtie este în conservare fiind pur şi simplu dat uitării.

Inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a precizat că proprietatea spaţiului este împărţită de poliţie cu Primăria municipiului Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul sediu al Poliţiei Rutiere, acoperit de graffiti şi obscenităţi.
 Vizualizări articol: 988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Fostul sediu al Poliţiei Rutiere, acoperit de graffiti şi obscenităţi5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Luaţi măsuri... ce asteptati! trimis de
( 1 iun 2012, 09:34:46
Nu ştiu dacă edili noştri stiu cum arată gara de la Iţcani( Suceava Nord).Zici c-au fost acolo lupte de stradă.Se ştie doar că o gară,aeroport,etc sunt "porţi de intrare in oras " pt cei veniţi de departe...Gara e una din imaginile care iţi rămâne in minte...si totodată reprezintă "metaforic" vorbind -imaginea de gospodar -a primarului din urbea respectivă.Nici nu-ţi vine să crezi că acolo e şi Biroul de Politie Transporturi Feroviare ! S-a spus anul trecut că s-au pus in municipiul Suceava in functiune camerele video instalate in locuri publice, prin proiectul european privind cresterea gradului de siguranţă al cetaţenilol. Iar domnul Lungu a spus că obiectivul proiectului este reducerea criminalitatii sociale si cresterea sigurantei cetatenilor si că acesta va reduce si delicventa juvenila, dar va atrage si investitori, in conditiile in care acestia ştiu că investesc intr-un oras mai sigur. Domnule primar ,daca intri in gara te apuca groaza! Nici nu te poţi gândi la siguranţă ...si nici nu poţi să ţi imaginezi Suceava-dacă nu eşti din partea locului -decât ca fiind un oraş abandonat , aflat în paragină, unde începe treptat să dispară orice urmă de civilizatie....Chiar nu pot fi pedepsiţi huliganii şi obligaţi să plătească prin zile muncă ... pagubele..dacă nu au bani.Nu trebuie lăsaţi doar cu amenda ...pe care sigur nu o plătesc...că nu au bani "javrele".n onest munceste pt 600- 700 lei o lună intreagă..si ei distrug si sunt lăsaţi in pace.Am inţeles că se practica formula...plătesti paguba si amenda prin muncă in folosul comunitatii.Am inteles ca sunt firme care se ocupa cu asa ceva.Preiau acesti indivizi ,pe baza unor hotarari judecatoresti si-i trimit la munca ,in firma lor sau oricare alta firma are nevoie sezonier de oameni la munca.Lege exista ,de ce nu se aplica , inlocuirea amenzii cu sanctiunea obligarii contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei