Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mai 2012 - Anul XVII, nr. 124 (5029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La final de mandat

Primăria Vatra Dornei vrea să vândă un teren ultracentral unui dator vândut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Primăriei Vatra Dornei pregăteşte o lovitură funciară pe ultima sută de metri din actualul mandat. Astăzi la amiază este programată ultima şedinţă a actualului Consiliu Local, iar pe ordinea de zi au fost incluse mai multe proiecte care sfidează orice logică.

Cel mai mult surprinde proiectul de hotărâre privind vânzarea directă a unei suprafeţe de 5.287 mp, teren situat pe strada 22 decembrie, în zona centrală a municipiului Vatra Dornei. Terenul ar urma să fie vândut către Virgil Vasile Pohoaţă, care la adresa respectivă a avut deschis un Centru de Fructe. Această activitate se desfăşura în cadrul firmei Forgil Vatra Dornei, la care administrator şi acţionar era acelaşi Virgil Pohoaţă, societate care între timp a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor uriaşe acumulate.

Potrivit primarului Ioan Moraru, iniţiatorul proiectului de hotărâre de Consiliu Local prin care se vinde terenul din strada 22 decembrie, preţul de vânzare ar fi de 19,91 de euro/mp. Asta în condiţiile în care, într-o zonă similară, în urmă cu câţiva ani terenul a fost vândut cu 110 euro/mp, iar acum un centru comercial puternic şi-a arătat intenţia de a achiziţiona teren cu un preţ de 60-70 euro/mp.

 

Bunurile lui Virgil Pohoaţă, scoase la vânzare

Bizareriile nu se opresc însă aici. Virgil Pohoaţă, persoana care ar urma să intre în posesia acestui teren din zona centrală a municipiului Vatra Dornei, are datorii uriaşe, inclusiv către primărie.

Potrivit datelor existente la dosarul de insolvenţă al firmei Forgil, aflat pe rolul Tribunalului Suceava, Virgil Pohoaţă datorează Primăriei Vatra Dornei suma de 95.071 de lei. Este suma cu care administraţia locală dorneană s-a înscris la masa credală, alături de ceilalţi creditori, cum ar fi BRD, care are de recuperat de la Virgil Pohoaţă 1,6 milioane de lei, BCR, cu un credit nerecuperat de 904.126 de lei, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava, cu 545.251 de lei şi E.ON, cu 25.331 de lei. În total, datoriile lui Virgil Pohoaţă, doar în cazul Forgil, se ridică astfel la circa 700.000 de euro, motiv pentru care bunurile sale sunt scoase la vânzare. De circa un an se încearcă valorificarea pensiunii Vila Musetti, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 346.000 euro, plus TVA, precum şi a clădirilor în care a funcţionat Centrul de Fructe, preţul cerut de lichidator fiind de 161.800 de euro, plus TVA.

Ori, potrivit legislaţiei în vigoare, o persoană care are datorii la bugetul local, cum este şi cazul lui Virgil Pohoaţă, nu poate beneficia de alte facilităţi, iar şansele de a ajunge solvabil sunt aproape nule.

 

Şedinţă extraordinară de Consiliu Local cu multe semne de întrebare

Tot pentru şedinţa de Consiliu Local de astăzi la prânz mai sunt pregătite şi alte surprize. Astfel, pentru construcţii deja edificate se cer acum avize din partea consilierilor locali în vederea concesionării terenului, iar suprafeţe din domeniul public se doresc a fi cumpărate pentru o serie de investiţii.

Interesant este că aleşii locali din Vatra Dornei au aflat pe ultima sută de metri de această şedinţă, iar convocarea s-a făcut fără a exista vreo semnătură din partea celor abilitaţi în acest sens. Mari semne de întrebare se ridică şi cu privire la faptul că este vorba de o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, convocată după câte se pare pentru a-i mulţumi pe cei care i-au fost colaboratori fideli actualului primar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Vatra Dornei vrea să vândă un teren ultracentral unui dator vândut.
 Vizualizări articol: 1790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Primăria Vatra Dornei vrea să vândă un teren ultracentral unui dator vândut5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(31 mai 2012, 14:53:32
Trag nadejde ca primarul Ioan Moraru sa nu faca o asemenea gafa la final de mandat pentru ca s-sr compromite definitiv.Poate fi si o capcana intinsa de candidatul pdl VIP pentru a-l compromite pe domnul Moraru.
2.   Ca de obicei trimis de
(31 mai 2012, 18:57:30
Nu este de mirare ce face primarul dornean Moraru. Nu este prima oara cand face asemenea ilegalitati strigatoare la cer. Si acum se cunoaste legaturile dumnealui cu lumea interlopa din oras, in frunte cu Virgil Pohoata. Pai este posibil ca un dator notoriu la stat sa intre in posesia terenului ultra central al primariei pe un pret derizoriu?..Acest primar ar trebui dat pe mana justitiei , al DNA-ului, acum cand justitia mai este inca independenta, sau semi independenta, caci dupa cum se intrevede nu va mai fi, sub ocarmuirea USL
De aceea primarul actual nu se teme de nimic, caci este protejat de domnii care ne conduc momentan, caci daca s-ar face o ancheta serioasa, primarul dornean ar da socoteala la multe fapte ilegale comise in anii, care a fost la carma orasului.
3.   Lui popescania trimis de
(31 mai 2012, 21:26:10
in numai 9 randuri ati debitat o sumedenie de ineptii. se vede de departe ca aveti mari probleme de logica si de meserie sunteti denigrator public. spuneti cateva , sau macar o ilegalitate strigatoare, la cer facuta de d-l primar. primarul actual a fost 4 ani prgonit de guvernarea pdl prin mana d-lui flutur si daca iar fi gasit cea mai mica ilegalitate sigur ajungea la dna. deci " ca de obicei" sunt sute de indivizi care isi dau cu parerea fara nici cel mai mic discernamant. jignesc , califica, atribui epitete dar sigur nu s-au uitat prea atent niciodata in oglinda.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei